Αν είχα ξηρούς καρπούς ή νιφάδες δημητριακών, θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Δεν είχα όμως, τίποτ'άλλο εκτός από μαύρα σπόρια και κουκουνάρι. Απέκλεισα τα σπόρια, γιατί θελαν καθάρισμα.
Πήρα το κουκουνάρι, είχα και λίγο Ταχίνι, από πέρσυ(!) και έφτιαξα αυτές τις μπάρες
Υ Λ Ι Κ Α
125 γραμ. Κουβερτούρα
100 γραμ. Ταχίνι
1 κουταλιά σούπας γεμάτη Μέλι
Ξύσμα από 1 Λεμόνι
50 γραμ. Κουκουνάρι
1 φούχτα γεμάτη Σταφίδες Ξανθές
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι, χωρίς λάδι ή βούτυρο. Βγάζει αυτό όσο χρειάζεται.
Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να ξανθαίνει. Το βγάζουμε αμέσως από το τηγάνι, σε πιάτο, γιατί σκουραίνει κι άλλο, έστω και χωίς φωτιά.
Το παρακάτω κολάζ δείχνει το ωμό, το καβουρντισμενο και το πως γίνεται όταν κρυώσει. Φαίνεται η αλλαγή στο χρώμα.
Σε μπαιν-μαρί λυώνουμε την κουβερτούρα, (ή στα μικροκύματα για 35-40"), κατεβάζουμε από την φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με το ταχίνι, το μέλι και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν σκληρύνει το κόβουμε σε λωρίδες (πες μπάρες ή ράβδους), τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, με την γυαλιστερή πλευρά μέσα και τις διατηρούμε στο ψυγείο.
Αυτές οι ποσότητες βγάζουν πέντε μπάρες, συν κάτι περισσεύματα, που είναι για δοκιμή.
16 σχόλια:
Φτιάχνω συχνά μπάρες, ταχίνι και μέλι πολλές φορές βάζω, κουκουνάρι όμως δεν έχω βάλει ποτέ, θα το δοκιμάσω. Καλή βδομάδα να έχουμε
ΣΟΚΟΛΑΤΑ- ΤΑΧΙΝΙ-ΜΕΛΙ ....ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ...ΤΙΜΩ...ΔΕΟΝΤΩΣ............ΘΑ ΠΑΡΩ 1 ΜΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΔΙΟΤΙ ..ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ...ΕΧΟΥΜΕ ....ΚΑΛΗ ..ΕΡΩΤΙΚΗ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΗ ...ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΒΔΟΜΑΔΑ .....ΣΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
Α ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΑΣΑ ΣΤΟ FACEBOOK .............http://www.youtube.com/watch?v=kUkFf1FqnqQ
Σταύρε
πέρνα απο το γραφείο σε παρακαλώ να λάβεις το μέλι σου.
Το μέλι mygonimo σε περιμένει.
Ενδιαφέρουσα και υγιεινή εκδοχή!!
Θα την έχω υπόψη, μόνο αυτές του Παρλιάρου φτιάχνω μέχρι τώρα αλλά τα μικρά αν δουν τη σοκολάτα θα φάνε και εμένα..χαχαχ!!!
Καλή εβδομάδα!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!
Να πάρω κι εγώ μια μπαρίτσα??
Είναι μήπως διαίτης??
ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!
...Χρόνια Πολλά
για την Αγάπη!
...κι εφύτεψα ένα πεύκο όταν έφυγα... γεμίζει, τα ρίχνει, τα γειτονόπουλα τα μαζεύουν...
Μια κλαρωτή τριανταφυλλιά, λευκορόζ, ξαπλώνει πάνω του,
και μια ρολογιά,
του βάζει πανάκριβα περιδέρια όταν ανθίζει!!!
τί μου θύμισες!
Φιλιά στη Ράνια σου,
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ
@ Manousina:
Αυτός ήταν ένας τρόπος ανάγκης.
Συνήθως κάνω με νιφάδες βρώμης, πιο απλές και γρήγορες, πάλι όμως με την αγαπημένη σοκολάτα.
Καλή Εβδομάδα!
__________
@ LENA:
Ναι μεν προσέχουμε για να έχουμε, αλλά να μην διώχνουμε και τις μικρές απολαύσεις!
Καλή Εβδομάδα, και να είναι και αυτή ερωτική, όπως είναι (ή θάπρεπε να είναι) και οι υπόλοιπες 51.
___________
@ Ανέστης Θ.Κετσετζίδης :
Ανέστη μου, σε ευχαριστώ!
Μια από τις επόμενες μέρες θα γίνει!
Καλή Εβδομάδα!
___________
@ Εφη:
Αχ! Αυτή η σοκολάτα η αμαρτωλή!
Μαγνήτης είναι!
Καλή Εβδομάδα!
___________
@ ΝΑΝΤΙΑ:
Πάντα διαίτης είναι οι μικρές ποσότητες και οι προκαθορισμένες ώρες.
Καλή Εβδομάδα!
___________
@ Αστοριανή:
Μαζεύαμε κουκουνάρες από το Σεϊχ-Σου και τις βάζαμε πάνω στην σόμπα για να ανοίξουν.
Τώρα την δουλειά αυτή την κανουν οι Κινέζοι.
Τα γειτονόπουλα απαξιούν να σκύψουν και το πεύκο μένει έρημο και περιμένει επιστροφή (ψηλώνει και ένα μέτρο στα 10 χρόνια).
Καλή Εβδομάδα να έχουμε και χωρίς παγωνιές.
___________
Σταύρε μου σήμερα θα σε θυμώσω.
"(ή στα μικροκύματα για 35-40")" αυτό δεν περίμενα να το διαβάσω από σένα. Αυτά τα γράφουν οι αμερικάνες στις συνταγές τους. Ντροπή! Μη μου θυμώσεις ..... γιατί θα σε μαλώσω.
Εμένα μου αρέσει να τα φτιάχνω με μπισκότα σπασμένα μέσα αυτά τα μπαστουνάκια. Αλλά ταχίνι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Χμ, ίσως θα'πρεπε. Φιλιά και καλή σου μέρα/βδομάδα!
Σταύρε, μόλις περάσεις απ'το γραφείο και πάρεις το μέλι μετά σε παρακαλώ πέρνα κι απ το ταχυδρομείο να μου το στείλεις. Χα χα χα χα, αααα ναι κα λίγο πευκόμελο....... φιλιά!
Υπογλυκαιμίες;;;
Σηκώνω το χέρι επιτακτικά!!
Κι εγώ κι εγώ!!
@ Ginger:
Μέσα στην προσπάθεια μου να ξανανιώσω, όχι οπτικά, αλλά τεχνολογικά, ΝΑΙ χρησιμοποιώ μικροκύματα, κυρίως για ζεστάματα γρήγορα.
Κυρίως είπα; Μάλλον αποκλειστικά για ζεστάματα.
Παρ'όλο που είμαι υπέρ της τεχνολογίας, μέλι δεν μπορώ να σε στείλω.
Ούτε πευκόμελο, ούτε ανθόμελο, ούτε "βανίλια ελάτης".
Ο λόγος; Απλούστατα: ΠΟΥ;
________________
@ ....I'm a dreamer:
Όχι και υπογλυκαιμίες ένας γλυκούλης σαν εμένα!!!
Απλά δοκιμάζω και τα τρώνε άλλοι!!
Λυπάμαι αλλά έπεσες μακρυά (άσε που σε χρωστάω και ένα παστίτσιο).
________________
Ωραία ακούγεται!
Θα μπορούσα να βάλω ξύσμα πορτοκαλι αντί λεμόνι τι λες;
πιστεύω θα του ταιριάζει καλύτερα!
αλλα πάλι μπορεί το λεμόνι να κάνει τη διαφορα.
Πες αν το δοκίμασες!
@ ElenaG:
Σε βρίσκω πολύ σωστή.
Πορτοκάλι είναι κανονικά. Δεν είχα όμως και έβαλα λεμόνι από τα τελευταία που με έφεραν και μύρισε όλο το σπίτι.
Δεν γράφω ποτέ συνταγές, αν δεν τις κάνω πριν και γράφω και τις αποτυχίες.
________________
Πολύ ωραία υλικά έχουν οι μπάρες.
Δεν έχω φτιάξει ποτέ, θα κάνω διπλή δόση γιατί 5 κομμάτια που να φτάσουν.
Καλή βδομάδα
Δύσπιστε, η πρότασή σου είναι πολύ καινοτόμα και πολύ μ'αρέσει.
Στάνταρ θα την επιχειρήσω και θα βάλω και νιφάδες βρώμης.
Mπράβο σου!
Σταύροοοοοο, άργησες έλα να πάρεις το δωράκι σου.
Δημοσίευση σχολίου