Η γέμιση για τα κανελόνια και το σχόλιο της φίλης Selcouth, έδωσε ιδέα για μια σάλτσα, άσπρη κατά βάση, με λαχανικά, για να συνοδεύει ρύζι ή ζυμαρικά
Η δουλειά έγινε σε βαθύ τηγάνι, όπου σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σωτάρω κρεμμύδι και σκόρδο, ψιλοκομμένα.
Ρίχνω τα μανιτάρια, συνεχίζω για 5' και σβήνω με λευκό κρασί.
Βράζω μερικά λεπτά και ρίχνω πιπεριές σε κομματάκια και καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη.
Σκεπάζω, χαμηλώνω το μάτι στο 1/3 και σιγοβράζω για 15'.
Διαλύω 2 κ.γλ. κορν-φλάουερ σε μισό φλυτζάνι γάλα και ρίχνω στα λαχανικά. Απομακρύνω από την φωτιά, ανακατεύω και έτοιμη η σάλτσα.
5 σχόλια:
♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ..ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΩ ....ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ..ΟΛΟ ΚΙΟΛΑΣ......ΟΥΦΦΦΦΦΦ ΖΕΣΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ ELENI :
Μια ποικιλία στη ζωή μας, με κοινά υλικά, είναι απαραίτητη.......
Ε, όχι και ζέστη!! 25 βαθμοί στο μπαλκόνι. Απλά ευχάριστα!!
___________________
Ωραία ιδέα για μένα που έχω πολλά λαχανικά στον κήπο και στερεύω από ιδέες πολλές φορές!!!!
@ Λίλα :
Αν είχα κι εγώ τέτοια μπερεκέτια, πριν το γάλα, θα έβαζα τα βρασμένα λαχανικά σε μερίδες, σε σακκουλάκια τροφίμων και στην κατάψυξη.
Το τελείωμα αφού αποψυχθούν.
Καλό Βράδυ!
___________________
Άσπρες σάλτσες... Οι αγαπημένες μου!
Για άλλη μια φορά βρήκες μια εύκολη και γρήγορη λύση! Μ'αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά και πάντα ψάχνω για σάλτσες να τα συνοδεύουν!
Να είσαι καλά και να έχεις μια πολύ όμορφη μέρα!
Δημοσίευση σχολίου