Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ PLUS....

Όταν στην αρχή του καλοκαιριού η φίλη μας Μαργαρίτα μας έφερε, από το κηπάριο της, τέσσερις μελιτζάνες, τις έκανα μια Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα.


Σήμερα μας έφερε τρείς μακρουλές μελιτζάνες, αυτές που εμείς λέμε "Λαγκαδιανές", τέσσερις πιπεριές κόκκινες, τύπου "Φλωρίνης" και δύο πράσινες "κέρατο".
Σε συνδυασμό με σκόρδο,κρεμμύδι κλπ, έγινε μια μελιτζανοσαλάτα και την λέω PLUS, γιατι έχει μέσα και άλλα υλικά.

ΥΛΙΚΑ
3 Μελιτζάνες μακρουλές Λαγκαδιανές ή Τσακώνικες, ακόμη καλύτερα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 Πιπεριά Φλωρίνης
1 φλυτζ.τσαγ. Ελαιόλαδο
3-4 κουτ.σουπ. ξύδι λευκό
3 κουτ.σουπ. Μαϊντανό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και την πιπεριά σε "πλάκα ψησίματος" ή στο grill μέχρι να μαλακώσουν μέσα (το ελέγχουμε βυθίζοντας μαχαίρι). Για πιο εύκολα, τις καθαρίζουμε με τον πατατοκαθαριστή, τις κόβουμε στα τρία και τις βάζουμε στα μικροκύμματα για 15 λεπτά.
Ξεφλουδίζουμε την πιπεριά και τις μελιτζάνες και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά τα βάζουμε στο μπωλ για πολτοποίηση, με ότι εργαλείο έχει ο καθένας, μίξερ, μούλτι ή ράβδο. Εγώ χρησιμοποίησα την καινούργια μας ραβδο, έτσι μπας και γίνει απόσβεση το ποσό που δώσαμε.

Το αποτέλεσμα το βλέπετε στην φωτό.

Αν απορείτε τι έγιναν οι υπόλοιπες πιπεριές, διαβάστε την επόμενη ανάρτηση, σε λίγο......
Posted by Picasa

7 σχόλια:

Λίλα είπε...

Ζύμωσα ψωμάκι σήμερα, να το φέρω να τσακίσουμε τη μελιτζανοσαλάτα?
29 Αυγούστου είναι η γιορτή της μελιτζάνας στο Λεωνίδιο, φαντάζεστε πόσες συνταγές θα έχουν εκεί?

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Λίλα: Η κόλαση μεταμορφωμένη σε μια φέτα από το ζυμωτό σου, με μια παχειά στρώση από αυτή τη σαλάτα, σαν αλοιφή.
Και η φέτα να είναι κεντρική από το καρβέλι ή κατά μήκος αν είναι σε φόρμα.
Για μας το Λεωνίδιο πέφτει μακρυά. αλλά μπορείς να "κλέψεις" καμιά περίεργη συνταγή και να μας την δώσεις.

Ανεστης Θ. Κετσετζιδης είπε...

http://mygonimo.blogspot.com/2009/08/blog-post_4178.html
Μήπως αυτές οι μελιτζάνες είναι οι ιδανικές?
Καλή μας όρεξη.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Ανέστης: ΕΙΝΑΙ,ΕΙΝΑΙ...
Είναι οι καταπληκτικότερες μελιτζάνες που έχω δει.
Είναι όμως κρίμα να τις χαλάσεις μαγειρεύοντας.
Εκείνη τη χοντρούλα πρέπει να την "βαλσαμώσεις" και να την κάνεις διακοσμητικό στο σαλόνι!!!!
Αυτές που είχα, εκτός από το "ανόθευτο", ήταν σαν εκείνες της Αγιορείτικης που παραπέμπω.
Ίσως ήταν και από την ίδια ρίζα.

Να΄σαι καλά Ανέστη και χαιρετισμούς στο Γόνιμο.

Aνεμος είπε...

YPEROXO ΕΔΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΕΙΝΑΣΑ

Αστοριανή είπε...

γεια σου! ...στα βιαστικά (ως συνήθως!)
πέρασα για... καλησπέρα!
Σου "έκλεψα" τη σημερινή συνταγή, και να δω πότε θα τη φτιάξω!
και... δεν μου λες, αυτά τα θαυμάσια χρώματα, είναι... δικό σου επίτευγμα... ή του ιντερνέτ!
αγαπώ τη φωτογραφία (κοίτα, αν μπορείς την Αστοριανι) και θα δεις, μα οι δικές σου είναι το κάτι άλλο!
Χαιρετισμούς,
Υιώτα, ΝΥ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή:
Εδώ όλα επιτρέπονται!
Είναι τιμή μου και η επίσκεψη και η "κλοπή".
Το ίντερνετ αναπαράγει ότι του δώσεις.
Παλιά με τις παραδοσιακές φωτ.μηχανές, μπορούσες να επηρεάσεις τα χρώματα, στην εμφάνιση του φίλμ.
Τώρα με τις ψηφιακές, δεν ξέρω πως γίνεται-αν γίνεται.
Φιλιά από την Θεσσαλονίκη
_________________________