Her yıl 2009 yılından beri, ve İstanbul'dan yerinden Yunanlıların geldikten sonra ülkemizde de popüler oldu böyle bir Türk gıda, koyun
Ξεκίνησα την ανάρτηση με την μητρική γλώσσα του φαγητού και τα παραπάνω σημαίνουν, σε μετάφραση Google:
"Κάθε χρόνο, από το 2009, ανεβάζω και ένα τέτοιο Τούρκικο φαγητό, που έγινε δημοφιλέστατο στη χώρα μας, μετά τον διωγμό των Ελλήνων, από την Κωνσταντινούπολη".
Κάθε φορά με μικρές αλλαγές και να το σημερινό αποτέλεσμα
Με μερικές αλλαγές από τις άλλες φορές.
Έσχισα τις μελιτζάνες κατά μήκος και αφαίρεσα μόνο μια λωρίδα φλούδας από το κυρτό μέρος, για να γίνει βάση.
Την ψίχα που έβγαλα, την έκοψα κομματάκια και την σωτάρισα μαζί με τα κρεμμύδια, πριν την ντομάτα.
Αντί για λευκό κρασί, έβαλα κόκκινο και γιαυτό η γέμιση έγινε σκούρα μεν, νοστιμότερη δε!
Η άλλη αλλαγή αφορά το ταψί. Χρησιμοποίησα ταψί εμαγιέ, ντυμένο με λαδόκολλα. Αυτό το αντικολλητικό χαρτί το έκανα μπάλλα, το έβρεξα καλά και το άπλωσα στο ταψί. Με τον τρόπο αυτό μαλακώνει και μπορεί να στρώσει καλά και στις γωνίες.
Όχι τίποτ' άλλο, αλλά για να μπω στο μάτι της Zerrin, από το Εσκίσεχιρ , που είναι δασκάλα και γράφει σε άψογα Αγγλικά, συνταγές στο site της GIVE RECIPE.
16 σχόλια:
Αυτό το κατατάσσω στα υπερφαγητά...με φέτα και φρέσκο ψωμάκι μπορώ να φάω μέχρι σκασμού...Η φωτό με τα πρόβατα απίθανη!!!
@ Pansofix :
Τα πρόβατα είναι επίκαιρα αυτές τις μέρες!
Θα γίνει ειδικό αφιέρωμα.....
___________________
cok guzel efentim
@ cummulus :
Hos geldiniz!
(Μιας και τα λέμε στη γλώσσα του μέλλοντος!)
_______________________
♥♥♥♥♥♥ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΖΕΣΤΗ Κ ΜΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ? ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ Κ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΤΡΩΩ ΚΡΥΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΤΥΡΑΚΙ ..ΑΜΑΝΝΝ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ....ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥΔΙΟΤΙ ΠΑΩ ΓΙΑ ΒΟΥΤΙΑ ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ 1 ΠΙΑΤΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ....♥
@ ELENI :
Βουτιά?? Που βουτιά?? Εκεί μπροστά??
Ούτε πεθαμένος!!!!
Μετά πλύσιμο με Μπεταντίν/Ντετόλ/βιτριόλι/ακουαφόρτε και άλλα τέτοια!
Το πιάτο σε περιμένει!!!!!
________________
μα που την βρηκες αυτη την φωτογραφια με τα προβατα???? :)
το ιμαμ σου αν και ειναι πρωι πρωι μου ανοιγει την ορεξη.
καλη σου μερα
"γλῶσσα τοῦ μέλλοντος" χά! πετυχημένο. καλημέρα
Αγαπημένες μου μελιτζάνες!!!!!
Αχ τα προβατάκια.......
Μελιτζανούλες.....ακόμη από τις δικές μας δεν κόψαμε αλλά που θα πάει???? Ζέστη σήμεραααααα και εδώ!!!
@ grEAT :
Σαν πρόβατα στην κάλπη!
Πρόβατα έχω κι άλλα. Θα τα αναρτήσω αύριο..... παραμονές εκλογών!
___________________
@ cummulus :
Αφού αυτούς τους αγαπούν όλοι, το συμφέρον μας είναι να είμαστε μαζί τους, μπας και αγαπήσουν κι εμάς, που είμαστε "ανάδελφον" Έθνος!
Λέμε τώρα!!!!!!!!!!
______________________
@ manousina :
"Γκραν σουξέ" βλέπω τα προβατάκια!!
_______________________
@ Λίλα :
Νωρίς είναι ακόμη. Αυτές που βρίσκω είναι ακόμη θερμοκηπίου, από τα Βασιλικά, βιολογικές.
Οι "έξω" είναι ακόμη πολύ μικρές.
Ζέστη?? Ε, όχι και ζέστη! Αυτή την ώρα, που έφυγε ο ήλιος από το μπαλκόνι, έχουμε 30. Μια χαρά είναι!
__________________
Από τότε που έφαγα αυτό το φαγάκι στην Τήνο άλλαξα την δική μου συνταγή.
Κομμένες οι μελιτζάνες τη μέση τις σκάβω αφού τις περάσω απ'το τηγάνι βάζω ένα καλό κομμάτι φέτας και από πάνω περιχύνω την σάλτσα ντομάτας και ψήνω.
Γλύφεις και τα δάχτυλά σου θα τις κάνω καμμιά φορά να τις αναρτήσω είναι τέλειες!
Η εικόνα στην επικεφαλίδα όλα τα λεφτά!
Τα θαλασσινά μου!
@ zoyzoy :
Κομμένες στη μέση πάντα.
Τηγάνι όμως ποτέ! Γίνονται βαρειές από το λάδι.
Μόνο φούρνος!!
Φιλιά από τα Βόρεια!!
___________________
Δημοσίευση σχολίου