Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ: ΑΥΓΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


Και ξαφνικά το ψυγειο άδειο από έτοιμα φαγητά!
Τελείωσαν και τα στιφάδα, τελείωσαν και οι φασουλονταβάδες!
Ψαχτήρι......και η κατάληξη, 
αυτή.

Ας δούμε λοιπόν την πρόχειρη λύση
Υ Λ Ι Κ Α για 2 μερίδες
4 Αυγά
400 γραμ. Σπανάκι σε φύλλα, ζεματισμένο, από την κατάψυξη
1 μικρό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ.τσαγ. Άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Μυζήθρα ξερή ψιλοτριμμένη
50 γραμ. Γιδοτύρι (φέτα) τριμμένο με το χέρι
1 μεγάλο Καρότο κομμένο κυβάκια ή τριγωνάκια
1 κρασοπότηρο Κρασί άσπρο
Αλάτι - Πιπέρι


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε βαθύ τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε λίγο το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το σπανάκι και τον άνηθο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να σωθούν σχεδόν τα υγρά.
Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μερικά λεπτά, για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Σε άλλο μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το καρότο, σε αλατισμένο νερό, για 10'.
Ρίχνουμε στο τηγάνι και το βρασμένο καρότο, τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Με το πίσω μέρος της κουτάλας της σούπας, κάνουμε 4 βαθειά λακκουβάκια στο μείγμα και σπάζουμε στο καθένα από ένα αυγό.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και ψήνουμε μέχρι να στερεοποιηθούν τα αυγά.
Όλα αυτά φαίνονται στο παρακάτω κολάζ
Σερβίρουμε και τρώμε, με την συνοδεία κάποιας βραστής σαλάτας.
Posted by Picasa

15 σχόλια:

Maria είπε...

AYTO TO ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΜΑ ΜΑΣ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ...ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ...ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΦΑΕΙ...ΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΡΣΥ...ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ...ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ...ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Maria:
Κόλπο των μαμάδων ήταν για να φάμε μαζί και σπανάκι.
Έχω φτιάξει και το πιό εξελιγμένο: Τσιγαρέλι, από Ιόνιο.
ΠΑΤΑ ΕΔΩ.
Αυτό να κάνεις στον άντρα σου, για να σε ξαναερωτευτεί!!!

Λίλα είπε...

Kι εμένα το έφτιαχνε η μαμά μου και το φτιάχνω συχνά αλλά με σπανάκι από τον κήπο μου και αυγά από τις κοτούλες μου!!!
Θα ήταν για μένα μεγάλη τιμή και ακόμα μεγαλύτερη χαρά αν συμμετείχες στο Μαγειρεύουμε Ελληνικά! Λεπτομέρειες στο μπλογκ μου!

Asteri είπε...

Πολύ ωραίο φαγητό. Δεν το έχω φάει ποτέ αλλά είμαι σίγουρη πως θα μου αρέσει!!!
Καλό απόγευμα

Vita είπε...

Γρήγορο ναι! Πρόχειρο όχι που έλεγε και μια παλιά διαφήμηση.Πολύ φροντισμένο το βλέπω εγώ

Thalassenia είπε...

Δεν είσαι ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!!

Είδα και το τσιγαρέλι.
Δεν θα γλυτώσει η συνταγούλα από το σπανάκι που έχω στο ψυγείο.
Από τις δύο θα δοκιμάσω και τις δύο.

Καλό βράδυ.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Λίλα:
Όσο και αν προσπαθείτε, εσύ, η Frezia και η Thalassenia, να με κάνετε να αυτοκτονήσω, δεν θα το πετύχετε!!
Τις αυλές και τα κοτέτσια τα ξεπέρασα.
Τώρα έχω θάλασσα, παραλία, βόλτες!!
_________________
@ Asteri:
Μια δοκιμή θα είναι καθοριστική!
_________________
@ Vita:
Επειδή τρώμε μικρές ποσότητες, πάντα είναι φροντισμένα.
Άσε που δεχόμαστε και απρόσμενες επιθέσεις, πάντα τις μεσημεριανές ώρες και πρέπει α είναι παρουσιάσιμα τα πιάτα.
_________________
@ Thalassenia:
Το τσιγαρέλι είναι μεταποιημένο. Το κανονικό είναι μόνο με αγριόχορτα.
Μη μου πεις ότι έχεις και αγριόχορτα στο ψυγείο...
_________________

RIRI είπε...

Μου αρέσουν πάρα πολύ τα αυγά με το σπανάκι!!!Δές την δική μου εκδοχή
εδώ ..http://cookingwithriri.blogspot.com/2010/09/blog-post_7573.html
Αν σου βρίσκονται και αυγά "χωριάτικα" ,οπως λέμε εμείς εδώ τα πολύ φρέσκα αυγά, , εχεις φτιάξει το τέλειο φαγητό!!Ν'ασαι καλά που μου θύμισες την συνταγή , εχω καιρό να τα φτιάξω!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ RIRI:
Τελικά ο κατάλογος αυτών που θέλουν να αυτοκτονήσω, αυξάνεται!
Που να βρω πια την Μαυρούλα, την Ασπρούλα και την Πιτσιλωτή για να πάρω τα αυγά από την φωλιά τους!
Παίρνω με Ω3 από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, που είναι και δυσεύρετα.
Όταν το ξεκίνησα, το σχέδιο ήταν να το βάλω στο φούρνο, γιαυτό το έκανα στο τηγάνι με το μεταλλικό χερούλι.
Στην πορεία μετάνοιωσα και το τελείωσα σκεπασμένο, για να πήξουν και από πάνω τα αυγά.
Η δική σου εκδοχή είναι πιο απλή, με το ίδιο όμως αποτέλεσμα!
__________________

kiki είπε...

Πρόχειρο μεν, νόστιμο δε!

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ είπε...

Παιδιά κι εγώ τρελαίνομαι για αυτό το φαγητό.Πρώτη φορά το έμαθα από μια πολίτισσα πριν πολλά χρόνια.
Εγώ όμως το κάνω πολύ απλό, με σκέτο σπανάκι και αυγουλάκια της μαμάς από το χωριό.
Έχω και φωτογραφίες που δεν τις έχω ανεβάσει στο μπλόγκ.
Φιλιά

LENA είπε...

ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΦΟΡΑ Κ ΤΡΩΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΠΑΝΑΚΙ .....(ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΜΕ ΚΗΝΗΓΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ).....ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ!!!!!!!!ΣΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ



ΚΕΡΝΑΩ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ...ΝΑ ΠΑΨΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ..ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΤΕΡΚΕΝΛΗ!

LENA είπε...

ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΦΟΡΑ Κ ΤΡΩΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΠΑΝΑΚΙ .....(ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΜΕ ΚΗΝΗΓΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ).....ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ!!!!!!!!ΣΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ



ΚΕΡΝΑΩ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ ...ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ...ΝΑ ΠΑΨΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ..ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΤΕΡΚΕΝΛΗ!

Frezia είπε...

Επιτέλους συμφωνούμε σε κάτι,στα αυγά, από την Αμερικανική Γεωργική
σχολή.
Φοβήθηκα μήπως βάλεις... Τουρκίας.
Καθόλου δησεύρεστα δεν είναι,έχει
ο Μασούτης κ.α.

big mama είπε...

Μόλις έκαψα μια ομελέτα με σπανάκι:))
Η δική σου όμως εκδοχή, είναι υπερπαραγωγή!