Από τις αρχές Ιανουαρίου έχω στα χέρια μου το καινούργιο βιβλίο της Κας Κικής Ξανθάκη, του φιλικού blog "Μικρή Κουζίνα"
Αν και ο Χειμώνας δεν ενδείκνυται για τέτοιες κατασκευές, διάλεξα δύο, που δεν είχαν ανάγκη από πολύ ήλιο.
Το εξώφυλλο του βιβλίου
Την Τεντούρα την ξεκίνησα στις 10/02/2011 και άνοιγμα για το σιρόπι ένα μήνα μετά
Αντί για οινόπνευμα ποτοποιΐας ή μπράντυ, χρησιμοποίησα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο 42%, όπως έγραφε το μπουκάλι και έδειξε και το γραδόμετρο, εργαλείο κληρονομιά του πεθερού μου, ποτοποιού από το Αίγιο.
Το χρώμα και των δύο το πέτυχα ακριβώς όπως στις φωτογραφίες του βιβλίου (για την γεύση, δεν ξέρω, γιατί η συγγραφέας δεν έδινε δείγματα, μαζί με το βιβλίο!!!)
Εμπειρία από το "44" δεν έχω, αλλά την Τεντούρα την ξέρω καλά!
Κανονικά πρέπει να είναι λίγο πιο σκούρα (στο βιβλίο γράφει πως γίνεται) και από την γεύση, νομίζω, ότι έλειπε το μπράντυ.
Που θα πάει, το Καλοκαίρι έρχεται και θα μας φέρει άπειρα φρούτα εποχής.....και τότε να δεις τι θα γίνει!!!
10 σχόλια:
Βάλθηκες να μας τρελάνεις τώρα και με τα λικέρ?
Φτιάχνω ένα παραδοσιακό της μητέρας με κουκούτσια από καίσια αλλά το πίνω μόνη!
Στον ελληνικό είναι όνειρο!
Με καλή παρέα να τα πίνεις πάντα!
Τα θαλασσινά μου με λουκουμόσκονη :))
Και αναρωτιόμουν αν έγιναν! Καλόπιοτα κι ευχαριστώ πολύ πολύ! Στην υγειά σας!
τα σερβιτσια σου υπεροχα!!!!!
σιγουρα και τα λικερ!
@ Zoyzoy:
Από την βερυκοκιά/καϊσιά της αυλής μας, έφτιαχνε η γιαγιά μου. Και από τη μουριά επίσης.
Τώρα...που να βρω τέτια μπερεκέτια!!
_____________
@ Kiki:
Περιμένω από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής μια δαμιτζάνα τσιπουρο από κούμαρα.
Θα το κρύψω, για τις επόμενες κατασκευές!
Thanks
_____________
@ grEAT:
Μόνο αυτές οι δύο καράφες κυκλοφορούν εδώ στο σπίτι.
Σημασία όμως έχει το περιεχόμενο που βγήκε εξαιρετικό!
Φαίνεται ότι στα λικερ έχω την απαιτούμενη υπομονή, γιατί και παλιότερα το λιμοντσέλο και το δαμάσκηνο ήταν άψογα (λένε αυτοί που τα δοκίμασαν).
________________
Χαρά στην υπομονή σου Δύσπιστε. Εγώ ένα λικέρ που έφτιαξα στα μισά του χρόνου αναμονής το άνοιξα και το ήπια μέσα σε μια εβδομάδα.Καλόπιοτα!Και μπράβο στην συγγραφέα"κική"
Α,μπραβο,το λεω σε κάποιους πως θυμάμαι οτι η μανα μου εφκιαχνε λικέρ με πρωτη ύλη το τσιπουρο και οι ασχετοι δε με πιστεύουν
@ Mara:
Αυτά δεν ηταν τίποτα.
Παλιά είχα κάνει "κερασόν" με βύσινα, που έπρεπε να περιμ΄νει στον ήλιο όλο το Καλοκαίρι.
Ίσως να το κάνω και τώρα, μια που πήρα φόρα!
_____________
@ VAD:
Η μητέρα μου, στην εποχή της, δεν μπορούσε να βρει τσίπουρο (δεν κυκλοφορούσε στα δικά μας οικόπεδα).
Τώρα είναι εύκολο να βρεις τσίπουρο και να μη ζητιανεύω οινόπνευμα ποτοποιΐας από γνωστό ποτοποιό.
Πέρσυ χρησιμοποίησα και τζιν.Καλό έγινε.
______________
Εξαιρετικό το βρίσκω το βιβλίο από καιρό το ζαχαρώνω και μόλις πάω Αθηνα θα το πάρω!
Αλλα και τα μπουκαλοποτηρα σου τέλεια!!!
Πάντως φαίνεται να μην είναι και πολύ δύσκολα τα λικεράκια!Τι λες;
ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟΟΟΟΟΟΟΟ! ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΕ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ DESIGN!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΜΑΡΙΑ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ....Χ 2
@ ElenaG:
Το βιβλίο, όπως και το πρηγούμενο με τα ψωμιά, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καλύτερα που κυκλοφορούν.
Ζήτησε το εκεί σε μεγάλο βιβλιοπωλείο. Ποτέ δεν ξέρεις!!
______________
@ [handmade+art] x2:
Ταλέντο στην κατανάλωση, είχα από μικρός, τραβώντας γουλίτσες από τις κατασκευές της μητέρας μου.
Όσο λειτουργεί το blog, έκανα άλλες δύο φορές, δαμάσκηνο και λιμοντσέλο.
Και βλέπουμε....
Καλή Εβδομάδα Χ2 !!!!!!!!!!
________________
Δημοσίευση σχολίου