Είπα....."πάω", αλλά έπρεπε να περάσουν δυό μέρες για να πάω!
Και ξεκινώ με το σχόλιο που έκανα στο "Ρυζόγαλο" της σειράς "ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ",
στο φιλικό blog "Betty's Cuisine"
- Έβλεπα μόνο την γιαγιά Δήμητρα να κάθεται και να το ανακατώνει και μετά.....τπτ! Δεν το έτρωγα! Μια κουταλιά, με το ζόρι, για να μη της χαλάσω το χατήρι (αυτή με χαρτζηλίκωνε). Λίγο αργότερα, έμαθα να κάνω κρέμες με άνθος αραβοσίτου. Ρυζόγαλο ΠΟΤΕ.....μέχρι πριν από λίγο που διάβασα την συνταγή. Πάω!!
Ακολούθησα ακριβώς τα υλικά και την εκτέλεση, που θα δήτε κάνοντας "κλικ" στο link πιο πάνω, παρ'όλο που θυμήθηκα ότι η γιαγιά, έβραζε και μια φλούδα από λεμόνι μαζί!
με διαφορετικά μπωλάκια
διαφορετικά κουταλάκια
και διαφορετικά "καρεδάκια"
Και ένα κολάζ!
Τελικά το αποτέλεσμα αποζημιώνει και σκέφτομαι το τι έχασα τοόόόσα χρόνια.
Μόνο που οι ποσότητες που δίνει η Κα Ελισσάβετ, είναι για 4 μόνο μπωλάκια!
Δεν φθάνει! Προτείνω τετραπλασιασμό τουλάχιστον.
25 σχόλια:
Τα ίδια και εγώ με το ρυζόγαλο...
Θα δοκιμάσω μπας και αλλάξω γνώμη!
Κι έλεγα κι εγώ τι φταίει τι φταίει που δεν μου πετυχαίνει ποτέ!Εσπάγα το κεφάλι μου!Ο τετραπλασιαμός ήταν!
Χαχαχχαχαχα!Εδώ γελάμε!!!!
Κανά τεμπελορυζόγαλο υπάρχει;;Ξέρεις,αυτο που φαίνεται πραγματικό ρυζόγαλο από έξω και φτιάχνεται μόνο με κανά δυο πράγματα σε ένα δεκάλεπτο;;
Χαχχαχχαχα!
Μου άνοιξες την όρεξη,για βλακείες!!
Φιλιά πολλά!
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΩ 1 ΜΠΩΛ Κ ΦΕΥΓΩ !!!!!ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΑΥΡΙΟ!
Εγώ το εκτιμώ πολύ το ρυζογαλάκι!!!και μικρή και μεγάλη το έτρωγα!!!Κάποτε ειχα δοκιμάσει ρυζόγαλο απο μία κυρία -τέλειο-που μου ειχε πει οτι το εφτιαξε με γάλα ζαχαρούχο..Οσο κι αν εχω ψάξει,δεν εχω βρεί συνταγή για κάτι ανάλογο..Μήπως κάποια φίλη ή φίλος ξέρει πως γίνεται????
Καλό μας βράδυ!!!
επ!!! ο τίτλος κάτι μου θυμίζει!!
Ρέστα στα κουταλάκια, στα πιατάκια και στα καρεδάκια.
Για την συνταγή έχω ενδιασμούς στο νισιστέ.
Θυμάμαι τη μαμά να στέκεται όρθια δίπλα στην κουζίνα και να ανακατεύει με τις ώρες.
Σίγουρα έχω φάει μερικές δεκάδες κιλά και συνεχίζουμε οικογενειακώς.
Θα πάρω την σκυτάλη να δώσω μία άλλη εκδοχή.
Καλό βράδυ.
@ Τσαλαπετεινός :
Εγώ άλλαξα μόλις δοκίμασα!
____________
@ ...I'm a dreamer:
4x4 ... και βάλε...
____________
@ LENA:
Ένα μόνο;;;
____________
@ Thalassokrator:
Μήπως σου θυμίζει κάτι..."Θαλασσένιο";;
____________
@ Thalassenia:
Έβαλα Κορν-φλάουρ και έγινε καλό.
Περιμένω την δική σου εκδοχή.
Τον τίτλο δεν τον πρόσεξες, τον είδε όμως ο Καπετάν-Θαλασσοκράτορας!!!!
_____________
Θα με πεις πάλι γκρινιάρη,
μα άρρωστοι ειμαστε,
να φάμε ρυζόγαλο;
Βάλε κανενα προφιτερόλ!:))
@ RIRI:
Το ζαχαρούχο, αν θυμάμαι, είναι πολύ γλυκό και, ακόμη και αν το αραιώσεις 1/1, πάλι θα είναι πολύ γλυκό.
Δίνει όμως διαφορετική γεύση, τόσο που ανατριχιάζουν τα δόντια μου, μόνο που το φέρνω στο νου!!!
_________________
@ VAD:
Αυτό που δίνουν στα νοσοκομεία και στις κλινικές, μόνο ρυζόγαλο δεν είναι.
Όλοι έλεγαν ότι ο Γκιγκιλίνης, στην Τσιμισκή, είχε τέλειο ρυζόγαλο, αλλά δεν έτυχε να δοκιμάσω. Ήταν γωνία Τσιμισκή και Χρυσοστόμου Σμύρνης, κοντά στη Διαγώνιο.
______________
Ώστε το ρυζόγαλο δεν είναι μόνο της αντιγραφής, αλλά και του πολλαπλασιασμού? :))
@ Αγγελική Ν:
Εμ, τι να σου κάνου 4 μπωλάκια;
Ούτε στο δόντι μας δεν μένουν!
_______________
Ναι κι εγώ δεν είμαι του ρυζόγαλου, δεν το τρώω ακόμη και τώρα.
Άσε Δύσπιστε να υπάρχει και κάτι που να μην τρώμε, για να γλυτώνουμε καμμιά θερμίδα!!
Καλό βράδυ.
@ ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ:
Εντάξει! Μια δοκιμή έκανα, επιτυχημένη, δε λέω, αλλά είμαι με τον VAD, πιο πάνω, αλλά μη του το πεις!!!
_______________
Το έφτιαξες λοιπόν !
και από ότι κατάλαβα, σου άρεσε κιόλας! :))
Εγώ θα σταθώ στα μπωλάκια και στα κεντημένα πετσετάκια... Τέλεια!!!
@ Betty's Cuisine:
Ναι, μου άρεσε και θα επαναληφθεί, σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Ευχαριστώ!!!
_________________
Κορν φλάουρ, νισιστέ το ίδιο αποτέλεσμα δίνει.
Τον τίτλο τον είδα και σ΄ευχαριστώ.
Ο συνειρμός έγινε αλλά μη το πάρω και πάνω μου.
Είπα να μη μιλήσω και λες ότι όλα τα ξομπλιάζω.
Το ρυζόγαλο στο χωριό ήταν το "λεχωνιάτικο",το γλυκό που πηγαινανε πεσκέσι στις λεχώνες,για να κατεβάσουν γάλα,εμεις...λεχώνες δεν ειμαστε:)
-Χ.Σμύρνης,την ξερω φυσικά,το Γκιγκιλίνη δε θυμάμαι,εντάξει,το ξέρω,εισαι παλιότερος:)
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΥΙΩΤΑ
αστοριανη
ΝΥ
Το ρυζόγαλο το φτιάχνω σχεδόν 2 φορές το μήνα, εγώ το τρώω ζεστό μόλις βγεί από την κατσαρόλα, ο άντρας μου για πρωϊνό και ο γιος μου για απογευματινό!!!
KAΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
@ Thaassenia:
Με κακό μάτι με πήρες!
Καλό παιδι είμαι, μωρέ!
______________
@ VAD:
Λες να κατεβάσω γάλα;
Θα το στείλω σε φίλο τυροκόμο στις Σέρρες, που το όνειρο της ζωής του είναι να φτιάξει τυρί από γάλα λεχώνας!! Πολύ γελάω όταν το σκέφτομαι!
______________
@ Αστοριανή:
Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές!
_______________
@ Λίλα:
Ρυζόγαλο πρω΄-μεσημέρι-βράδυ, προ και μετά του φαγητού. Σαν τα φάρμακα!!!
_______________
Πολλές καλημέρες Δύσπιστε!!!
Ρυζόγαλο έχω αρκετά χρόνια να φάω...
Φέρε ένα μπωλάκι και από τα μέρη μας!!!!
Φιλιάαα!!!
:))
Μμμμ Νόστιμοoooo!!!
και τα μπολάκια τέλεια...ταιριάζουν με το ρυζόγαλο!
Διαχρονικά και τα δυο!
Εγώ θα προσθέω ότι έβγαλες και πολύ όμορφες φωτό! Είδες τι έχανες τόσα χρόνια;
εγώ το ρυζόγαλο το'τρωγα επειδή με κέρναγαν...λες να φτιάξω;
Δημοσίευση σχολίου