Πέρσυ είχα κάνει αυτό το σιροπιαστό και ήταν Σεπτέμβριος.
Ταιριάζει όμως πιο πολύ στα Χριστούγεννα και σήμερα έγινε η επανάληψη. Ξαναγράφω, βέβαια, τη συνταγή, αλλά για περισσότερες λεπτομέρειες ΠΑΤΑ ΕΔΩ.
Στην φωτό είναι η πιατέλα αμέσως μετά το σιρόπιασμα, γιατί τώρα.....έγινε σαν σκορπισμένη διαδήλωση!!
Υ Λ Ι Κ Α
350 γραμ. Αλεύρι κοινό
70 γραμ. Συμιγδάλι χοντρό
240 γραμ. Minerva Benecol με ελαιόλαδο, μισολυωμένο
190 γραμ. Ζάχαρη άχνη
2 Αυγά
1 +1/2 κουτ. γλυκ. Baking Powder
1/2 κουτ.γλυκ. Αλάτι
Για το σιρόπι
800 γραμ. Ζάχαρη
800 ml Νερό
1 Λεμόνι (το χυμό του)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ξεκίνημα με το σιρόπι, όπως λέει και η συνταγή.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 10' και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπωλ, με το μίξερ χειρός, χτυπάμε τα αυγά με την Άχνη, για 5'μέχρι να γίνει αφρώδης χυλός.
Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το μπέϊκιν, το συμιγδάλι και το αλάτι και τα προσθέτουμε σταδιακά στον χυλό.
Εν τω μεταξύ έχουμε αλλάξει και στο μίξερ, τους αυγοδάρτες με τα ζυμωτήρια.
Προσθέτουμε και το μισολυωμένο "βούτυρο".
Εν τω μεταξύ έχουμε αλλάξει και στο μίξερ, τους αυγοδάρτες με τα ζυμωτήρια.
Προσθέτουμε και το μισολυωμένο "βούτυρο".
Δουλεύουμε την ζύμη περίπου 10' για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ρηχό ταψί, παίρνουμε μια κουταλιά ζύμη, την κάνουμε μπαλλάκι με τα χέρια, την βάζουμε στο ταψί και την πατάμε λίγο για να πλαταίνει και να κάνει λακκουβάκι για τα στολίδια (σήμερα δεν έβαλα).
Συνεχίζουμε, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μή κολλήσουν
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ρηχό ταψί, παίρνουμε μια κουταλιά ζύμη, την κάνουμε μπαλλάκι με τα χέρια, την βάζουμε στο ταψί και την πατάμε λίγο για να πλαταίνει και να κάνει λακκουβάκι για τα στολίδια (σήμερα δεν έβαλα).
Συνεχίζουμε, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους για να μή κολλήσουν
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC (μόνο αντιστάσεις πάνω κάτω) ή 160 οC (αντιστάσεις + αέρα), για 40-45'
Όπως είναι ζεστά, τα σιροπιάζουμε και τα αφήνουμε μερικά λεπτά, για να απορροφηθεί το σιρόπι.
Το σιρόπι που περισσεύει το σουρώνουμε και το κρατάμε σε βάζο στο ψυγείο, μήπως και χρειαστεί ενίσχυση μερικές μέρες μετά.
13 σχόλια:
ναι γιατί σκορπια δεν θα τα φάτε!!!
καλές γιορτές, μελένες και γλυκές !
* ακουστά τα έχω τούτα, μα δεν ξέρω τίποτα άλλο...
θυμάμαιπου με είχε ξετρελλάνει η συνταγή σου καλή βδομάδα
Λιμπιστερά, τίγκα στο σιρόπι όπως τους πρέπει.
Πανεύκολα δεν ήξερα την συνταγή.
Γλυκές γιορτές να έχετε.
Το αγαπημένο γλυκό της κόρης μου της Ιωάννας, εγώ το βρίσκω πολύ γλυκό..προτιμώ τα μελομακάρονα..και τρελλαίνομαι για δίπλες με ελάχιστο μέλι επάνω τους και καρύδια!!
Σεκέρ παρέ έχω φτιάξει μια φορά με αμυγδαλάκι στη μέση και έχω άλλη μια συνταγή για εκτέλεση. Μου αρέσουν πολύ γιατί είναι σιροπιαστά!!
Καλές γιορτές να έχετε εκεί στη νύμφη του βορρά.
είναι το καλύτερο όλων των γλυκών κατά τη γνώμη μου!
θα δοκιμάσω αυτή τη συνταγή φέτος τις γιορτές
@ Sweet cherry - Zouzouna :
Είναι ένα σιροπιαστό, μεταξύ μελομακάρονου και χαλβά.
Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου και γύρισα τα δράμια σε γραμμάρια...
___________________
@ marilise :
Κάτι τέτοιες συνταγές, που είναι επιτυχημένες, δεν τις "πειράζω"...
___________________
@ Thalassenia :
Αν πατήσεις στον σύνδεσμο θα δεις πως πρέπει να είναι κανονικά, στολισμένα.
_______________
@ αχτίδα :
Δίπλες δεν έκανα ποτέ, αλλά τα μελομακάρονα φέτος απέτυχαν.
Με μόνο μία αλλαγή στην συνταγή.
Θα τα ξαναπροσπαθήσω.
______________
@ Marί :
Τα περσυνά τα είχα στολίσει με κουκουνάρι και σταφίδες. Φέτος δεν είχα κάτι κατάλληλο και βαριόμουν να βγω.
________________
@ Βάσω Α. :
Δυστυχώς τρώγεται εύκολα.
Και λέω "δυστυχώς" γιατί τρως πολλά... μαζί με τα άλλα των Γιορτών.
__________________
Με αυτό το γλυκάκι ακόμα δεν έχω καταπιαστεί! Πολύ ωραίο φαίνεται!
Δημοσίευση σχολίου