Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ-ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (εκτός εποχής)

Εδώ στην Ελλάδα τον γνωστό "Φτωχογιάννη" τον κάνουμε 2 φορές το χρόνο, στις 25 Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων.
Όταν κάποτε ήταν "το ψάρι του βουνού" τον μαγείρευαν όλο το χρόνο.
Αυτό είπα να κάνω κι εγώ. Βέβαια δεν είναι πια και τόσο "φτωχογιάννης", με 9,50€ το κιλό (φιλέτο).
Το αποτέλεσμα
 
ΥΛΙΚΑ
1 φιλέτο Μπακαλιάρου, κομμένο κομμάτια και ξαλμυρισμένο
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
3 φλ.τσαγ. Αλεύρι
2-3 κουταλιές λάδι
1 κουτάκι Μπύρα lager 330 ml
1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Ούζο ή τσίπουρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το κουρκούτι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γινουν παχύρευστος χυλός.
Τον αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον μια ώρα πριν την χρήση. Εγώ τον έβαλα και μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν το κουρκούτι είναι κρύο, δεν ξεκολλάει στο τηγάνισμα. Αν είχε 1-2 αυγά δεν χρειάζεται.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε τηγάνι, να κάψει, αλλά να μην αρχίσει να καπνίζει.
Βουτάμε ένα- ένα κομμάτι στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά

 

Η ποσότητα ήταν μικρή και περίσσεψε αρκετή σκορδαλιά, που θα αξιοποιηθεί με μια παρτίδα ψητών λαχανικών.
Πάει άριστα με κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανητές, αλλά προτιμώ στο γκρίλ.

Μπορεί να ξαναγίνει μέσα στο Καλοκαίρι..... Θα δούμε, χωρίς πρόγραμμα
Posted by Picasa

7 σχόλια:

Λίλα είπε...

Μας αρέσει πάρα πολύ αυτό το φαγάκι, χθες μας έφεραν πεσκέσι παλαμίδες και τη μια την θέλει ο άντρας μου τηγανιτή με σκορδαλιά. Σήμερα ανέβασα οδοιπορικό και θέλω τη γνώμη σου!

Τhalassokrator είπε...

9,50!!!!!!!!!!!!
5,90 Captain μου.
Φοβερή οπως πάντα η ανάρτηση φίλε.
Καλημέρα.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Λίλα :
Όταν πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη, είχα μια πληροφορία ότι κάτω από την γέφυρα του Γαλατά, είχανε υπαίθρια τηγανιτή παλαμίδα, αλλά με φρενάρισε η υποψία της χολέρας και δεν είχα κάνει εμβόλιο!!

Το οδοιπορικό το είδα! Πεθαίνω για τέτοια!!
________________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Τhalassokrator :
Η τιμή που δίνεις δεν είναι για "φιλέτο" και τη ξέρω.
Από εκεί που παίρνω φιλέτο, το ζητώ και ξεπετσωμένο και είναι σταθερή 3 χρόνια τώρα.
Ευχαριστώ
Καλό βράδυ.
_______________________

VAD είπε...

Εκτός εποχής το αριστούργημα;Γιατί παρακαλώ;Πρέπει να περιμενω να μοιράσουνε βάγια για να τον απολαυσω;Μπα,δε σου κανω τη χάρη:))

Ροδανθη είπε...

Όταν μπεί στο πιάτο όποια εποχή και να είναι τρώγετε δεν μας χαλάει καθόλου,να είσαι καλά!!!!

manousina είπε...

Εμείς τον φτιάχνουμε και 25/3 και 30/11 (Γιορτή του πολιούχου μας Αγ, Ανδρέα)
Νόστιμο φαγητό