Είναι τελικά ωραίο να γυρίζεις στο σπίτι, μετά από απουσία μερικών ημερών και να βρίσκεις ένα πιάτο φαΐ, έστω και αν χρειάζεται να το ζεστάνεις....
--"Έφτιαξα ένα "μουζάκα", σύμφωνα με τον δικό σου τρόπο", ήταν η κουβέντα της συμβίας...
....και τελικά ήταν τέλειος....τόσο που σκέφτομαι να σταματήσω την μαγειρική και να δίνω μόνο συνταγές, "προς υλοποίησιν".
Στην ερώτηση "γλυκό έχουμε;", η απάντηση ήταν ένα ξερό "όχι".
Τότε ανασκουμπώθηκα και έστησα ένα περίεργο κέϊκ.
Πάμε λοιπόν....
Υ Λ Ι Κ Α
200 γραμ. Φαρίνα ολικής, που φουσκώνει μόνη της
300 γραμ. Φαρίνα άσπρη,που φουσκώνει μόνη της επίσης
3 Αυγά
1/2 κουτ.γλυκού Baking Powder
2 φιαλίδια Βανίλια
1 νεροπότηρο Ζάχαρη άσπρη
60-70 ml Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 νεροπότηρο Μαυροδάφνη Πατρών (Να και το όνομα!)
2 φλυτζανάκια Ελληνικού καφέ Γάλα εβαπορέ light 4%
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Απλούστατα, όλα τα υλικά σε μπώλ, ανακάτεμα με τα χτυπητήρια του μίξερ χειρός, το βάζουμε σε λαδωμένη και ελαφρά αλευρωμένη φόρμα ή ταψάκι πυρέξ 20x30.
Ψήνουμε στους 160 οC, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις + αέρα, ή 180 οC μόνο με αντιστάσεις, για 45-50'.
Όταν βγήκε το πυρέξ, το έκοψα ρομβοειδή κομμάτια....και νάτο...
Στην ερώτηση "γλυκό έχουμε;", η απάντηση ήταν ένα ξερό "όχι".
Τότε ανασκουμπώθηκα και έστησα ένα περίεργο κέϊκ.
Πάμε λοιπόν....
Υ Λ Ι Κ Α
200 γραμ. Φαρίνα ολικής, που φουσκώνει μόνη της
300 γραμ. Φαρίνα άσπρη,που φουσκώνει μόνη της επίσης
3 Αυγά
1/2 κουτ.γλυκού Baking Powder
2 φιαλίδια Βανίλια
1 νεροπότηρο Ζάχαρη άσπρη
60-70 ml Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 νεροπότηρο Μαυροδάφνη Πατρών (Να και το όνομα!)
2 φλυτζανάκια Ελληνικού καφέ Γάλα εβαπορέ light 4%
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Απλούστατα, όλα τα υλικά σε μπώλ, ανακάτεμα με τα χτυπητήρια του μίξερ χειρός, το βάζουμε σε λαδωμένη και ελαφρά αλευρωμένη φόρμα ή ταψάκι πυρέξ 20x30.
Ψήνουμε στους 160 οC, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις + αέρα, ή 180 οC μόνο με αντιστάσεις, για 45-50'.
Όταν βγήκε το πυρέξ, το έκοψα ρομβοειδή κομμάτια....και νάτο...
11 σχόλια:
Πάτρας;;;;Γιατί παρακαλώ;;;
@...I'm a dreamer:
Παρ'όλο που η κοριτσάρα διαφημίζει μπύρες, στο υλικά υπάρχει Μαυροδάφνη, που, όπως και η Τεντούρα, γίνεται στην Πάτρα.
Πφφφ!Μια φορά να πιάσω κάτι χωρίς επεξήγηση!!!Μη ζηλεύεις,χάρισμα είναι!Σιγά τη κοριτσάρα καλέ!!
Δες το σχόλιο στη προηγούμενη ανάρτηση να γελάσεις!!
Δεν εχω μαυροδαφνη, εχω όμως τεντούρα, κανει λες;
Καλό βραδυ!!!
@ Καλημέρα:
Η τεντούρα είναι λικέρ και η συνταγή θελει γλυκό κρασί, πχ Μοσχάτο Λήμνου ή Σάμου, οπότε παίρνει και την αντίστοιχη ονομασία!
Με αυτά γίνεται πιο ανοικτόχρωμο.
Επίσης μπορείς να αντικαταστήσεις το ολικής με άσπρο, πάντα ΄μως αυτοφούσκωτο.
____________
Oυφ...Χειμωνιάτικο γλυκό,θα σκάσω...
Είσαι απίστευτος!!!
Δεν έχω γνωρίσει τέτοιο νοικοκύρη άντρα...ποτέ!!!!
(ευτυχώς.. γιατί δεν θα χωρούσαν να περάσω από την πόρτα....)
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Mοσχομυριστό θα είναι το κέικ :-)
Καλό ΣΚ!!!!!
Καλοφαγά σε βρίσκω!
Σκορπιός και δεν θα'σαι!
Και γλυκάκι απο πίσω ??
Τ'αποφεύγω σαν το διάολο τα κιλάκια καραδοκούν!
Η κοριτσάρα σου σούπερ!
Καλό ΣΒΚ λοιπόν!
@ Frezia:
E, όχι και χειμωνιάτικο, παντός καιρού, θα έλεγα.
____________
@ aKanonisti:
Πλένω κα τις κατσαρόλες, μετά!
____________
@ Asteri:
Η μαυροδάφνη δίνει ιδιαίτερο άρωμα.
____________
@ Zoyzoy:
Βλέπω το καλό φαγητό σαν σπορ! Με μικρές ποσότητες και τα κιλάκια μπορουν να κατέβουν. Πχ έχασα τα 6 από τα 8 του χειμώνα και συνεχίζω.
________________
Δημοσίευση σχολίου