Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ ????


Αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα και όλα είναι εύκολα, λέει.....
Και σε αυτό (και σε άλλα αντίγραφα) φθάσαμε με τον δύσκολο τρόπο, που θα πω παρακάτω 
Τα  Υ Λ Ι Κ Α  μας για 1(μία) ή, αν θέλετε, μισή μερίδα
1 φέτα Ψωμί του τοστ (ψίχα σίκαλης)
1 "κουπ-πατ" περίπου 5 εκατοστά διάμετρος (που να το βρεις σε ένα μικρό σκαφάκι;), ή ενα ποτήρι μελαμίνης ή γυάλινο (άλλο σπάνιο το γυάλινο)
1 Αυγό
Ελάχιστο Ελαιόλαδο
Ένα πινέλο ή ότι άλλο μπορείτε να σκεφθείτε για πασάλειμμα του λαδιού
Αλάτι
Χοντροτριμμένο μείγμα 5 πιπεριών (????)
Αντικολλητικό τηγανάκι
Ένα γκαζάκι του καφέ
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Κόβουμε στο κέντρο της φέτας ένα στρόγγυλο κομμάτι, με το ποτήρι.
Αλείφουμε με το λάδι, πάνω-κάτω και βάζουμε την φέτα στο ζεσταμένο τηγάνι. 
Ψήνουμε για 1'.
Γυρίζουμε την φέτα και, στην τρύπα, σπάζουμε το αυγό. 

Το βγάζουμε ανάλογα με το γούστο μας,

ή σκεπάζουμε το τηγάνι, για να ψηθεί και από πάνω
 Γαρνίρουμε με κάπαρη, αν μας βρίσκεται, ή με ροδελίτσες φρέσκου κρεμμυδιου (το πράσινο μέρος) αν μας βρίσκεται, ή ότι άλλο έχουμε πρόχειρο εκείνη την στιγμή, τέλος πάντων.
Φυσικά δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο.

18 σχόλια:

Ginger είπε...

καταπληκτικό, έχε χάρη που είναι παρά 6' μεσάνυχτα αλλιώς θα έτρεχα στην κουζίνα να το φτιάξω. Είσαι τέλειος που γεμίζεις τη ζωή μου με πικάντικες ιδέες. Φίλα μου τη Θεσσαλονίκη σε παρακαλώ. Ονειρα γλυκα

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Ginger:
Αυτή η ανάρτηση με βασάνισε στις φωτογραφίες.
Κάτι πρέπει να είχε πάθει ο Blogger, γιατί δεν μπορούσα να μπω σε κανένα blog, ενώ είχα σύνδεση (άκουγα ραδιόφωνο).
Παράξενα συμβαίνουν!
Θα σου την φιλήσω την άτιμη!!!
Καλό ξημέρωμα!!!
_________________

Lambros είπε...

Kαλημέρα, σε περιμένω από το Ψαρότοπο να παραλάβεις το δώρο σου !!!

porcupine είπε...

Είναι τέλειο για πρωινό έκπληξη!χιχιχι!

Το στρόγγυλο ψωμάκι που μας έμεινε μπορούμε να το αλοίψουμε με μαρμελάδα ή μέλι ή με τον ίδιο τρόπο να κόψουμε κασεράκι και ζαμπονάκι! :-)

Τέλειο!

Ελπινίκη είπε...

Καλημερα... πολύ ωραιο εγινε.. πολύ καλη ιδεα για ομορφια στο πιατο!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Lambros:
Ήρθα, αλλά βρήκα μια παραπομπή σε άρθρο της Χουριέτ, ιατρικής φύσεως.
______________
@ Porcupine:
Να μια καλή ιδέα!
Κι εγώ έκατσα και το πέταξα το στρόγγυλο ψωμάκι!
(Είχε απαλοτριωθεί μέχρι να ψηθεί το αυγό, πασαλειμένο με μουστάρδα και κομματάκι παριζάκι, ίδιας διαμέτρου)
______________
@ Ελπινίκη:
Πρώτα πρέπει να χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι.
______________

zoyzoy είπε...

Πολύ όμορφη η ιδέα σου!
Θα προτιμήσω το μελάτο μ'αρέσει να ματώνει ο κρόκος και να τρέχει!
Ήταν το σνακ της εποχής μας και το βραδινό μπορώ να πώ!

Υπέροχο για συνοδευτικό με λαδερά και εντυπωσιακό!

Καλημέρα με φιλιά θαλασσινά:))

thumbelina είπε...

Πάρα πολύ όμορφο και ενυτπωσιακό "το αυγό στη βάρκα", θα το φτιάξω σίγουρα για πρωινό το Σάββατο, γιατί δεν γράφεις και μια καλή ιδέα για το ψωμάκι που μένει? μια όμορφη μέρα να έχεις!! φιλια!!!

ElenaG είπε...

Αυτά τα "εύκολα" σου θα με καταστρέψουν!!!χι!χι!
Για μπελαλίδικα δεν ανησυχώ!!!...
μπορείς να βάζεις όσα και ότι θέλεις!!

manousina είπε...

Τι σκέφτεται ο άνθρωπος όταν βρίσκεται στα ¨ανοιχτά¨!!!

you may say i'm a dreamer.. είπε...

Το αγαπώ το αγαπώ το αγαπώ!!!

Τέλεια ιδέα φιλαράκο!

Maria είπε...

ΑΠΙΘΑΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΟΟΟ...ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!!!

ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ είπε...

Μου άνοιξες την όρεξη τώρα για τηγανητό αυγό κι έχω καμμιά πενηνταριά αυγά στο ψυγείο και δεν ξέρω τι να τα κάνω.
Καλό βράδυ

Ginger είπε...

Σταύρεεεεεε μου το δοκίμασα όπως ήταν φυσικό αλλά μάλλον πρέπει να δοκιμάσω μεγαλύτερο μέγεθος φέτες και το αυγό μικρότερο μέγεθος. Δυσκολεύτηκα να το ψήσω μέχρι πάνω τ'αυγό γιατί δεν μ'αρέσει το ασπράδι σε μορφή ζελέ. Σήμερα Παρασκευή ημέρα ωνίων οπότε θα προμηθευτώ τα πάντα-όλα γιατί από βδομάδα σκοπεύω να το παίρνω σαν πρωινό μαζί μου (όχι κάθε μέρα γιατί είμαι μικρό παιδί και θα μου ανέβει η χολυστερίνη). Φιλιά και περιμένω να μ'ενημερώσεις ημέρα και ώρα που θα πετάξεις απ΄το μπαλκόνι τα κεντήματα.

Ginger είπε...

....σορρυ ξέχασα....το στρογγυλό ψωμάκι είναι χρησιμότατο γι'αυτούς δεν θέλουν τον κρόκο ψημένο. Αν δεν έχετε το ψωμάκι αυτό τι θα βουτήξετε στον κρόκο? Είναι ακριβώς το μέγεθος που χρειάζεται. Καλό ΣΚ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Ginger:
Αν προσέξεις τις φωτοραφίες (κλικ για μεγέθυνση), είναι σε τρείς φάσεις.
Η μία είναι μόλις το σπάζεις στο τηγάνι, η από κάτω είναι ψημένο με ζουμερό τον κρόκο και η τρίτη έγινε με σκεπασμένο το τηγάνι, αν θέλεις από την αρχή.
Παλιά η γιαγιά μου έπερνε καυτό λάδι με ένα κουτάλι από το τηγάνι και περιέλουζε το αυγό, για να ψηθεί και από πάνω.
Δοκίμασε το και έτσι!

Ginger είπε...

Δύσπιστε, αν στις επόμενες εξετάσεις αίματος μου βρουν υψηλή χολιστερίνη να ξέρεις ότι το φταίξιμο θα είναι όλο δικό σου και να νοιώθεις τύψεις. Γιά να καταλάβεις σε τι επίπεδο έχω φτάσει σήμερα έπεισα και τον άντρα μου να φάει βαρκούλα προκειμένου να έχω την ευκαιρία για περισσότερες δοκιμές. Δεν καταφέρνω ακόμα να το κάνω να ψήνεται μέχρι μέσα και να μη μου ξεχειλίζει το αυγό απ΄το ψωμάκι. Μα είναι δυνατόν να έχεις περισσότερη υπομονή και μαεστρία από μένα? Εσύ που δεν βρίσκεις χώρα γιά τα εργαλεία σου και θέλεις να πετάξεις τα εργόχειρα γι αυτό? Χαχαχαχχα

Ginger είπε...

Ξέρω και την τεχική της γιαγιάς σου αλλά δεν χρειάζεται τόσο λάδι αυτή η συνταγή αλλιώς θα το ρουφήξει όλο το ψωμάκι. Τώρα ξαναδιάβασα προσεκτικά την τελευταία σου απάντηση. ΚΑΠΑΚΙ στο τηγάνι και χαμηλή φωτιά - ιδού η λύση. Φιλάκια Σταύρε μου.