κατασκευάζονται τα Παραδοσιακά μας φαγητά.
Παρακάτω παραθέτω τα ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ, την Μεγάλη Τετάρτη,
τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ, την Μεγάλη Πέμπτη και ΟΛΑ τα υπόλοιπα
το Μεγάλο Σάββατο, από το πρωί μέχρι το απόγευμα.
Όταν φεύγουμε από το σπίτι, πάλι γίνονται, αλλά σε διαφορετικές ημέρες και τα παίρνουμε μαζί μας, ΠΕΣΚΕΣΙ.
Οι συνταγές και οι φωτογραφίες είναι από τις περσινές αναρτήσεις το Απριλίου 2009, στο ξεκίνημα αυτού του blog.
Για φέτος θα ξεκινήσουμε αύριο.
Πάμε λοιπόν........
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (υπάρχει καιρός ακόμη)
Πάσχα χωρίς αυγά και τσουρέκια δεν γίνεται.
Βρήκα παλιά συνταγή της γιαγιάς Δήμητρας , την έφτιαξα χθες βράδυ και επειδή είχε απρόσμενη επιτυχία, την δημοσιεύω, για όποιον(-αν) θαρραλέο(-α) θέλει.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόσθηκαν στα μικρά μεγέθη της ζωής μας, εκμοντερνίστηκαν λίγο και χρησιμοποιήθηκε μίξερ.
ΥΛΙΚΑ
1+ 1/2 κιλ. αλεύρι Άνθος σκληρό (για τσουρέκι)
45 γραμ. μαγιά ξερή (5 φακελλάκια Mac magic των 9 γραμ. το καθένα)
1 κούπα γάλα light χλιαρό (ή εβαπορέ light αραιωμένο μισό-μισό)
1 κούπα νερό χλιαρό (να αντέχει το δάκτυλο άνετα)
2 κούπες ζάχαρη άσπρη
2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.σουπ. μαχλέπι σκόνη (αλεσμένο)
1 κουτ.γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη (για να μη κολλήσει στο γουδί)
7+2 αυγά σε κανονική θερμοκρασία
200 γραμ. "βούτυρο"(μαργαρίνη ΜΙΝΕΡΒΑ ΜΠΕΝΕΚΟΛ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ για μαγείρεμα
1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό (όχι ζεστό) νερό και χτυπάμε με τους αυγοδάρτες του μίξερ χειρός, ώστε να διαλυθεί καλά και την αδειάζουμε σε μεγάλη λεκάνη.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά, παλι με τους αυγοδάρτες.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, αρχίζοντας το ζύμωμα με τα ζυμωτήρια του μίξερ (γάντζους),μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη και μαλακιά ζύμη.
Καλύπτουμε την επιφάνεια της με χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα), σκεπάζουμε με κάτι μάλλινο και την διατηρούμε σε ζεστό περιβάλλον.
Ο χρόνος φουσκώματος εξαρτάται από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος (ιδανικό 30 οC)
Η ζύμη πρέπει να διπλασιάσει τον όγκο της τουλάχιστον.
Τότε ζυμώνοντας (χαϊδεύοντας) την "ρίχνουμε". Τότε μπαίνει ευλογημένο χέρι, την γυρίζουμε πάνω κάτω πολλές φορές γυρίζοντας λίγο-λίγο την λεκάνη (για να κάνει τις "ίνες που χαρακτηρίζουν τα τσουρέκια) και πλάθουμε πλεξούδες, τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί και αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Υπολογίζουμε τις αποστάσεις μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν .
Οι ποσότητες αυτές βγάζουν περίπου 6 τσουρέκια (από 3 σε κάθε ρηχό ταψί).
Πρίν το φούρνισμα, αλείφουμε την επιφάνεια τους με τους χτυπημένους κρόκους των δύο αυγών και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ότι άλλο μας κάνει κέφι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 150 οC στις αντιστάσεις ή 130 οC αντιστάσεις+αέρα, για 40 λεπτά.
Αν έχουμε αντιστάσεις+αέρα, μπορούμε να βάλουμε δύο ταψιά συγχρόνως, αντιστρέφοντας τα πάνω-κάτω στα 20 λεπτά, ώστε να πάρουν ίσες θερμοκρασίες.
Η γιαγιά μου "σταύρωνε" την ζύμη πριν το σκέπασμα με το μάλλινο, έλεγε και κάποιες προσευχές, έτσι για "μαγεία". Εγώ δεν τα έκανα αυτά, παραφούσκωσε όμως γιατί πρόσεξα τις θερμοκρασίες των υλικών σχολαστικά.
Καλή Επιτυχία και του χρόνου νάμαστε καλά!!
---------------------------------------------------
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ
Τα παραπάνω είναι τα περσυνά
Φέτος, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη ξαναέγινε η ίδια συνταγή, αλλά με ένα κιλό αλεύρι, για τέσσερα τσουρέκια।
Εδώ η ζύμη, έτοιμη για φούσκωμα
Αν απορείτε για το τι είναι αυτό το άνορακ, σας λέω ότι μέσα του περιέχει την λεκάνη με το ζυμάρι, επάνω στην κουζίνα, με αναμμένο τον φούρνο στους πενήντα βαθμούς και μισάνοιχτη την πόρτα
Μετά το φούσκωμα τα έπλασα πλεξούδες και εδώ είναι έτοιμα για φούρνισμα
Και νάτα έτοιμα ψημένα
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ........
____________________________________________
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
---------------------------------------------------
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΡΤΙΟΥ
Τα παραπάνω είναι τα περσυνά
Φέτος, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη ξαναέγινε η ίδια συνταγή, αλλά με ένα κιλό αλεύρι, για τέσσερα τσουρέκια।
Εδώ η ζύμη, έτοιμη για φούσκωμα
Αν απορείτε για το τι είναι αυτό το άνορακ, σας λέω ότι μέσα του περιέχει την λεκάνη με το ζυμάρι, επάνω στην κουζίνα, με αναμμένο τον φούρνο στους πενήντα βαθμούς και μισάνοιχτη την πόρτα
Μετά το φούσκωμα τα έπλασα πλεξούδες και εδώ είναι έτοιμα για φούρνισμα
Και νάτα έτοιμα ψημένα
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ........
____________________________________________
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ για το Αναστάσιμο δείπνο
Μεγάλο Σάββατο, κατάνυξη, γεμάτες οι εκκλησίες, Ανάσταση, προσκύνημα, σπίτι.
Εκεί περιμένει ,έτοιμη από νωρίς, η μαγειρίτσα και τα "άλλα" για αυτούς που δεν θέλουν να ακολουθήσουν την παράδοση....
Αυτά όμως που γίνανε από νωρίς, με τελετουργικό τρόπο, πρέπει να τα περιγράψω, αν και είναι παρόμοια σε κάθε σπίτι, δίνοντας την συνταγή που κάνω πάρα πολλά χρόνια τώρα μόνος μου. Και ο λόγος είναι γιατί κανείς άλλος δεν "πιάνει" άλλα κρεατικά εκτός από μοσχάρι.
ΥΛΙΚΑ
1 ή 2 συκωταριές (πιο κάτω θα καταλάβετε γιατί "η 2")
1/2 κιλό εντεράκια (προαιρετικά)
2 δεμάτια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 δεματι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 δεμάτι μαϊντανό (τα φυλλαράκια)
1/2 κούπα (120-150 γραμ.) ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 αυγά
3 λεμόνια
1+2 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα διάφορα μέρη της συκωταριάς και τα πλένουμε πολύ καλά. Αν βάλουμε εντεράκια,τα γυρίζουμε το μέσα έξω με ένα ξυλαράκι (ή ένα μολύβι ή το πλαστικό μέρος από το κλασσικό BIC) και τα πλένουμε επίσης.
Μπορούμε να τα σχίσουμε κατά μήκος με ένα ψαλίδι και να τα πλύνουμε μετά.
Ζεματάμε για λίγο όλα τα παραπάνω και τα ψιλοκόβουμε. Εγώ κρατάω από τα "πλεμόνια" μόνο τα περιφερειακά μέρη.
Σε βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια , τον άνιθο , αλάτι και πιπέρι και τα σωτάρουμε λίγο ακόμη.
Σε αυτό το σημείο, αν θέλουμε να φτιάξουμε και μερικούς τζιγεροσαρμάδες, κρατάμε μια σχετική ποσότητα μείγματος. Και αυτό για να αξιοποιήσουμε και την σκέπη (μπόλια την λένε μερικοί), που συνοδεύει συχνά τη συκωταριά.
Αυτός είναι ο λόγος που λέω "ή δύο" συκωταριές. Για να έχουμε αρκετό υλικό και να μπορούμε να πετάξουμε ότι δεν μας "κάθεται" καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητος και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Προσθέτουμε περίπου 2-3 λίτρα νερό (ανάλογα με την ποσότητα του μείγματος) και βράζουμε για 20' (χύτρα ταχ/τος 12-15' από το σφύριγμα της βαλβίδας).
Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει 15' (χύτρα 6-7'), μέχρι να μαλακώσει.
Μετά "δένουμε" την σούπα με αυγολέμονο, ως εξής:
Σε ένα μπώλ βάζουμε λίγο νερό, τα αυγά και τα χτυπάμε με τα χτυπητήρια(αυγοδάρτες) του μίξερ χειρός, προσθέτοντας σιγά-σιγά τον χυμό των λεμονιών και 1 ή 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, για να χυλώσει . Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθετοντας μερικές κουτάλες από τον ζωμό που έβρασε.
Όταν ομογενοποιηθεί το αυγολέμονο, το ρίχνουμε στην σουπα, ανακατεύοντας ζωηρά.
Την σερβίρουμε πασπαλισμένη με τα φυλλαράκια του μαϊντανού (αν θέλουμε ψιλοκομμένα).
Ιδανικό είναι, αντί για νερό, να χρησιμοποιήσουμε ζωμό κρέατος.
(φωτό δεν έχω για την ώρα, γιατί ακόμη δεν κατασκευάστηκε. Αύριο!!!).
(Το "αύριο" είναι πια "σήμερα" και να και η φωτό)
Πιό κάτω θα δείτε πως αξιοποιούμε το μείγμα που κρατήσαμε.
______________________________________________
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟΙ
Εύκολα μπορούμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, σερβίροντας και αυτό το κατασκεύασμα.
ΥΛΙΚΑ
Το μείγμα εντοσθίων που κρατήσαμε
1 σκέπη αρνίσια (μπόλια κατά μερικούς)
Λίγο νερό
Κασέρι ή κεφαλοτύρι σε τετράγωνα κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά την σκέπη.
Την κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τους σαρμάδες.
Ζεσταίνουμε τα κομμάτια σε νερό για να μαλακώσουν και να μπορούν να τεντωθούν εύκολα, χωρίς να σχιστούν.
Βάζουμε στο καθένα ανάλογο μείγμα και κλείνουμε τις άκρες καλά. Τοποθετούμε σε ταψί με το κλείσιμο από κάτω.
Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η σκέπη.
Τότε βάζουμε το τυρί στην κορυφή και αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίσει να παίρνει το σχήμα του τζιγεροσαρμά.
Οι τζιγεροσαρμάδες που τρώμε "έξω" έχουν και ρύζι (είναι φθηνότερο από τα υλικά).
Αν θέλουμε, μπορούμε να μισοβράσουμε ρύζι και να το προσθέσουμε στο μείγμα, για να "αυγατίσει"._____________________________________
Με μπεσαμέλ λεμονιού όμως είναι κάτι από σπάνιο, έως ανύπαρκτο, μια και είναι δικής μου εμπνεύσεως, έτσι για πρωτοτυπία.
Αρχικά τα έφτιαξε η γυναίκα μου, με προοπτική να τα φάνε μόνο με λεμόνι, πράγμα που δεν το πάω.
Έτσι ζήτησα να έχουν αρκετό ζουμί, για να μπορέσω να δημιουργήσω την σχετική σάλτσα, μόνο για μένα.
Εννοείται ότι βοήθησα στο τύλιγμα, που είναι και η πιο μεγάλη "μανούρα".
Φυσικά ΟΛΟΙ δοκίμασαν την σάλτσα και το "μόνο με λεμόνι" έμεινε μόνο στις αναμνήσεις τους.
Επειδή τους άρεσε, δίνω εδώ τον τρόπο:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ
60+ αμπελλόφυλλα σε άλμη (ή φρέσκα στην εποχή τους)
1 κιλό κυμά από νουά (άπαχο) ή μισό-μισό με χοιρινό
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 δεμάτι άνιθο ψιλοκομμένο
1+ φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, ανάλογα με το λίπος του κυμά
1 φλυτζ.τσαγιού ρύζι καρολίνα ή γλασέ
Αλάτι
Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
2-3 κουτ.σουπας αλευρι για όλες τις χρήσεις
1/2 λίτρο ζωμό από τα βρασμένα ντολμαδάκια
3 λεμόνια
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν έχουμε τα φύλλα σε άλμη, τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό.
Αν είναι φρέσκα, τα ζεματάμε σε ζεστό νερό 2-3 λεπτά για να μαλακώσουν.
Ζυμώνουμε τον κυμά με όλα τα υλικά καλά και τον αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο .
Μετά ξεκινάμε το τύλιγμα του μείγματος στα φύλλα και τα τοποθετούμε στην χύτρα κυκλικά, στον πάτο της οποίας έχουμε στρώσει φύλλα (τα σχισμένα και τα περισσεύματα).
Συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα καπακώνουμε με ενα πιάτο στην διάμετρο
της χύτρας.
Βράζουμε για 20-25' από το σφυριγμα της βαλβίδας.
Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητος, τότε τα βράζουμε για 40'.
Όταν βράσουν παίρνουμε από το ζουμί που έμεινε, περίπου μισό λίτρο για την "μπεσαμέλ"
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αλεύρι και το βρέχουμε με μερικές κουταλιές ζωμό.
Το δουλεύουμε με τους αυγοδάρτες (χτυπητήρια) του μίξερ χειρός, μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι, σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό και ανακατεύουμε με υπομονή, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Τότε ρίχνουμε τα αυγά που χτυπήσαμε με τα λεμόνια (τον χυμό τους εννοείται) και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φέρουμε την "μπεσαμέλ" στην πυκνότητα που θέλουμε.
Σε μένα αρέσει πηχτή. Να στέκεται επάνω όταν την σερβίρεις (βλ. φωτο).
Η διαφορά από μια φυσιολογική μπεσαμέλ είναι ότι αντί για γάλα, χρησιμοποιούμε τον ζωμό από το βράσιμο.
Το μυστικό για να μη "σβωλιάσει" είναι το γρήγορο χτύπημα με το μίξερ.
Οι φίλοι σας θα ενθουσιασθούν, είδικά όσοι αρέσουν τα "ξυνά".
__________________________________________
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
______________________________
__________________________________________
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
______________________________
20 σχόλια:
Πολύ θα ήθελα να ανταλλάξουμε ένα τσουρεκάκι ΔΥΣΠΙΣΤΕ.
Να είστε καλά και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Καλή Ανάσταση!
Αχ τι μου κάνεις! Στο όνειρό μου θα τα βλέπω! Με τις νηστίσιμες αηδίες που έχω φάει...
τι μας κάνεις μέσα στη νηστεία!!!!
Καλή Ανάσταση εύχομαι
Όλα σου είναι κολασμένα!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!!
Καλή σου μέρα111
Είσαι φανταστικός στην περιγραφή των συνταγών...
Και του χρόνου,σας ευχομαι να περάσετε όμορφα!
Καλή Ανάσταση
Loulou
Μετά το μαρούλι, τώρα αυτά....
Μας ξελίγωσες, με όλα τα καλούδια σου!!! Αυτό όμως που με αποτελείωσε είναι οι τσιγεροσαρμάδες σου..........
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, να έχετε και να περάσετε όμορφα :)))
Πολύ όμορφα όλα! Και του χρόνου! Καλό Πάσχα!
Πέρασα να πω μια καλημέρα και να ευχηθώ προληπτικά από τώρα για το Άγιο Πάσχα!Εύχομαι καλές γιορτές,με αγάπη και γαστρονομία πλάι σε ανθρώπους που αγαπάς!ΥΓ:Συνταγή για γερά κόκκινα αυγά ή κανένα μαγικό να σπάει δυσκολα το αυγό έχεις;;Για ψάξε στις σημειώσεις σου..!!Υπάρχει λόγος σοβαρός : )
εγώ φέτος απ'ολα αυτά δε θα δω και δε θα δοκιμάσω τίποτα...φάε και για'μενα Δύσπιστε
Καλή Ανάσταση
καλημερούδια :)
@ Thalassenia: Αν είναι νάρθεις σύντομα, να σου φυλάξω.
Αλλιώς το ρίχνω στην θάλασσα, με τον πρώτο βαρδάρη. Θα το πάρεις σίγουρα.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
________________________
@ Αγελική Ν: Έπρεπε να τα βάλω πιο νωρίς. Όταν θα γίνονται, ένα-ένα, θα βάζω και νέες φωτό.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
________________________
@ Vaggelis: Φίλε μου, εσύ τουλάχιστον ξέρεις ότι είναι μόνο φωτογραφίες και μάλιστα περσυνές.
Υπομονή....
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
________________________
@ ΦΟΥΛΗ: Σαν εμένα εννοείς??
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
________________________
@ ELENI: Καλά να περάσεις, ΟΠΟΥ και αν πας.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
________________________
@ loulou: Ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα τα διαβάσει.
Αν είναι κάποιος που εφαρμόζει τον "Οδηγό Επιβίωσης", που έγραψα παλιότερα, θα θέλει λεπτομέρειες.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
________________________
@ ΕΥΗ: Για φέτος δεν με αφήνουν να κάνω τζιγεροσαρμάδες, αλλά θα κάνω ένα-δυο, στη ζούλα!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!!!
________________________
@ Big mama: Αυτά είναι τα παραδοσιακά μας. Για κοκορέτσια μας έχουν καλέσει στη Χαλκιδική.
Φυσικά δν θα πάμε με άδεια χέρια!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
________________________
@ ...I'm a dreamer: Όταν είχα στα χέρια μου το after-sales της Renault, τα έβρασα και την άλλη μέρα ο βαφέας μας τα έβαψε με χρώμα κόκκινο ακρυλικό 2Κ με καταλύτη και έγιναν "τούβλα".
Αλλιώς πάρε το ξύλινο της προ-γιαγιάς σου, που το είχε για να καρυκώνει τις κάλτσες ή τσικρικώνικο από φραγκόκοτα!
Ε! Πια. Νομίζω τα είπα όλα τα μυστικά.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΥΓ: Δες το μέηλ που δεν βλέπεις συχνά.
_______________________
@ E allora: Αν φάω και για σένα, τότε τα 8 κιλά, των Χριστουγέννων και της Νηστείας(!), θα γινουν 16.
Πάντως θα σε σκέφτομαι σίγουρα.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
___________________
Πέρασα να σας αφήσω τις θερμές ευχές μου και τα φιλιά μου στα αγαπητά τετράποδά σας!
Καλησπέρες
Καλησπέρα
Καλή Ανάσταση
Καλό Πάσχα
ότι καλύτερο
Καλή βραδιά
@ Τρελή: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
________________
@ Sailor: ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ, ΚΑΠΕΤΆΝΙΕ,
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
________________
Αυτός είναι και ο λόγος που η νοικοκυρά δεν σταματά όλη την Μ.Εβδομάδα να παλεύει με τα κουζινικά.
Χαρούμενη Ανάσταση να'χεις μ'οσους αγαπάς γεμάτος υγεία!!
Πάω γιατί περιμένουν τ'αυγά για βαφή!
Όλα καταπληκτικά αλλά οι τζιγεροσαρμάδες μου κλείνουν το μάτι!!
Kαλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, υγεία, αγάπη και χαρά!!!!!
Amiga,
Voltei para outra visitinha...
Seu cantinho continua lindo, agradável e de bom gosto.
Muita paz, saúde e sucesso!...
F E L I Z P Á S C O A!!!
( ),,( )
(=':'=)
ﻶﻉჱﻶﻉ═¤═(,,)♥(,,)═¤═ﻶﻉჱﻶﻉ
Com carinho, para você e sua família...
Itabira - Brasil
@ Zoyzoy: ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
_______________________
@ Λίλα: Θεϊκό πράγμα οι τζιγεροσαρμάδες και οι σπιτικοί, όνειρο.
Για φέτος, μόνο στη ζούλα αν φτιάξω (ίσως και φρυγαδέλια).
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
______________________
@ Magia da Ines: Desejo-lhe paz, amor e felicidade
De Thessaloniki, GRÉCIA
_______________________
Πλούσιο το μενού για τις ημέρες του Πάσχα. Τίποτε δεν πέρασε απαρατήρητο:)
Τα αυγά ποτέ δεν μου γίνονται καλά γι αυτό φέτος αποφάσισα να τα βάψω με τον παραδοσιακό τρόπο, με κρεμυδόφυλλα. Οι βαφές του εμπορίου μου ξεβάφουν πολύ.. θα δοκιμάσω όμως και με τις συμβουλές σου.
Καλό Πάσχα καλή Ανάσταση κοντά σε αγαπημένους.
Να σαι καλά Δύσπιστε!!!
Δημοσίευση σχολίου