Ήταν 22 Οκτωβρίου '10, όταν πήρα με μέηλ την παρακάτω συνταγή, από την blogοφίλη Μαρία, του blog HANDMADE ART.
Και τότε είχα υποσχεθεί ότι θα δοκιμαστεί με την πρώτη ευκαιρία.
Αυτή η ευκαιρία ήρθε σήμερα.
Είχα στην κατάψυξη δύο φιλέτα στήθος κοτόπουλου, περίσσευμα από τα Χριστούγεννα και ξεκίνησα.
Όπως πάντα, αυτό είναι το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α (σε παρένθεση τα original υλικά)
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (1 κοτόπουλο κομμένο σε 6-7 κομμάτια + 2-3 κοπανάκια από μπούτι )
1 φλ.τσαγ. Κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες Σκόρδο
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό
2 κουτ.σουπ. Ξύδι Balsamico
1 κουτ.σουπ. Μέλι
Αλάτι (για τα παραπάνω λέει 2 φακελλάκια Κρεμμυδόσουπα και 1 κονσέρβα Ροδάκινο)
Μείγμα 5 πιπεριών χοντροκομμένο
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο (δεν είχε λάδι, γιατί το κοτόπουλο βγάζει αρκετό λίπος, ενώ το φιλέτο...καθόλου)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Είπα στη Μαρία τότε ότι δεν θέλω "φακελλάκια" και ότι θα κάνω μια περίπου κρεμμυδόσουπα.
Βάζω σε πυρέξ το κοτόπουλο, το πιπερώνω και το αφήνω στην άκρη.
Σε κατσαρολάκι όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με 2 ποτήρια νερό και βράζω, μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό, ή μέχρι να μαλακώσει λίγο το σκόρδο.
Μετά από αυτό, χρησιμοποίησα το μπλέντερ-ράβδο χειρός και τα πολτοποίησα καλά.
Ρίχνω τον πολτό στο κοτόπουλο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 οC, για 45'.
Λουκούμι έγινε και το συνόδευσα με ρύζι parboiled (αντί για μπασμάτι ή γιασμίν, που έλεγε η συνταγή).
ΜΑΡΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!!!!!
10 σχόλια:
ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ...ΞΕΦΕΥΓΕ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ..ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!!Ε ΚΑΙ ΜΙΑΣ Κ ΠΡΟΛΑΒΑ ...ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙΜΟΥ 2 ΜΕΡΙΔΟΥΛΕΣ ..ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ ΔΙΟΤΙ ..ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΜΟΝΟ LINEA ΤΣΑΙ ΠΙΝΩ ....ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ...ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ....ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!
ΕΓΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩ!ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΕΙΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ!!!!!!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΗΤΑΝ ΄΄ΚΛΕΜΜΕΝΗ΄΄ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΙΛΗ!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ...ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΑΑΑΑ!
@ LENA:
Αστραπή είσαι!!!
Αλλά....τσάϊ, έστω και Linea, τέτοια ώρα ... δεν λεει!
Εκτός αν το συνοδεύσεις με καμιά δεκαριά φρυγανιές, λίγο(;) φέτα, ή τίποτε εληές ξυδάτες Καλαμών.
Οι μεριδούλες σε περιμένουν!
Καλή Εβδομάδα!
___________
@ Maria:
Κλεμμένη-ξεκλεμμένη, έτσι όπως την άλλαξα, δεν είναι "αναγνωρίσιμη" χαχαχαχαχα!!
Τι διάολο "πειραχτήρι" θα ήμουν αν δεν την πείραζα, λίγο (ως πολύ).
Καλή Εβδομάδα!!
____________
κανω ακριβως την ιδια συνταγη (χωρις τη κρεμμυδοσουπα) και ειναι φανταστικηηηηηη!!!!!!
Μπορώ να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα? Τα φρούτα τα έβαλες ή όχι?
Φαίνεται ενδιαφέρουσα συνταγή και θέλω λεπτομέριες!
@ misirlou misirlou:
Συνήθως κάνω ένα γλυκόξυνο διαφορετικό, όπως ΕΔΩ.
Η σημερινή μου φάνηκε ευκολότερη!
_____________
@ Αγγελικη Ν :
Εγώ δεν χρησιμοποίησα κομπόστα ροδάκινο.
Στην original όμως συνταγή βάζει και το ζουμί και τα ροδάκινα, στην πολτοποίηση με multi ή ράβδο.
_______________
Ωραίο φαίνεται, θα πρέπει να το δοκιμάσω, διότι το γλυκόξινο που φτιάχνω εγώ,ειναι μέν καταπληκτικό!!!,αλλά ειναι υπερ-παραγωγή ..η συνταγή και με κουράζει!!!Ρίξε μια ματιά..http://cookingwithriri.blogspot.com/2010/09/sweet-and-sour-chicken.html,και οταν εχεις καιρό και ορεξη φτιάξε το!!!
Καλό Βράδυ!!!
@ RIRI:
Αυτόν τον τρόπο τον έκανα και εγώ τον Σεπτέμβριο. ΔΕΣ ΕΔΩ.
Είναι πράγματι πολύ καλή, αλλά το σημερινό είναι ευκολότερο.
Και στο σπίτι κοτόπουλο τρώω μόνο εγώ και γιαυτό γίνεται μια-δυο φορές το χρόνο.
Καλή Εβδομάδα!
Πολύ ωραίο φαγητό!!!
Μπράβο και στους δυο σας!!!!
Καλή εβδομάδα
Θα φτιάξω κι εγώ σήμερα κοτόπουλο αλλά με άλλο τρόπο.
Κι εμένα δεν μου αρέσουν τα δύσκολα και χρονοβόρα οπότε θα την καταχωρήσω.
Καλή βδομάδα.
Δημοσίευση σχολίου