Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ (ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ) "DIABLO" (ALA CHEF JOHN)

Σήμερα είπα να ακολουθήσω, για μια ακόμη φορά, τον τρόπο που ο Chef John, μαγειρεύει το ολόκληρο Ψαρονέφρι και το ονομάζει "DIABLO" (δηλ. "του Διαβόλου), δεν ξέρω γιατί!  Ίσως γιατί παίρνει διαβολική νοστιμιά.
Στο τέλος, μετά τα δικά μου, δίνω τα σχετικά links και για το video παραγωγής All recipes.com
Το τελικό αποτέλεσμα, με πλήθος ψητών λαχανικών, αλλά για τις γαρνιτούρες παρακάτω

Υ Λ Ι Κ Α (αυτά που είχα διαθέσιμα!  Εννοείται ότι "πείραξα" λιγουλάκι την συνταγή, όπως πάντα άλλωστε)
500 γραμ. Ψαρονέφρι (1 κομμάτι)
2 κουτ.σουπ. Πιπέρια σε κόκκους, διάφορα χρώματα
3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η για το κρέας
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε, το κυλάμε στα πιπέρια και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη, για μερικές ώρες.
Σε βαθύ τηγάνι, με μεταλλικό χερούλι, που να μπορεί να μπει στο φούρνο, ζεσταίνουμε μέτρια το λάδι και σωτάρουμε το κρέας, μέχρι να ροδοκοκκινήσει από όλες τις πλευρές.

Όπως είναι, με το τηγάνι, το βάζουμε στον φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 190 οC και το ψήνουμε για 20-25', ανάλογα με τον φούρνο.
Εγώ το έψησα 20', με αντιστάσεις και αέρα και έγινε έτσι
 
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια πάχους δάκτυλου 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1 φλ.τσαγ. Ζωμό κρέατος (ή κοτόπουλου)
1 φλ.τσαγ. Γάλα εβαπορέ light αδιάλυτο
1 κουτ.γλ. Κορν-φλάουερ
Στο τηγάνι, όπως είναι από τον φούρνο, με τα καμένα, ρίχνουμε τον ζωμό και ξύνουμε τον πάτο, για να διαλυθεί η νοστιμιά.
Βράζουμε για μερικά λεπτά, αλατίζουμε κατά τα γούστα μας (ήδη έχει αρκετά από τα πιπέρια).
Διαλύουμε το κορν φλαουερ στο γάλα, το ρίχνουμε στο τηγάνι και 

σε λίγα λεπτά πήζει η σάλτσα μας.

Το πιάτο τελειωμένο έχει ψητά λαχανικά, σαν της προηγούμενης ανάρτησης, με την προσθήκη σωταρισμένων κρεμμυδιών για στιφάδο

Το ρύζι το έβρασα σε ζωμό κρέατος και αυτά τα κόκκινα που φαίνονται, δεν είναι κόκκινα σπερματοζωάρια (μοιάζουν στο σχήμα), αλλά στήμονες Κρόκκου Κοζάνης, για να δώσουν χρώμα στο κάτασπρο ρύζι!!
__________________________________________________
Ακολουθεί η μετάφραση της συνταγής του Chef John (με κλικ μεγαλώνει), λίγο μπαρουτοκαπνισμένη από τις πολλές χρήσεις.

Την συνταγή μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και

Το video  ΕΔΩ.  Οι φωτογραφίες είναι από το video, παρμένες με Print Screen (Fn+PrtSc) και είδα ότι και ο εν λόγω Σεφ, έχει παρόμοιες γαρνιτούρες

Προς το τέλος του βίντεο, ο δοκιμαστής δείχνει ότι δεν χρειάζεται μαχαίρι για να το κόψεις

Και έχει δίκιο. Έτσι γίνεται, μαλακό, αφράτο και ζουμερό.
Posted by Picasa

16 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Να κρατήσω τα λαχανικά και τη σάλτσα;

Τι θέλεις τους σεφ εσύ;
Θέλουμε συνταγές (ALA DYSPISTOS)!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη :
Αντιγονάκι μου, εγώ δεν περνιέμαι για "σεφ".
Απλά φτιάχνω την καθημερινότητα, λίγο καλύτερη!
________________

Και λοιπόν;E allora? είπε...

και το μοσχαρισιο φιλετο το βαζουν στο φουρνο να τελειωσει το μαγειρεμα

η μαριναδα με τα πιπερια μου αρεσει ;)

Thalassenia είπε...

Όσο πάμε και καλύτερα!!!
Και μετά σου λέει κρίση....το δικό φιλετάκι αλα κρεμ περιμένει να κάνω όρεξη για σχετικές αναρτήσεις.

Άριστο και στις γαρνιτούρες.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Και λοιπόν;E allora? :
Μοσχαρίσιο σπάνια βρίσκω ντόπιο.
Στο βίντεο ρίχνει τριμμένο πιπέρι και αλάτι. Εδώ το άλλαξα και δεν έβαλα αλάτι. Μόνο στη σάλτσα.
__________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Thalassenia :
Κρίση-ξεκρίση πρέπει να τρώμε και κάτι, μπας και ζήσουμε λίγο ακόμη!!
____________________

ZouZouna είπε...

Αυτό το πετύχαμε. Νιάμμμμμμμ
νιαααααααααααμ!
και είναι επικίνδυνη ώρα και τρέχουν τα σάλια
καλή μας όρεξη !!!

Lila Xagorari είπε...

Η σάλτσα είναι all the money που λέμε σε άπταιστα Ελληνικά!! Και με παγωμένο κρασάκι δίπλα.......!!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Sweet cherry - Zouzouna :
Η καλύτερη ώρα είναι τώρα. Μια βόλτα σε μαγειρικά μπλόγκια για να μας ανοίξει η όρεξη (λες και δεν είχαμε!) ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
_________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Λίλα :
Στη σάλτσα άφησα τα πιπέρια. Θα μπορούσα να τα βγάλω, αλλά μ'αρέσουν έτσι πως μαλάκωσαν.
Η σάλτσα της συνταγής είναι διαφορετική, αλλά προτίμησα να την αλλάξω σε πιο απλή, χωρίς βούτυρα και κρέμες γάλακτος.
Ίσως να μην χρειάζεται και ο νισεστές.

Κατά τη γνώμη μου, περισσότερο θα ταίριαζε ένα μπρούσικο κόκκινο σε θερμοκρασία δωματίου. Λέμε τώρα!!
___________________

Αστοριανή είπε...

...κι έφτιαξα
αρνάκι στιφάδο!!!!!!!!!!!!

ξεκίνησα από σένα και κατέληξα σε άλλο,
μα Σταύρο μου,
εύγευστο κι αυτό!
Σας φιλώ, Υιώτα
αστοριανή, ΝΥ

mari beika είπε...

Πολύ ευπαρουσίαστο και νόστιμο πιάτο Δύσπιστε, μου άρεσε ιδιαίτερα!!
Φιλιά

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή :
Εγώ, μόνο για μένα και μερικούς φίλους, παίρνω κατσίκι, αλλά στιφάδο δεν το σκέφτηκα ποτέ.
Η συμπατριώτισσα σου ούτε που το πλησιάζει! Προτιμά να πάει στο πάρκο και να βοσκήσει γκαζόν!!(Δεν την αφήνω όμως. Της φτιάχνω κάτι "νερομπούρμπουλο", όπως λέτε εσείς στην Πελοπόννησο).

Πολλά φιλιά για όλους σας!!!
___________________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Marί :
Η εμφάνιση προδιαθέτει, όπως και να το κάνουμε!!
____________________

VAD είπε...

Κι ενα "γεματο" μπρούσκο χύμα για συνοδεία...ό,τι πρέπει...

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ VAD :
Είμαι μέσα!!
Συμφωνώ απόλυτα!!

Καλή σου Μέρα, Φίλτατε Βασίλη!
_________________