Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΛΒΑ, ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΟΥΠΑ και ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ....


Πολύ παραγωγικό ήταν το Σαββατοκύριακο που πέρασε!
Και από διατροφική , αλλά και από ταξιδιωτική πλευρά.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου, αλλά ας ξεκινήσω ανάποδα  (παλιά συνήθεια, να διαβάζω βιβλίο από το τέλος)!
Το ταξιδάκι ήταν ανάμεσα στον Όρμο Παναγιάς και Μαρμαρά, σήμερα, μέχρι το απόγευμα.
Γυρίζεις στο σπίτι και το μόνο γλυκό που υπάρχει είναι λίγο βύσσινο. Δεν λέει!
Ψαχτήρι, πακέτο σιμιγδάλι χοντρό, αλλά ζάχαρη λίγη.
Ρυθμίζω τις ποσότητες σύμφωνα με την ζάχαρη (είναι το 3) και στήνω ένα πολίτικο χαλβά, σαν αυτόν που κάνω στα γενέθλια μου (κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ). Βγήκαν δύο μπωλάκια και κάτι. Έφθασε για την ώρα!

Χθες το πρωί αποφάσισα να ξανακάνω μια σούπα ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ (κλικ ΕΔΩ), με φασόλια Πρεσπών και από ζυμαρικά, μερικές βίδες και χυλοπιτάκι
Το βραδάκι όμως του Σαββάτου, από τις 8 μέχρι τις 10, έκανα τα 
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ
για να αξιοποιήσω και τον παστουρμά (ΜΙΡΑΝ φιλέτο), που πήρα το προηγούμενο βράδυ (στην διάρκεια της βόλτας με τα σκυλιά, περνάς από διάφορα γαργαλιστικά μαγαζιά και, καμιά φορά μπαίνεις και μέσα!!).
Επειδή όμως ήταν λίγος για ένα πακέτο Φύλλο Κρούστας, έκανα και μια κλασσική γέμιση με σπανάκι, άνηθο και γιδοτύρι, για τα υπόλοιπα φύλλα.

Υ Λ Ι Κ Α 
1 πακέτο φύλλα κρούστας (Κανάκη είχα, που έχει 12 φύλλα)
Φετούλες παστουρμά, κομμένες στα τρία
Κίτρινο τυρί (φέτες Dirollo καπνιστό)
Ντομάτα, ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη σε κυβάκια
Γιδοτύρι ή φέτα, στο χοντρό του τρίφτη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ξεπαγώνουμε τα φύλλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (2 ώρες, στην αεροστεγή τους συσκευασία).
Παίρνουμε ένα φύλλο και το κόβουμε στο μήκος του, στα τρία (με το ροδάκι της πίτσας είναι εύκολο).
Τα φύλλα που περιμένουν την σειρά τους τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα.
Βάζουμε λίγο από τα γεμίδια σε μια γωνία και τυλίγουμε διαγώνια σε τρίγωνο.
Στο ταψί με λαδόκολλα και ψήσιμο 10-12' σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 οC.
Αν θέλουμε τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι, αλλά.....
Τα σπανακοτυροπιτάκια τα τύλιξα με τρεις τρόπους.
Τρίγωνα, σαν καραμέλα με πατημένες/στριφτά τις άκρες και φλογέρες κλειστές.

Αν βαριόμαστε το τύλιγμα, στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδωμένα ένα-ένα, σε λαδωμένο ταψί και στρώνουμε πρώτα τη ντομάτα, τα τυριά, τον παστουρμά και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι λαδωμένα ένα-ένα. Ψήνουμε στους 180 β. μέχρι να ροδίσουν.
Posted by Picasa

5 σχόλια:

grEAT είπε...

αχ τι μας κανεις πρωι πρωι!!!
και που να τον βρω εγω τον παστουρμα??????

Asteri είπε...

Πολύ ωραία! Λίγο απ'όλα παρακαλώ :)
Καλή εβδομάδα

mia είπε...

Χαλβάς είναι όλα τα λεφτά για αυτήν την εποχή...καλή εβδομάδα

Eri είπε...

Πραγματικά ειναι πολύ κρίμα που δεν εχει εφευρεθεί ακόμη η τηλεμεταφορά. Να μπορεις βρε παιδάκι μου με ενα κλικ να βρίσκεσαι όπου θέλεις όποτε θέλεις χωρις να ρωτήσεις κανέναν! Θα με βλέπατε φάντη μπαστούνι να πέφτω με τα μούτρα στην σούπα, τα πιτάκια και τέλος στον χαλβά!!
Τωρα που το σκέφτομαι.. ισως ειναι καλύτερα που δεν εχει εφευρεθεί.. θα ειχα καταστραφεί..
καλή εβδομάδα και καλό μήνα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ grEAT :
Μπορεί να έχει και κοντά σου.
Θα μάθω και θα σου πω....
______________

@ Asteri :
Μόνο "λίγο" ; Εδώ μιλάμε για πολύ!
______________

@ mia :
Προπόνηση για τα γενέθλια μου, τον Νοέμβριο, έκανα!
______________

@ Eri :
Νάξερες πόσες φορές το σκέφτηκα!!
Μη φοβάσαι, από φάντηδες μπαστούνι είματε συνηθισμένοι.....
______________