Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ...


Σήμερα το πρωί, στο blog της φίλης Πανδώρας "Όρεξη να 'χεις..."
http://oreksinaxeis.blogspot.com/ είδα μια συνταγή με χοιρινό φιλέτο, υποθέτω "ψαρονέφρι".
Μου άρεσαν τα υλικά και είπα να την κάνω με μοσχάρι (νουά) που υπήρχε.
Επιστράτευσα και τις πιπεριές της Μαργαρίτας (βλ. Μελιτζανοσαλάτα plus) και λίγα πλευρώτους baby, που υπήρχαν στην κατάψυξη και έστησα το ακόλουθο σκηνικό:

ΥΛΙΚΑ
600 γραμ. κρέας μοσχαρίσιο (νουά)
300 γραμ. Μανιτάρια (είχαμε πλευρώτους baby)
2 Πιπεριές πράσινες κέρατο
3 Πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
1 μεγάλο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο (είχαμε ανοικτό Κιάντι)
3 κουτ.σουπ. ξύδι Μπαλσάμικο
3 κουτ.σουπ. μέλι (είχαμε ελατόμελο, που δεν είναι πολύ γλυκό)
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κύβους. Επειδή ήταν μοσχάρι, άπαχο, το έβρασα στη χύτρα ταχύτητος για 15 λεπτά, με λίγο νερό μόνο. Το ζουμί που έμεινε χρησιμοποιήθηκε αργότερα.
Τις κόκκινες πιπεριές, επειδή ήταν εξαιρετικά χοντρόφλουδες, τις έψησα στο γκριλ, μαζί με τις μελιτζάνες της προηγούμενης ανάρτησης και τις ξεφλούδισα.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε όλα μαζί με τα μανιτάρια, σε λίγο ελαιόλαδο. Προς το τέλος προσθέτουμε ένα φλυτζανάκι νερό και βράζουμε μέχρι να σωθεί.
Βγάζουμε το κρέας από την χύτρα και το σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στα λαχανικά.
Στο ίδιο σκεύος που σωτάραμε το κρέας βάζουμε το κρασί, το μπαλσάμικο και το μέλι και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτουμε και λίγο από το ζουμί του κρέατος που κρατήσαμε.
Ρίχνουμε την σάλτσα στο κρέας και τα λαχανικά, μαζί με λίγο από το ζουμί του κρέατος και βράζουμε μέχρι να μείνει όσο ζουμί θέλουμε.
Το σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες, όπως λέει η Πανδώρα.
Και για όσους θέλουν χοιρινό, να ακολουθήσουν την συνταγή στο

Η δική μου εκδοχή έγινε πιό σκούρα, μάλλον λόγω του κρέατος.
Ίσως ήθελε λευκό κρασί.
Την άλλη φορά θα γίνει με φιλέτο μοσχαρίσιο, χωρίς βράσιμο και λευκό κρασί.
Μετά το καλοκαίρι θα γίνει update, όπως λέμε στην καθομιλουμένη

________________________________________
UP ΤΟ DATE ............ ΣΤΙΣ 19/08/2009
Σήμερα το υπόλοιπο από χθες, γαρνιρίστηκε με πατάτες, σαν τηγανιτές, φούρνου.
Την περιγραφή τους την έδωσα στην Ομελέτα, τις προηγούμενες μέρες


Ομολογώ ότι σήμερα η σάλτσα ήταν καλύτερη και ο συνδυασμός με τις πατάτες νοστιμώτερος.

16 σχόλια:

pandora είπε...

Αχ πολύ ωραίο φαίνεται Δύσπιστε...Μράβο!!!
Ελπίζω να το απόλαυσες!

Betty's Cuisine είπε...

ωραιότατο δείχνει... αν το φτιάξεις με μοσχάρι ποντίκι σε μικρά κομμάτια δεν θα χρειαστεί να το βράσεις πρώτα... επίσης δοκίμασε αντί μπαλσάμικο και μέλι να βάλεις σόγια σος και γουόστερσος... εξωτική γεύση! καλό σου βράδυ...

zoyzoy είπε...

Εσύ δεν παίζεσαι πιά με τα κατσαρολικά και τα λαχανικά όλη μέρα!!
Καλή σου μέρα και καλές δημιουργίες!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Pandora: Καλό έγινε, ακόμη και η γυναίκα μου έφαγε!!
Σήμερα γαρνιτούρα έχει πατάτες σαν τηγανιτές, αλλά στο φούρνο.
Αν μπορέσω θα βάλω φωτό update.

@ Betty's: Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω το ποντίκι σίγουρα, αλλά για σόγιες και γούστερσως δεν υπόσχομαι.
Αποφεύγω αυτά που θέλουν οι Αμερικάνοι να τρώμε, όπως σόγια, καλαμποκι κ.ά.
Στο σπίτι μου το πατρικό, το καλαμπόκι το δίναμε μόνο στις κότες.

@ zoyzoy: E, όχι και όλη μέρα. Απλώς τώρα που η γυναίκα μου έχει άφθονο χρόνο, τώρα βρήκα κι εγώ να φροντίζω για το τι θα φάμε.
Μαγειρεύω απλά και γρήγορα με αρκετές ευρεσιτεχνίες.

Αza είπε...

Ωχ... Βρήκα την ώρα να σχολιάσω και πεινάω... Υπέροχο φαίνεται και η συνταγή μάλλον πέτυχε!Δεν έτυχε...Την καλησπέρα μου και πάντα καλά πιάτα εύχομαι!

η ψαχασθενής είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ
ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ Μ ΑΡΕΣΕΙ

ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΣ ΚΑΛΕ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Aza: Όλες οι ώρες είναι καλές για σχόλια.
Για δοκιμές και τραπεζώματα, ειδοποιήστε και με μεγάλη χαρά θα τα μοιραστούμε μαζί σας.
Έχω άλλωστε και μικρά παραδείγματα, παραμονές Χριστουγέννων.
Καλό βράδυ.

@ η ψαχασθενής: Επί τέλους γύρισες!!!
Και συ μας έλειψες. Πως πέρασες;
Δεν μπορώ να μπω στο blog σου, να δω τα νέα σου.
Βγάζει ειδοποίηση για "κακόβουλο λογισμικό" από το crazyprofile.
Περιμένω νέα σου και με e-mail

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

ΔΥΣΠΙΣΤΕ
Το μέλι στις συνταγές σου το βάζω έγώ.
Καλό βράδυ.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Ανέστης: Η γλυκύτερη προσφορά που είχα ποτέ. Σε ευχαριστώ φίλε μου.
Καλό βράδυ

pandora είπε...

μετάνιωσα που δεν το έφτιαξα με πατάτες :(
φαίνεται πιο ταιριαστό για τα γούστα μου.

kiki είπε...

Πολύ μου άρεσε το συγκεκριμένο σκηνικό...

Αza είπε...

Πέρασα να αφήσω μια καλήμερα και ευχές για καλή βδομάδα.Πάλι σε χάσαμε Δύσπιστε... Εύχομαι να είσαι καλά.

EYH είπε...

Πολύ καλή η συνταγή σου!!! Μου ανοιξε την όρεξη....... Νομίζω ότι αυτή η συνταγή θα ταίριαζε και με κοτόπουλο εκτός απο χοιρινό και μοσχάρι. Να σαι καλά....

η ψαχασθενής είπε...

καλε τι φταιμε και μας ανοιγεις την ορεξη???αααααχ πεινασα

πραγματικα εισαι πολυ σεφ!!!!

disa είπε...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Ανώνυμος είπε...

This one is an inspiration personally to uncover out far more associated to this subject. I need to confess your information prolonged my sentiments as well as I am going to proper now take your feed to remain updated on each coming weblog posts you may presumably create. You're worthy of thanks for a job perfectly executed!