Για αυτή την θρεπτικότατη και νοστιμότατη Ιταλική σούπα έγραψα και πέρσυ(ΚΛΙΚ), έστειλα και φωτογραφίες σε Αμερικάνικο site που παρακολουθώ (τους έσκισα τους Αμερικάνους!).
Σήμερα ήρθε ξανά η σειρά της και να το αποτέλεσμα.
Μη νομίσετε ότι στη φωτό είναι ένα φλυτζάνι. Είναι μια φλυτζάνα που παίρνει 3 κουτάλες της σούπας (ένα πιάτο βαθύ).
Στα Υλικά και την Εκτέλεση με ΚΙΤΡΙΝΑ γράμματα, είναι οι σημερινές αλλαγές.
Υ Λ Ι Κ Α
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι Σέλινο ψιλοκομμένο
2-3 κλωνάρια Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 λίτρα Νερό ζεστό
1 φλ.τσαγ. πολτό Τομάτας
2 μικρές Πατάτες σε κυβάκια
1 μεγάλο Καρότο σε κυβάκια
1/2 φλ.τσαγ. Μακαρονάκι κοφτό(Χυλοπιτάκι Αταλάντης)
Αλάτι
Πιπέρι(2 πιπερίτσες καυτερές ψιλοκομμένες, παραγωγής μου)
Παρμεζάνα ή άλλο τυρί τριμμένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό και όταν πάρουν βράση, βγαζουμε την κατσαρόλα από την φωτια και τα αφήνουμε μια ώρα, σκεπασμένα.(Αντί για αυτή τη φάση, έπλυνα τα φασόλια, πέταξα δύο που δεν βυθίστηκαν και τα άφησα σε καθαρό νερό, μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα υλικά)
Ζεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα ταχύτητος και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκορδο, το σέλινο και τον μαϊντανό, μέχρι να μαραθούν.(Μαζί σωτάρισα αρκετά το καρότο , τις πατάτες και τις πιπερίτσες)
Προσθέτουμε το ζεστό νερό, τον πολτό τομάτας και τα φασόλια στραγγισμένα. Βάζουμε το καπάκι της χύτρας και όταν η βαλβίδα αρχίσει να κινήται, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει επί 20'.
Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά και σε 10' ανοίγουμε το καπάκι.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο(αλάτι μόνο) και το μακαρονάκι(χυλοπιτάκι), ξανακλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει επί 10', από τη στιγμή που η βαλβίδα αρχίσει να κινηται.
Σερβίρουμε με τυρί τριμμένο (ότι μας αρέσει).
Χρησιμοποιήθηκε χύτρα ταχύτητας SEB, κατασκευής ΑΠΡ'1975, με περιστρεφόμενη βαλβίδα.........
10 σχόλια:
Χαρά' ς το κουράγιο σου! και την όρεξη σου για μπελάδες!!
Zούνε οι χύτρες του 75 ε? κι η δική μας. αλλά την έχω για γλάστρα... δεν χώνεψα ποτέ τις χύτρες.
Να σου πω, για κάθε πιάτο, θέλει να ξενητεύομαι να πάρω εδώ χυλοπιτάκι, εκεί, καροτάκι, πιο πέρα φασίολο?
που να τάβρω η γυναίκα..>! που?
Χορταστική, την τρώγαμε παιδιά δεν θυμάμαι σε πιά παραλαγή.
Τώωωωρα ποιός βαριέται. Εγώ πάντως δεν μαγειρεύω τέτοια... η μάνα δεν μαγειρεύει καθόλου... μια χαρά το μπρόκολο με τα μπιφτεκάκια, τόφαγα για μεσημέρι...
@ Sweet cherry - Zouzouna :
Σιγά τον κόπο, αν έχεις τα υλικά.
Μια ωρίτσα το πολύ και με αυτές τις ποσότητες βγαίνουν 5 μερίδες.
Εμείς που είμαστε συνήθως δύο, τρωμε δυό μέρες.
Η χύτρα, παλιά μεν, αλλά της ανανεώνω τα εξαρτήματα συχνά και δουλεύει σαν καινούργια!
Όπως όλα τα πράματα, θέλει την αναγέννησή της, πότε-πότε!
___________________
υπεροχο φαινεται! μπραβο σου!
@ grEAT :
Βέβαια δεν είναι ο γνήσιος Ιταλικός τρόπος, αλλά μοιάζει κάπως....
__________________
Είναι ό,τι πρέπει τώρα που χαλάει ο καιρός και έρχετε χειμώνας(που λέει και ο φίλος μου ο μετερεωλόγος),να είσαι καλά καλό βράδυ.
@ Ροδανθη :
Ο Μετεωρολόγος είναι αυτός που πριν λίγο έτριβε τα χέρια του από την χαρά που έρχεται χειμώνας;;;
Μάλλον μετοχές σε πετρελαϊκή εταιρεία θα έχει το κάθαρμα!!!!!!!!
____________________
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΧΥΤΡΑ ΣΙΤΡΑΜ ΑΠΟ ΤΟ 1984!! ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑ ! !
@ ΝΕΝΑ :
Εμάς μας εξυπηρέτησε από τότε και αυτός είναι ο λόγος που την ανανεώνω με γνήσια ανταλλακτικά.
Έχουμε και μια μικρότερη για μικρές ποσότητες.
Καλό Βράδυ!
_________________
Χρώματα ζωντανά, ζεστά, και ορεκτικά!
Που να βρούμε όμως αυτά τα τεράστια φλυτζιάνια να σερβίρουμε το φαγητό?
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
@ Frezia :
Αυτό το τεράστιο φλυτζάνι, είναι ένα μόνο.
Μου το έδωσαν στο ταμείο του ΑΒ, πριν χρόνια.
Καλό Σ/Κ
_______________
Δημοσίευση σχολίου