Πριν μερικές μέρες βρήκα στο φιλικό blog ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ, μια ιδέα!
Ειχε μείνει 1 (ένα) μήλο, από τα τελευταία Ζαγορίν και έγινε ένα ήπιο γλυκό, με υπάρχοντα υλικά.
Βέβαια η συνταγή που θα βρείτε στον παραπάνω σύνδεσμο, είναι υπερπαραγωγή.
Αυτή που θα δώσω παρακάτω, είναι πολύ απλούστερη.
Τμήμα του αποτελέσματος φαίνεται παρακάτω
8 φέτες Ψωμί του τοστ (ψίχα Σικάλεως)
1 Μήλο σκληρό
2 κουταλιές Ζάχαρη Μαύρη
Κανέλλα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε και καθαρίζουμε το μήλο.
Το τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το μείγμα, το αφηνουμε στην άκρη, μέχρι να ζεσταθεί η τοστιέρα.
Αλείφουμε το μείγμα στις μισές φέτες και καπακώνουμε με τις υπόλοιπες.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα τοστ, τα κόβουμε διαγώνια και ρίχνουμε την πρώτη δαγκωνιά
Εδώ πρόλαβα και έβγαλα την παρακάτω φωτό
Και αυτό ήταν το βραδυνό μου!
Για πιό πλούσια κατασκευή, δείτε το λινκ ΑΥΤΟ
13 σχόλια:
Μου το είχε πει η κουνιάδα μου εδώ και χρόνια αλλά δεν αξιώθηκα ποτέ να το κάνω...να σαι καλά που μου το θύμισες!
Είναι λιχουδιά!
ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΙΔΕΑΑΑΑΑ!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!
A! μα αυτό είναι τέλειο!
Τι θα έλεγες για λίγο μέλι;
ή θα το μουλιάσει και θα το καταστρέψει!!!
@ Έφη:
Είναι ένα πολύ απλό και γρήγορο σνακ.
Άλλη φορά θα το κάνω με αχλάδι.
____________
@ Maria:
Την ιδέα πήρα από την Γωγώ, την έκανα πιο πρόχειρη, για να δω αν θα πετύχει και δεν θα γίνει μούσκεμα το ψωμί. Και πέτυχε!
____________
@ ElenaG:
Αν αφαιρέσεις ζάχαρη, μπορείς να προσθέσεις μέλι. Γιατί όχι.
Η ζάχαρη που είναι υγροσκοπική βοηθά να βγουν τα υγρά του φρούτου.
Γιαυτό το άφησα, μέχρι να ζεσταθεί η τοστιέρα.
Από την άλλη μπορείς να αλείψεις την εσωτερική πλευρά του ψωμιού με κάποιο βουτυροειδές (μαργαρίνη σοφτ ή Μινέρβα Μπενεκολ με γιαούρτι), για να στεγανοποιηθεί η φέτα του τοστ.
Έτσι θα κάνω με τα αχλάδια, που είναι πιο ζουμερά απο το μήλο.
_______________
Για λιγούρες όταν θέλουμε άμεσα κάτι γλυκό!!!!!
@ Manousina:
Παίζεις και με την ποσότητα της ζάχαρης.
Για μένα οι δύο κουταλιές πέσανε πολύ.
Την άλλη φορά θα βάλω λιγότερο.
_________________
Να κι ένα γλυκό που μπορώ να απολαύσω κι εγώ, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με φρουκτόζη! Μπράβο φίλε μου, σ'ευχαριστώ!
@ Μαρία Τζιρίτα:
Φρουκτόζη δεν χρησιμοποίησα ποτέ.
Προτιμώ να βάζω λιγότερη ζάχαρη (μαύρη, ανεπεξέργαστη) ή μελι και μάλιστα "βανίλια Ελάτης", που δεν βρίσκω πάντα.
Είναι αυτό το μέλι που ιριδίζει και μοιάζει σαν ζαχαρωμένο.
Πιό πολλά συστατικά από το κοινό και πιό άγλυκο!
ΥΓ: Το βιβλίο το έχω από την περασμένη Τετάρτη, αλλά δεν το άρχσα ακόμη. Για την ώρα τελειώνω ένα e-book και δεν ήθελα να το αφήσω, πριν το τέλος.
Από μια ματιά όμως που έριξα (από το τέλος πάντα! ΧΑΧΑΧΑ) φαίνεται πολύ τρυφερό και ενδιαφέρον.
________________
Υπέροχο και πανεύκολο!Αγαπώ τα μήλα σε κάθε τους εκδοχή!
Εύκολο και νόστιμο! Τι άλλο θέλει κανείς για να πει καλή μια συνταγή;
@ Λένια:
Καλως ήρθες!!
Σαν μια λύση ανάγκης, που μπορεί να σταθεί και στην παρέα και να γίνει και περίτεχνο, αν χρειαστεί.
____________
@ Vita:
Όλο και μου κατεβαίνουν μετατροπές.
Π.χ. Με δύο λεπτές φέτες τσουρέκι, πως θα ήταν άραγε;
Υπομονή ως το Πάσχα και ως τότε βλέπουμε!
____________
Βάζω την κακομοίρα την μάνα μου να μου φτιάχνει μηλοπιτάκια φλογέρες με φύλλο!!! Τώρα θα δοκιμάσω αυτά που μπορώ να τα φτιάχνω μόνος μου!!! Γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!! Σε ευχαριστώ πολύ πολύυυυυυ!!! Σλούρπ γιούμ γιούμ...
Αγαπηέ δύσπιστε ξέρεις ότι μαζί σου υπήρξα πάντα ευκολόπιστη. Απόψε λοιπόν το βραδινό μου θα είναι τα μηλοτόστ κι ελπίζω να τα πετύχω. Καλό σου Σαββατοκύριακο ή jó hétveget που λένε και οι Ούγγροι
Δημοσίευση σχολίου