Πρόταση για όσους δεν ακολουθούν την Νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής....
Το ψαρονέφρι, για όποιον δεν το ξέρει, είναι το χοιρινό φιλέτο και είναι μακρουλό.
Οι πατάτες....ε, καλά. Πατάτες είναι, αλλά με διαφορετικό ψήσιμο.
Η σάλτσα όμως;;;;;;
Το ψαρονέφρι, για όποιον δεν το ξέρει, είναι το χοιρινό φιλέτο και είναι μακρουλό.
Οι πατάτες....ε, καλά. Πατάτες είναι, αλλά με διαφορετικό ψήσιμο.
Η σάλτσα όμως;;;;;;
600 γραμ. Ψαρονέφρι
Ρίγανη
1 κιλό περίπου Πατάτες κομμένες σαν για τηγάνι
3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο
Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
200 γραμ. (μισό κουτί) Τομάτες Κονκασέ.
2-3 σκελίδες Σκόρδο
1 κουτ.γλυκού Αλεύρι για όλα
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 κουτ.γλυκού Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε κομμάτια πάχους 3 εκατοστών, το στεγνώνουμε λίγο με χαρτί κουζίνας και, χωρίς να το λαδώσουμε, το πασπαλίζουμε με ρίγανη και το αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο, για μια ώρα.
Μετά, αν έχουμε αυτά τα μπερεκέτια, το ψήνουμε σε δυνατή καρβουνιά, από λίγο και στις δύο πλευρές, για να γίνει "μέτριο" (να είναι λίγο ροζέ μέσα).
Εγώ χρησιμοποίησα αντικολλητικο ριγέ τηγανάκι (γκριλλιέρα) στο μάτι της κουζίνας, πολύ καλά ζεσταμένο.
Τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σαν για τηγάνι, και τις κάνουμε στον φούρνο με τον τρόπο που περιγράφω ΕΔΩ (να μη τα ξαναγράφω). Γίνονται ΣΑΝ τηγανητές.
Για την σάλτσα χρησιμοποιούμε multi.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi και το δουλεύουμε 2-3', για να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί καλά το αλεύρι.
Τον χυλό που δημιουργήθηκε, τον ρίχνουμε στο ριγέ τηγανάκι, που ψήσαμε το ψαρονέφρι, χωρίς να το πλύνουμε.
Τα βράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, σύμφωνα με την επιθυμία μας..
Οι ποσότητες είναι για 2-3 άτομα.
(Θα ακολουθήσουν Πατατοκεφτέδες .... ανώνυμοι!)
18 σχόλια:
Καλησπέρα.
Μόλις έφαγα για μεσημέρι και τώρα αισθάνομαι πάλι ένα κενό στη κοιλίτσα!!
Άντε πάλι για μάμ!
νηστεία θα κάνουμε αναγκαστικά αργότερα, τώρα όσο έχουμε θα τρώμε!!!
Καλησπέρα...
Είσαι άκαρδος!
Πεινάωωω.
Ελα όμως που η αναγκαστική δίαιτα με βασανίζει;
ΘΑ ΤΟ ΤΙΜΗΣΩ ...ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ!!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!
αυτο το φαγητο ειναι απιστευτο... και να μην πεινας θελεις να το φας γιατι φαινεται super λαχταριστο!!!
Το ψαρονέφρι μου αρέσει πολύ και το κάνω συχνά μόνο που κάνω και μια σάλτσα με λεμόνι και μουστάρδα και το βάζω επάνω της.
Είπα να μην φάω για βράδυ και να την βγάλω με ένα γιαουρτάκι και ύστερα άνοιξα τον πανόπτη!
Τα υπόλοιπα εννοούνται!!!
Πολύ λαχταριστό το φαγητό! Καλό βράδυ!
Θα το τιμήσω κι εγώ!!!!!!!!!!Λίαν συντόμως!!Φαίνεται πεντατόστιμο,εεεε...πεντανόστιμο ήθελα να πω!!Καλό βράδυ!
Μμμ πολύ ενδιαφέρον και με τη σάλστα!
Μα το link οδηγεί σε άλλη πατατονοστιμιά που πολύ μου άρεσε. Που θα βρω τις πατάτες σαν τηγανιτές;
Καλή σου μέρα Δύσπιστε
Γιαααααααα στείλε μια μεριδούλα για το μεσημέρι, που είμαι στην εταιρεία και με τρέχουν από το πρωϊ σαν τρελή;
Καλημέρα
'Ασχετο"02/03/2010
Για τους φιλους στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Χαθηκε η Μικα...
Από το Άλμπουμ
«Wall Photos» από Vasso HatzimanoliΧ Α Θ Η Κ Ε η Μ Ι Κ Α .
Η περιοχή όπου χάθηκε είναι κάτω από το Γεντί Κουλέ, ακριβώς κάτω από το 1ο Γυμνάσιο Συκεών. Είναι μετρίου αναστήματος (20 κιλά περίπου). Είναι περίπου 8 χρονών και είχε βρεθεί στην περιοχή του Μακεδονία Παλλάς πριν περίπου 7μιση χρόνια. Όλα τα χρόνια την είχαν στην Καλαμαριά. Αυτήν την περιοχή γνωρίζει. Στις Συκιές μόλις σήμερα συμπληρώνει 15 μέρες. Δυστυχώς έφυγε από το σπίτι χωρίς λουρί, έχει όμως τσιπάκι. . ΤΗΛ.επικοινωνίας 6948/272386 Συγνωμη αλλα δεν ηξερα πως να σας το στειλω....
Ευχαριστω "Ζωοφιλικη Ηλιουπολης"
Υ.Γ. Φωτογραφια της υπαρχει στο μπλοκ μου.
Ευχαριστω πολυ.
Loulou
@ ΝΑΝΤΙΑ: Αν γεμίζεις τα κενά κάθε φορά που τα αισθάνεσαι, τότε η κοιλίτσα θα γίνει κοιλάρα. Και ειδικά όχι τώρα!
________________
@ ΦΟΥΛΗ: Νηστεία προ και μετά του φαγητού. Έτσι δεν λένε οι γιατροί για τα φάρμακα;
________________
@ Γιαγιά Αντιγόνη: Αυτά είναι όλα ψητά και όχι τηγανητά, που τα απαγορεύουν όλες οι δίαιτες.
________________
@ ELENI: Κατάλαβα γιατί. Το σκόρδο όμως μυρίζει μόνο όταν είναι ωμό.
________________
@ Pansifix: Ειδικά αν πετύχεις το φιλέτο, να παραμείνει ζουμερό.
________________
@ Δημήτρης: Κι εγώ κάνω μια λεμονόσαλτσα σαν ψευτο-μπεσαμέλ και όχι μόνο για ψητά. Θαύμα είναι.
________________
@ Λίλα: Αν έχεις διαθέσιμα τα υλικά μη διστάζεις....
________________
@ Big mama: Συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι και εύκολο.
________________
@ ...I'm a dreamer: Είδες πως μας επηρεάζει το εγκεφαλο-πλυντήριο;
________________
@ Margo: Δες τα μέηλ σου και για ότι άλλο, εδώ είμαι.
________________
@ Asteri: Κι άλλη φορά είπα, μακάρι να είμασταν πιο κοντά...
________________
@ Loulou: Το είδα στο blog σου και καλά έκανες και το έγραψες και εδώ. Αρκετοί ζωόφιλοι επισκέπτονται το δικό μου.
Δες τα μέηλ σου.
________________
ΠΩ ΠΩ!!!ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΟΛΟ ΩΡΑΙΑ ΦΑΓΗΤΑ.ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟ.ΠΕΙΝΑΩΩΩΩΩΩ ΘΕΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΛΤΣΟΥΛΑ ΝΑ ΒΡΕΞΩ ΜΕΣΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΠΡΩΤΑ.
ΤΕΛΕΙΟ.ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΙΑΤΑΚΙ ΕΓΩ;
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
Αντί για την σάλτσα αυτή να σου πώ μία δικιά μου;
ένα φλυτζάνι λάδι
χυμό απο ένα λεμόνι
ένα φλυτζανάκι (του καφέ) ξύδι μπαλσάμικο
μία κουταλιά της σούπας (βαρβάτη) μέλι
πάπρικα
όλα στο μπρίκι μέχρι να αφρίσουν
μετά πάνω στο κρέας και θα λιποθυμήσετε απο νοστιμιά..
αυτή θα την κάνω ανάρτηση κάποια μέρα.. ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ με χοιρινό (μπριζόλα-λουκάνικο)..
άψογο το ψαρονέφρι.. :)
καλό βράδυ φίλε μου :)
ωραία ιδέα!!!ειδικά η σάλτσα πρέπει να είναι υπέροχη!!!θα τη δοκιμάσω :)
καλημέρα
@ SKPOYTZAKOS: Τίποτα άλλο δεν αξίζει όσο οι βουτιές σε σάλτσες.
_________________
@ Ευρύνοος: Λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ'όψιν και την σάλτσα που προτείνεις.
Μοιάζει με μια σάλτσα με ξερά δαμάσκηνα μουλιασμένα μια νύχτα σε μαυροδάφνη, που συνόδευσα ένα φτωχό μοσχάρι παλιότερα.
_________________
@ E allora: Να προσέξεις πολύ. Είναι σκορδάτη!
Και μάλιστα με τα σκόρδα που βρήκα, γίνεται πύραυλος. Είναι από την Ν.Βύσσα Έβρου και μετράνε ένα προς τρία.
_________________
Δημοσίευση σχολίου