Το σπίτι ήταν στεγνό από κάτι γλυκό και βρήκα την λύση στο φιλικό blog COOKTHEBOOK με Μπισκοτάκια Κανέλας .
Αντιγράφω και κατασκευάζω, το βράδυ, για να μυρίσει το σπίτι λίγο εορταστικά (και να φύγει και η κρεμμυδίλα του στιφάδου).
Να λοιπόν και το αποτέλεσμα
Ακολούθησα την συνταγή, με τις εξής αλλαγές/προσαρμογές:
1. Αντί για βούτυρο έβαλα Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο για μαγείρεμα.
2. Κανέλλα είχα 13 γραμμάρια και συμπλήρωσα με τριμμένο Γαρύφαλλο.
3. Αντί για κουπ-πατ (δεν έχω) χρησιμοποίησα ένα φλυτζάνι με λεπτό τοίχωμα.
4. Αντί για 3 εκατοστά πάχος στο φύλλο, έκανα 3 χιλιοστά. Μάλλον λάθος της συνταγής. Τρία εκατοστά είναι πολύ χοντρό!
Δεν θα ήταν μπισκοτάκια, θα ήταν μπισκοΤΑΡΕΣ !!!
Κατά τα άλλα, βγήκαν 36 κομμάτια και ένα μικρό, σε δύο ταψιά της κουζίνας και ένα μικράκι.
Στα 7' ψησίματος, με αντιστάσεις και αέρα, αντέστρεψα τα ταψιά, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Εβαλα μερικά σε ένα φανταιζί πιάτο, από το Μουσείο Βαν Γκόγκ, στο Άμστερνταμ και.....
......πήρα τις σχετικές φωτογραφίες, για να προλάβω.
Σύντομα άρχισε ο κατασπαραγμός τους!
12 σχόλια:
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!
ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΣΕ...ΜΜΜΜΜΜΜ....
καταρχήν λατρεύω την κρεμμυδίλα του στιφάδου :))))
πόσα χρόνια έχω να φαω μπισκότα με κανέλα :)))
μερσί που τιμησατε την συνταγή!
αψογη εκτελεση!
ωωωωχχχ...εχεις δικιο..στην αντιγραφη εγινε το λαθος...3χλ ειναι το σωστο!...
ρην επομενη παντως λεω να τους βαλω και τζιντζερ οπως κάποιος μου επισήμανε σε σχολιο,αλλα και πορτοκαλι...το γαρύφαλλο μια χαρά τους παει,οπως και το μοσχοκαρυδο...
@ Maria:
Η ανάγκη να δώσω σχήμα μου έφερε στο νου τους κουραμπιέδες της μητέρας μου, η οποία επίσης δεν είχε κουπ-πατ για διάφορα σχήματα.
_______________
@ ...E allora:
Εκτός από τα μπισκοτάκια, για να φύγει η κρεμμυδίλα, έβαλα στο μάτι της κουζίνας ένα αλουμινόχαρτο με βανίλια. Δεν την θέλω!
_______________
@ Cook:
Δεν το ανέφερα στο σχόλιο στην σελίδα σου.
Απ'ότι κατάλαβα, σηκώνει πολύ παιχνίδι η συνταγή σου.
_______________
Μπισκοτάκια για τον καφέ!
Οτι πρέπει!!
Η πιατέλα όμως....ε;
κλέβει την παράσταση!!!
Ωραία μπισκοτάκια!! καιρό έχω να φτιάξω.
Πολύ ωραία παρουσίαση!!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής.
@ Γιαγιά Αντιγόνη:
Η πιατέλλα είναι αναμνηστικό πιάτο.
Ίσως λάθος να το χρησιμοποιήσω εδώ.
Έπρεπε να τονιστεί το μπισκότο, όχι το ντεκόρ!
__________
@ ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ:
Εσύ φτιάχνεις πιό ουσιώδεις συνταγές.
Εγώ τα καθημερινά μας.
__________
Υπέροχα, μύρισαν μέχρι εδώ!
Λατρεύω την κανέλα και την στερούμα!
Και πιατέλα βεντέτα τι άλλο θέτε???
Καλή εβδομάδα!
Εννοείται ότι μεγέθυνα την τελευταία, για να δω όχι τα μπισκοτάκια αλλά το πιάτο, αφού ο Van Gogh είναι ένας από τους αγαπημένους ζωγράφους.
Τα κανελάτα είναι τως ημερών όπως είπες, αλλά δεν σε προλαβαίνουμε βρε παιδί μου. Δύο συνταγές την ημέρα πάει πολύ. Αχχχ να μη σε έχω γείτονα.
Χαχα, να πω την αλήθεια εχθές το πρωί έκανα τρεις μαζεμένες, θα τις δούμε.
Καλοφάγωτα, ααααν έμειναν.
ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ 4 ΚΙΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΡΩΩ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ Κ ΓΛΥΚΑ ....ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΣΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ Ν ΕΠΙΒΑΤΕΣ ...ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ .....ΑΝΤΕ 3 ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ...ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙΑ .....ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ! ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΑΥΡΙΟ ...ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!1!
@ Zoyzoy:
Ο συνδυασμός κανέλας με γαρύφαλο, μου ξυπνάει παιδικές αναμνήσεις, από το σπίτι μας που πάντα μύριζε ωραία (μέχρι που άρχισα να καπνίζω).
_______________
@ Thalassenia:
Τα πιάτα τα πουλάνε στο Μουσείο, σαν αναμνηστικά και όχι χρηστικά.
Μερικοί κάφροι όμως τα γεμίζουν με μπισκοτάκια!!!
_______________
@ LENA:
Για κραιπάλη στο Μπαξέ-τσιφλίκ ακούω!
Άντε μετά να διώξεις τα κιλά!!!
_______________
Φαίνονται πεντανόστιμα! Έκανες και πολύ ωραίο σχήμα! Χαίρομαι που σε βρίσκω! Καλή εβδομάδα!!
Δημοσίευση σχολίου