Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟΙ

Όταν φτιάχναμε την μαγειρίτσα, κρατήσαμε μείγμα εντοσθίων για Τζιγεροσαρμάδες.
Εύκολα μπορούμε να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας, σερβίροντας και αυτό το κατασκεύασμα.

ΥΛΙΚΑ
Το μείγμα εντοσθίων που κρατήσαμε
1 σκέπη αρνίσια (μπόλια κατά μερικούς)
Λίγο νερό
Κασέρι ή κεφαλοτύρι σε τετράγωνα κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά την σκέπη.
Την κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τους σαρμάδες.
Ζεσταίνουμε τα κομμάτια σε νερό για να μαλακώσουν και να μπορούν να τεντωθούν εύκολα, χωρίς να σχιστούν.
Βάζουμε στο καθένα ανάλογο μείγμα και κλείνουμε τις άκρες καλά. Τοποθετούμε σε ταψί με το κλείσιμο από κάτω.
Ρίχνουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC, μέχρι να αρχίσει να ροδίζει η σκέπη.
Τότε βάζουμε το τυρί στην κορυφή και αφήνουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίσει να παίρνει το σχήμα του τζιγεροσαρμά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!

Οι τζιγεροσαρμάδες που τρώμε "έξω" έχουν και ρύζι (είναι φθηνότερο από τα υλικά).
Αν θέλουμε, μπορούμε να μισοβράσουμε ρύζι και να το προσθέσουμε στο μείγμα, για να "αυγατίσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: