Γυρίσαμε από ένα ακόμη κομμάτι διακοπών, ακριβώς Δεκαπενταύγουστο, το ψυγείο σχεδόν άδειο μέχρι την Δευτέρα και, από τα υπάρχοντα, στήθηκε μια ομελέτα φούρνου.
ΥΛΙΚΑ
5 Πατάτες μέτριες
5 Αυγά
Ένα πιάτο τριμμένα τυριά, διάφορα
Πιπέρι
4-5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις πασαλείφουμε με το ελαιόλαδο, με τα χέρια ή τις βάζουμε σε σακκούλα τροφιμων (αυτές για την κατάψυξη) μαζί με το ελαιόλαδο και τις κουνάμε, για να λαδωθούν.
Τις στρώνουμε στη λαδόκολλα, που την έχουμε απλώσει στο ρηχό ταψί του φούρνου, όπως στην φωτό......
Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά με τα τυριά και το πιπέρι, όπως στην φωτό......
Συγκεντρώνουμε τις ψημένες πατάτες στο κέντρο του ταψιού και τις περιχύνουμε με το μείγμα αυγών-τυριώνΣυνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά και να λοιώσουν τα τυριά.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα, νόστιμο και κυρίως υγειινό, χωρίς πολλά-πολλά λάδια και τηγάνισμα.......
Σημείωση: Τα τυριά που υπήρχαν ήταν Έμμενταλ, Γραβιέρα, Γιδοτύρι και ξηρή μυζήθρα.
7 σχόλια:
ωραία φαίνεται...και χωρίς τα λάδια που προσθέτει το τηγανισμα της πατάτας...
Πολύ όμορφη φαίνεται.Με τις πατάτες εντυπωσιάστηκα θα κάνουν υπέροχα και για συνοδευτικό ν'αποφύγουμε το τηγάνι πιά!
Να μην ευχηθώ καλώς ήρθες "την κάνεις" πάλι απ'οτι κατάλαβα!
Καλά να περνάς!!
Μου έδωσες ιδέα!!!!!!!
Καλώς ήρθατε, δεν έχει άλλο?????
Καλημέρες
Ελαφριά (λόγω ψησίματος) και νόστιμη συνταγή! Εύγε!
Καλημέρα!
καλα που εφαγα.... θα το δοκιμασω στον φουρνο!! ως τωρα στο τιγανι το εκανα!
παω να δω και τα αλλα
Φίλε "Δύσπιστε" την έφτιαξα τελικά την ωραία ομελέτα σου και πραγματικά ήταν από τις ωραιότερες που έχω φάει.Θα την κάνω και ανάρτηση.
Αυτή δεν την είχα εντοπίσει :)
θα την δοκιμάσω κι έτσι όμως, μου άρεσε πολύ η προετοιμασία της πατάτας... γιαμμμμμ!!!
Δημοσίευση σχολίου