Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ


Για τα λάθη, που γίνονται στις συνταγές του διαδικτύου, έχω γράψει πολλές φορές, ειδικά από μεγάλους σεφ!
Υλικά που στην εκτέλεση δεν αναφέρονται,
Εκτέλεση που χρησιμοποιεί υλικά που δεν αναφέρονται, αλλά συνταγή με οφθαλμοφανείς ελλείψεις, πρώτη φορά συνάντησα.
Πήρα το newsletter του πολύ καλού site DIET UP  και είδα μια συνταγή. Κάτω από αυτήν έχει παραπομπές σε άλλες.
Πέφτει το μάτι μου σε μιά Σάλτσα Σπανακιού για ζυμαρικά .
Η ιδέα μου αρέσει, αλλά βλέποντας τα υλικά, πρώτα-πρώτα διαπιστώνω ότι δεν έχει αλάτι και πιπέρι! Και καλά το αλάτι, λείπει για διαιτητικούς λόγους, το πιπέρι όμως;
Τα υλικά της συνταγής 

250γρ. ζυμαρικά
Για τη σάλτσα
½ κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
4 κουτ. καθαρισμένα φυστίκια Αιγίνης
1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
½ φλιτζ. λευκό κρασί
Και βάζει αυτές τις ποσότητες σε 250 γραμ. ζυμαρικά και για 4 μερίδες.
Παρ'όλα αυτά ξεκίνησα και την έκανα, με όλους τους κανόνες, έχοντας πρόθεση να χρησιμοποιήσω 500 γραμ. Πεννες.
Δοκιμάζω και....η ανοστιά σε όλο της το μεγαλείο!!!!
 Ψάχω λύσεις: α) Να το μετατρέψω σε ένα σουφλέ με προσθήκη αυγών κλπ. η να το κάνω μια τάρτα με σπανάκι.
β) Να συνεχίσω, βάζοντας στο παιχνίδι μισό βαζάκι Πέστο Βασιλικού, που είχα στο ψυγείο από το καλοκαίρι.
Μαζί αλατοπίπερο και λίγο έξτρα τριμμένη ξερή μυζήθρα και λίγο κρασί ακόμη.
Κάτι έγινε και ιδού το αποτέλεσμα 
Επειδή τόσα χρόνια ξέρω το βιός μου, φτιάχνω στο τσάκα-τσάκα μια Σάλτσα Ναπολιτάνα.

Και ιδού το αποτέλεσμα

 

 Είχα ομως καβάντζα στην κατάψυξη, σε ταπεράκι, και τρίτη σάλτσα, περίεργης προέλευσης. Το περίσσευμα σάλτσας από το χοιρινό της Πρωτοχρονιάς, αλλά δεν χρειάστηκε.

Στο τραπέζι που στρώθηκε, σερβίρισα μια μικρή ποσότητα πέννες, για δοκιμή και με την μια και με την άλλη σάλτσα.
Καταπληκτικές και οι δύο, συμφωνήσαμε και έγιναν και "επαναλήψεις".

Συμπέρασμα:  Δυσπιστείτε σε όλα, ακόμη και στις συνταγές του "Δύσπιστου".

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!

 

20 σχόλια:

Εφη είπε...

Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω πάθει ζημιά από αυτά που έχω φτιάξει από το νετ! Μάλλον είναι και θέμα τύχης...αλλά μια χαρά την σκάρωσες την σαλτσούλα τελικά!!

ELENI είπε...

οι ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ''ΚΟΛΛΗΜΑ'' ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ..ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΖΥΜΑΡΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ...ΣΑΛΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ VERCION... ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ Κ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ....
Υ.Γ ...ΠΑΛΙ ΜΟΥΧΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ....ΚΑΛΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΩ .....ΝΟΤΙΑ.....ΣΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

cook είπε...

μου έχει τύχει πολλές φορές να πέφτω σε συνταγές,που απορεις...επίτηδες τις γραφουν έτσι?...μάλιστα κάποιες είναι από γνωστούς μάγειρες...τελος πάντων,όταν αποκτήσεις εμπειρία βλέπεις εξαρχής αν πάει ή δεν πάει η συνταγή...η συγκεκριμένη εμένα δε θα με έπειθε να τη φτιάξω,εκτός αν την έδενα με μια κρέμα τυριού ...το ενδιαφέρον είναι το φυστίκι αιγίνης...εσύ πάντως μια χαρά τα καταφερες στο τελος!

VAD είπε...

Α,έτσι μπραβο!Γεμάτες γεύσεις,
όχι κρεμούλες:)))

ιρινι είπε...

Τέτοια ταλαιπωρία για να φάτε μακαρόνια????Ας εκανες την Ναπολιτάνα σου (που τελικά δεν απέφυγες) ,λίγος τριμένος αθότυρος ...και να η ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ!!!!!
Κάτι παρόμοιο μου συνέβη παλαιότερα με το συγκεκριμένο site, και ουτε που το ξαναεπισκέφτηκα!!!
Καλό Βράδυ!!!

mari beika είπε...

Nα δεις κι εγώ πόσες φορές την έχω πατήσει από τέτοιες συνταγες που είναι αλλα αντ'άλλων τα υλικά!!
Στο τέλος δημιουργώ μια καινούρια συνταγή με τα σωστά υλικά.
Δεν πειράζει όμως είναι δημιουργικό κι αυτό.
Καληνύχτα

Αστοριανή είπε...

Σταύρο μου,
από την "κρεμούλα" που με οδήγησε στην "κρέμα καραμελέ... ισπανικής προελεύσεως!!!"
μέχρι και την πρόσφατη "μέτρια επιτυχία" με διάφορα τρυφερά λαχανικά από κείνα που προσφέρονται για σαλάτα ωμή... που τελικά τα γύρισα σε ιταλική ομελέτα!!!
καλά πάμε...

Σ' ευχαριστώ κι από δω για την φωτοτυπία-βιβλιάκι που έκανες στο διήγημά μου
"ο Αη-Βασίλης της Αγάπης"
(στην Αστοριανή)...
με τιμά η ενέργειά σου και μ' ευχαριστεί τα μέγιστα!!!
Ολόλευκες χειραψίες από τη Νέα Υόρκη!!!
πάντα με αγάπη,
Υιώτα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μοιάζεις τόσο στον άνδρα μου στη μαγειρική!άτρεύει τις μακαρονάδες.Σκαρώνει σάλτσες διαφορετικές κάθε φορά κοιτώντας απλά τα υλικά που έχεισ το ψυγείο και τις αποθηκεύει όταν τις κάνει σε ποσότητα σε βαζάκια σαν κονσέρβες!Όσο για το αλάτι..νομίζω οτι δεν το βάζουν πάντα στις συνταγές γιατί το θεωρούν δεδομένο να το βάλει κάποιος.Καλή σου μέρα .. όλη μέρα φίλε μου με τον πανέμορφο σκύλο.

ElenaG είπε...

Πάντως το σπανακι σαν σάλτσα
για ζυμαρικά δεν το ξαναδοκιμασα εκτος από κάποιες φορες που έκανα σπανακόρυζο και αντί ρύζι
έβαλα κριθαράκι και ήταν παρα παρα πολύ ωραίο
αλλα και σαν σάλτσα καλο μου φαίνεται...η δικη σου έκδοση φυσικά!
...και με λίγο τυράκι!!!

zoyzoy είπε...

Τι τις θέλεις τις gourmet γεύσεις από κάθε άσχετο φτιάχνε τα κλασσικά και δοκιμασμένα πιάτα.
Ξέρεις πόσες φορές την έχω πατήσει με συνταγές που αντιγράφω από Τ.Β ?

Καλό βράδυ!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Εφη:
Έχω εντοπίσει αρκετά λάθη, αλλά διορθώνονται.
Μερικοί τα κάνουν επίτηδες, άλλοι από βιασύνη.
Τα επίτηδες ορθογραφικά λάθη γίνονται για την απόδειξη αντιγραφής.
_________
@ LENA:
Αν μετακομίσεις Νότια, θα σου πω πέντε "φωλιές" μακαρονιών, στην Αθήνα.
Μέχρι να δω το σχόλιο σου, ο καιρός άνοιξε.
Μάλλον φοβήθηκε μη φύγεις.
_________
@ Cook:
Την συνταγή την υπογράφει Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, που μάλλον ούτε τηγανητό αυγό δεν ξέρει να κάνει.
_________
@ VAD:
Οι κρεμούλες με την δοκιμασμένη συνταγή, είναι θεϊκές, για μετά τις γεμάτες γεύσεις.
_________
@ RIRI:
Την Ναπολιτάνα την τιμήσαμε και σήμερα, με σπαγγέτι.
_________
@ ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ:
Συμφωνώ στο "δημιουργικό", ακοίζεται και το μυαλό συγχρόνως.
_________
@ Αστοριανή:
Πάλι ολόλευκα; Αμάν πια!!
Από εδώ στέλνω ηλιόλουστα φιλιά και χαιρετισμούς σε όλους σας!
_________
@ Αχτίδα:
Το βλέπω συχνά που μοιάζουμε με τον Δημήτρη, στις ευρεσιτεχνίες.
_________
@ ElenaG:
Καλή φαίνεται η ιδέα με το κριθαράκι. Φοβάμαι όμως ότι θα λασπώσει. Θα το δοκιμάσω.
_________
@ Zoyzoy:
Πέρα από τα κλασσικά, μια άλλη δοκιμή είναι απαραίτητη.
Η TV δεν μπορεί να δείξει λεπτομέρειες, λόγω ακριβού τηλεοπτικού χρόνου.
Πρέπει να πηγαίνεις στο αντίστοιχο site (όπως θα κάνω κι εγώ σε λίγο. Θα πάω στον skai για ψαχτήρι).
_________

Μarion, είπε...

Aμα έχεις φαντασία και όρεξη την προσαρμόζεις την συνταγή στα γούστα σου.
Πολύ καλές οι σαλτσες για τα αγαπημένα μακαρόνια

Καλό βράδυ

ιρινι είπε...

Κάνε μια βόλτα στο blog μου, εχω κάτι για σένα!!!!!
Καλό βράδυ!!

ELENI είπε...

ΑΝΟΙΞΕ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ .....ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!!! ΚΑΛΟ Σ/Κ!

manousina είπε...

Μου αρέσει το συμπέρασμα.
Από τα λάθη των άλλων και με την δική σου φαντασία έφτιαξες μια καταπληκτική σάλτσα, μπράβο

Magia da Inês είπε...

Olá, amigo!
Passei para uma visitinha e desejar um bom fim de semana com muita paz e muita saúde.
Obrigada por ter se preocupado comigo... estou bem. Moro na região sudeste do Brasil mas muito longe de onde aconteceu a tragédia que também me surpreendeu. Sempre esperamos deslizamentos de terra nas encontas dos morros e montanhas mas não nessa proporção. Infelizmente, é a natureza nos devolvendo o que fazemos contra ela.
Beijinhos.
Dila
Brasil ♥
♥♥

Vita είπε...

Και με 1 ολόκληρη φλυτζάνα λάδι για 250 γρ τι diet (up) είναι αυτό; Το σπανάκι σαν σάλτσα δεν το έχω δοκιμάσει μόνο σαν γέμιση σε κανελόνια αλλά με μπόλικο τυράκι
:-)

Thalassenia είπε...

Γιατί έχουμε εσένα μπροστάρη;
Δοκιμάζεις, τελειοποιείς και ακολουθούμε, χαχαχα.

Καλό Σαββατοκύριακο.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Magia da Ines:
Fico feliz que você esteja bem!
Bom dia!!!!
__________
@ Vita:
Δεν έβαλα τόσο λάδι! Πλημμύρα!!!
Τυρί είχε το πέστο , έβαλα και έξτρα!
__________
@ Thalassenia:
Πάντα έλεγα ότι είμαι υποχθόνιος, υποδόριος και καταχθόνιος παρασκηνιακός τύπος.
Τώρα εσύ με βρίζεις και με λες μπροστάρη!
ΔΕΝ ΘΕΛΩ!!!

Καλή σου μέρα με Θεσσαλονικιώτικα φιλιά!!!!!!
___________

Lila Xagorari είπε...

Για περάστε από τα λιλά μου παρακαλώ για να σας κάνω trendy!!!!!!!Βραβειάκι μυρίζει!!!