Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.....ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ......


Αυτό φαίνεται να είπε ο δήμαρχος και έπιασε μπόρα με αέρα όλο το βράδυ.

Και τα σκουπίδια, σαν κολλητάρια του, τον άκουσαν, φύγανε και πήγαν αλλού.......

Η "ανάλυση" των σκουπιδιών, δείχνει ότι κατά μεγάλο ποσοστό ευθυνόματε εμείς.
Έχουν μέσα πλαστικά, μπουκάλια και άλλα, σερβιέττες, προφυλακτικά και σακκούλες.

Τα πλαστικά βαρελάκια προέρχονται από τις μυδοκαλλιέργιες στις εκβολές του Αξιού. Τέτοια έρχονται πολύ συχνά, όπως και χαμένα σημαδούρια ψαράδων, με φελιζόλ και ιστό με μαύρα σημαιάκια. Αυτά μάλλον οφείλονται σε ατυχία αυτών που τα χρησιμοποιούν.

Τα πράσινα φύκια, σε πολύ μεγάλη ποσότητα, δεν ξέρω από που μπορεί να προέρχονται. Αυτό δεν μοιάζει καλό..... Αν ήταν καφετί, τότε είναι φυσική εξέλιξη. Είναι όμως πράσινα και μεγάλα. Δείχνει μεγάλο βάθος και βίαια αποκόλληση. Μήπως καμιά "παράνομη" τράτα τα σάρωσε;;;; Δεν ξέρω, ρωτάω.....

Και πολύ θα ήθελα να ξαναδώ αυτό που είδα πρίν λίγα χρόνια. Μερικούς δημάρχους και τους παρατρεχάμενους τσανακογλύφτες τους να κάνουν βουτιά στα νερά του Θερμαϊκού.

Είδα και έπαθα, με τηλεφωνήματα και e-mails, να πείσω τον σκηνοθέτη του Αυτιά στον ΑΛΦΑ, να αλλάξει επί τέλους την εικόνα-κονσέρβα που έδειχνε, παρμένη από το κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών σπουδών, με τον Λευκό Πύργο περικυκλωμένο από μια καφέ γλίτσα.
Πράγματι είχε εμφανιστεί πριν χρόνια, για λίγο, και έτυχε(;;) να έχει το στιγμιότυπο.
Και την άλλαξε.......

Αυτά τα πράγματα, δεν πρέπει να τα κρύβουμε "κάτω από το χαλί".
Πρέπει να αναδεικνύονται μήπως και ξυπνίσουν αυτοί, οι λίγοι ευτυχώς, αρμόδιοι και να δουν ότι οι εντολές(;) τους και οι επιθυμίες(;) τους δεν εκτελούνται.....

5 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Σταύρο μας, μόνο εμείς φταίμε για την κατάσταση στη χώρα μας. Μην ξεχνάμε οτι οι πολιτικοί είναι ο καθρέπτης του λαού τους. Μου έχει τύχει να κολυμπώ αμέριμνη σε κάπως ερημική παραλία, να έρθει ανοικτά σκαφάκι με 5-6 επιβάτες και να αδειάσει στη θάλασσα ότι υπήρχε μέσα στο σκάφος, από τασάκια μέχρι τα καλαθάκια με τα χαρτιά υγείας. Βγήκα έξω, πήρα το λιμενικό, έδωσα περιγραφή αλλά μέχρι να έρθουν οι "ξύπνιοι" είχαν γίνει καπνός. Το νούμερο του σκάφους δεν μπόρεσα να το δω γιατί ήταν μακριά. Επι μια εβδομάδα δεν μπορούσαμε να κολυμπήσουμε από το σκ......χαρτο.

Global Greek είπε...

τι να πρωτομαζέψει κανείς και απο που να αρχίσει... ? απο τα σχολεία ίσως... ?

Η τρελή είπε...

Τελικά...μάλλον εμείς φεύγουμε και πάμε αλλού....! Γιατί ο καθένας μας κοιτάει μόνο την πάρτη του! Αδιαφορούμε για το περιβάλλον, το κοινό μας σπίτι...βγάζουμε τα "άπλυτά" μας ,τα πετάμε στο διπλανό κήπο και ...."όλα καλά"!
Καλημέρα σας!

Ανώνυμος είπε...

Tα πράσινα φύκια απο τι άλλο;
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
Κάτι ακούγεται οτι με τη νέα περίοδο θα σταματάνε απο τον Μάϊο,γιά να δούμε!
Τώρα θα μου πείς πότε θα σταματάνε οι παράνομες;............

γαστεροπλήξ είπε...

και το βιολί βιολάκι, είμαστε αδιόρθωτοι, το κακό είναι ότι όταν η μάνα φύση αποφασίσει να εκδικηθεί δεν κοιτάει ποιός έφταιξε ώστε μόνος να τιμωρηθεί, θα την πληρώσουμε όλοι μας και καλά να πάθουμε, ας προσέχαμε, ας μην επαναπαυόμασταν ότι θα μεριμνήσουν οι άλλοι για μας!!!!!! αγώνες από τις αναπαυτικές πολυθρόνες δε δίνονται, αλλά μάλλον κουτόχορτο μας τάισαν και δεν το καταλάβαμε

μια χούφτα μείναμε να φωνάζουμε, να τρέχουμε να καθαρίζουμε όσα οι άλλοι πέταξαν, ελπίζοντας...