Και συνταγές διορθώνουμεεεεε!!
Περάστε κόσμε!!
Περάστε να δήτε τα θηρία από την Κατάγκα, μεσ'τα σιδερένια τα κλουβιά!!!
Κάπως έτσι θα έπρεπε να προσφωνήσω την συνταγή που βρήκα, δεν θυμάμαι που και την είχα εκτυπώσει για όταν έρθει η ώρα.
Και η ώρα ήρθε σήμερα!!
Με μια πρώτη ανάγνωση είδα την πρώτη παράλειψη.....Δεν έγραφε τι αλεύρι. Αν αλεύρι κοινό, δεν είχε διογκωτικό.
Και κάτι άλλα, ψιλά αλλά σπουδαία, στην εκτέλεση και τελικά έγινε αυτό το κατασκεύασμα....
Περάστε κόσμε!!
Περάστε να δήτε τα θηρία από την Κατάγκα, μεσ'τα σιδερένια τα κλουβιά!!!
Κάπως έτσι θα έπρεπε να προσφωνήσω την συνταγή που βρήκα, δεν θυμάμαι που και την είχα εκτυπώσει για όταν έρθει η ώρα.
Και η ώρα ήρθε σήμερα!!
Με μια πρώτη ανάγνωση είδα την πρώτη παράλειψη.....Δεν έγραφε τι αλεύρι. Αν αλεύρι κοινό, δεν είχε διογκωτικό.
Και κάτι άλλα, ψιλά αλλά σπουδαία, στην εκτέλεση και τελικά έγινε αυτό το κατασκεύασμα....
Υ Λ Ι Κ Α (για 25 τεμάχια περίπου)
200 γραμ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα κόκκινη)
100 γραμ. μαργαρίνη MINERVA BENECOL με Ελαιόλαδο για μαγείρεμα
80 γραμ. Ζάχαρη σκούρα (ανεπεξέργαστη)
2 κουτ.σουπ. Nescafe Classic
20 γραμ. Κακάο
35-40 γραμ. Γάλα εβαπορέ light 4%
Για το γλάσο:
100 γραμ. Ζάχαρη λευκή (αν έγραφε άχνη, θα ήταν καλύτερα)
2 κουτ.σουπ. Nescafe Classic
1/2 φλ.τσαγ. Γάλα σαν το πιο πάνω
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε μπωλ ρίχνουμε τα στερεά υλικά και αναμειγνύουμε με το μιξεράκι χειρός.
Ρίχνουμε τη μαργαρίνη σε κομματάκια και συνεχίζουμε την ανάμειξη για λίγο.
Μετά ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180 οC μόνο με αντιστάσεις, ή 155-160 οC αν έχουμε αντιστάσεις + αέρα.
Όταν πάρουμε τη ζύμη από το ψυγείο, παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού, κομμάτια και τα πλάθουμε σφαιρικά, με ελαφρά λαδωμένα χέρια.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και κάνουμε ένα λακκουβάκι με το δάκτυλο μας, στο κέντρο, πατώντας ώστε να πατηθεί το σφαιρίδιο και να πάρει μια διάμετρο 4-5 εκατοστά.
200 γραμ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα κόκκινη)
100 γραμ. μαργαρίνη MINERVA BENECOL με Ελαιόλαδο για μαγείρεμα
80 γραμ. Ζάχαρη σκούρα (ανεπεξέργαστη)
2 κουτ.σουπ. Nescafe Classic
20 γραμ. Κακάο
35-40 γραμ. Γάλα εβαπορέ light 4%
Για το γλάσο:
100 γραμ. Ζάχαρη λευκή (αν έγραφε άχνη, θα ήταν καλύτερα)
2 κουτ.σουπ. Nescafe Classic
1/2 φλ.τσαγ. Γάλα σαν το πιο πάνω
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε μπωλ ρίχνουμε τα στερεά υλικά και αναμειγνύουμε με το μιξεράκι χειρός.
Ρίχνουμε τη μαργαρίνη σε κομματάκια και συνεχίζουμε την ανάμειξη για λίγο.
Μετά ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπωλ.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180 οC μόνο με αντιστάσεις, ή 155-160 οC αν έχουμε αντιστάσεις + αέρα.
Όταν πάρουμε τη ζύμη από το ψυγείο, παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού, κομμάτια και τα πλάθουμε σφαιρικά, με ελαφρά λαδωμένα χέρια.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και κάνουμε ένα λακκουβάκι με το δάκτυλο μας, στο κέντρο, πατώντας ώστε να πατηθεί το σφαιρίδιο και να πάρει μια διάμετρο 4-5 εκατοστά.
Τράβηξα με προσοχή την λαδόκολλα, συρταρωτά, επάνω στη σχάρα.....
.....και ετοίμασα το απλούστατο γλάσο, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα φλυτζάνι, με κουταλάκι (όπως έκανε το χτυπητό αυγό η μαμά μου, όταν με κυνηγούσε για να το φάω. Μπλιάχχχχ, έστω και τώρα που μεγάλωσα).
Η τρύπα του κέντρου σχεδόν χάθηκε, αλλά έγιναν αφράτα και μετά που κρύωσαν.
Με κουταλάκι βάζω μια μικρή ποσότητα στο κέντρο, όπου θα έπρεπε να είναι το εντύπωμα του δάκτυλου.
Η ποσότητα έφθασε για όλα τα 26-27 κομμάτια που βγήκαν.
Εναλλακτικά μπορούμε να γεμίσουμε τις τρύπες με ζεστό γλυκό βανίλια (το γνωστό και αγαπημένο "υποβρύχιο").
Αυτό όταν μείνει στον αέρα, ξεραίνεται, σφίγγει και κάνει και αντίθεση με το σκούρο Cookie.
Βάλε το μπρίκι στη φωτιά και φέρνω τα μπισκοτάκια
15 σχόλια:
στις συνταγές όταν δεν αναφέρεται το αυτοδιογκούμενο αλεύρι εννοείται αλεύρι για όλες τις χρήσεις, εσύ έβαλες αυτοδιογκούμενο γι' αυτό σου χάλασε το σχήμα, την άλλη φορά θα ξέρεις, λιγάκι αλευράκι ακόμη το σήκωνε η ζύμη, η ποσότητα του συνήθως διαφέρει από αλεύρι σε αλεύρι και παίζει ρόλο κι η θερμοκρασία περιβάλλοντος
πάντως κι έτσι μια χαρά φαίνονται, η συνταγή με ελάχιστη απόκλιση γραμμαρίων μοιάζει με τη δική μου, δε νομίζω να τα πρόλαβα, αυτά τρώγονται σα στραγάλια!!!!!
γειά στα χέρια σου
@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ: Αυτό για το αλεύρι το ήξερα, αλλά μου φάνηκε ότι με το κοινό θα γίνονταν πέτρινα, και τα δόντια μας δεν αντέχουν!!
Τώρα είναι μαλακά και αφράτα και κριτσανίζει και η χοντρή καστανή ζαχαρη, που έχουν μέσα.
Εψαξα και την δική σου και είδα ότι στο γλάσο βάζεις την σωστή άχνη, και στις φωτό σκίζουν.
Και...πρόλαβες αρκετά ακόμη. Πόσα να φάνε δυό κούκοι;; Προσέχουμε κιόλας.....
Τι μας κάνεις ρε δύσπιστε!
Θα τα φτιάξω στην "Δήμαινα" και θα τρελαθεί, αλλά άντε πάλι μετά κολύμπι και τρέξιμο να τα κάψουμε!!!
Φαίνονται απίστευτα όμως!!!
ax γιατι μας το κανεις αυτο??τελεια φαινονται!!!και ειμαι σε διαιτα μονιμη τι να κανω??
παντως πολυ δυσκολη υποθεση τα κουλουρακια..μια φοα ειχα επειχηρησει να φτιαξω και γιναν πετρες για πετροπολεμο..δεν τρωγοταν σου λεω..
@ Dimos el Grec:
Γιατρέ, συγκρατήσου και μη τα φάτε όλα σε μια καθησιά. Με μέτρο και θα κολυμπάς για ευχαρίστηση και όχι λόγω ανάγκης...
_______________
@ Σιωπηλή Κραυγή:
Μάλλον σου ξέφυγε ο χρόνος ψησίματος.
Θέλει προθέρμανση μέχρι να σβήσουν τα λαμπάκια και χρονόμετρο για τη διάρκεια.
Έλα να σε τρατάρω μερικά, για να δεις πως γίνεται και την επόμενη φορά θα τα πετύχεις, σίγουρα!
_______________
Μπράβο οίστρος με τέτοια ζέστη!!!!!!!!Γλυκές αλχημείες!
@ ...I'm a dreamer:
Ε...όχι και οίστρος, μερικά μπισκοτάκια έκανα, για να υπάρχει και κάτι γλυκό στο σπίτι.
Να μήν αναγκαστώ και κάνω βουτιά στον Αγαπητό ή στον Τερκενλή.
Για να ξέρουμε και τι τρώμε....
________________
Αγαπητέ Σταύρο γύρισες από τις πρώτες σου διακοπές και μας σερβίρεις λιχουδιές!Νοστιμότατα ε;
Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Οίστρος και πάλι οίστρος!Διάλογος σήμερα μαμάς-εμού:
Μ-Τι έφαγες το μεσημέρι;
Ε-Τυρόπιτα
Μ-Άνοιξες φύλλο;
Ε-Άνοιξα πορτοφόλι!
Γι αυτό σου λέω!!!Οίστρος!
@ Zeidoron:
Που να έκανα και κανένα Μπαμπά (Σαβαρέν, εις την καθομιλουμένην Ελληνικήν γλώτταν).
Απλά μπισκοτάκια ήταν. Τίποτα περισσότερο!
________________
@ ...I'm a dreamer:
Ώστε με παντελονάτη τυρόπιτα την έβγαλες;
Αχ! Γιατί να είμαστε μακρυά;
________________
Mην ανησυχείς και έχω κάνει τα κουμάντα μου!Πώς γίνεται όπου πάω να με ταίζουν..αναρωτιέμαι!Το γυφτάκι της γειτονιάς λέμε!Ανταλλάζω ταπεράκια συνεχώς!!
Όπου δεις ξύλο,φύγε κι όπου δεις φαί κάτσε,δε λένε;;Ε αυτό!!
Πάνω στην ώρα τα έβαλες να μη ψάχνω στα κορίτσια.
Ήθελα κάτι διαφορετικό ξέρεις για τον πρωϊνό καφέ, το απογευματινό τσιμπολογημα, το νυχτερινό blogging.
Τέτοια βάζεις και μετά κάνουμε 500αρια στο κολύμπι.
Καλό ξημέρωμα.
τώρα τι να σου πω!!!!!!
καλημέρα............
Αχ αχ! Φαίνονται απίστευτα!!:)))
Στείλε μου 5-6 καλέ,τόσο έχεις!!
χεχε!
φιλάκια!
Εεεεεεεεε δεν γίνετε θα βουτήξω μερικά χεχεχεχεχε
Καλή εβδομάδα
Δημοσίευση σχολίου