Για ΓκιουβέτσιΑ έγραψα 2-3 φορές , ως τώρα. Κατήντησε βαρετό.
Σήμερα, όμως, σκαλίζοντας στο ψυγείο, βρήκα τρεις πιπεριές, που έμειναν από το Σπενζοφάϊ, της περασμένης Κυριακής.
Αυτές οι χρωματιστές πιπεριές είναι χοντρόφλουδες και δεν είχα χρόνο για φούρνους και τέτοια χρονοβόρα.
Έπρεπε να γίνει κάτι στο τσάκα-τσάκα.
Σήμερα, όμως, σκαλίζοντας στο ψυγείο, βρήκα τρεις πιπεριές, που έμειναν από το Σπενζοφάϊ, της περασμένης Κυριακής.
Αυτές οι χρωματιστές πιπεριές είναι χοντρόφλουδες και δεν είχα χρόνο για φούρνους και τέτοια χρονοβόρα.
Έπρεπε να γίνει κάτι στο τσάκα-τσάκα.
Τις έπλυνα, άνοιξα μια χαραμάδα με μαχαίρι και τις έβαλα για 5' στα μικροκύματα.
Όταν κρύωσαν, με το ζόρι κάτω από τη βρύση , τις καθάρισα από σπόρια και τις έκοψα στα 6.
Παράληλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σωτάρω ένα ψιλοκομμενο κρεμμύδι (διαφορά από παλιότερες συνταγές), ρίχνω τις πιπεριές και συνεχίζω ανακατεύοντας για 5'.
Τότε ρίχνω τον χυλό που έγινε στο multi με το κονκασέ και το σκόρδο.
Αφήνω να βράσουν άλλα 5'.
Ρίχνω νερό σε αναλογία 2 μέρη νερό , ένα μέρος κριθαράκι χοντρό
Αφήνω να πάρει βράση, και ρίχνω το κριθαράκι, ανακατεύντας συνέχεια γιατί κολλάει εύκολα.
Σε 13' , τόσο έγραφε ο πακέτο, είναι ακόμη ζουμερό και αποσύρω από το μάτι.
Σε λίγη ώρα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα
18 σχόλια:
Σταύρο, αυτά τα απρόοπτα είναι και τα πιο νόστιμα...
Βγάλε φετούλα και παγωμένη μπυρίτσα και είσαι άρχοντας!!!
Φιλιά :))
Kαι θαχει μια μυρωδιά όνειρο!!!
Καλησπέρα....
Ορφανό το έλεγε η μαμά μου...
Πράγματι με φετούλα και μπυρίτσα παγωμένη που λέει και η φίλη Ευη θα είναι όνειρο!!!
Φιλάκια καλό απόγευμα.
Loulou
Τέλειο φαγάκι :)
Πρέπει να είναι πεντανόστιμο! Καλό Σαββατοκύριακο!
αυτές οι πιπεριές είναι οι αγαπημένες μου,ειδικά γεμιστές.Κρίμα που Ιταλία ειναι γίγας μέγεθος,διπλες σε μέγεθος κυριολεκτικά!
Αυτό ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση!!Κυριολεκτικά!!Γκρρρρρρ!Φαίνεται πεντανόστιμο και πεντατόστιμο!
@ ΕΥΗ: Αντί φέτας πάντα Γιδοτύρι (άπαχο) και με λαχανικά/ζυμαρικά, λίγο άσπρο κρασί.
________________
@ ΦΟΥΛΗ: Το λίγο κρεμμύδι έκανε την δαφορά από τα προηγούμενα.
________________
@ Loulou: Και η δική μου, έτσι το έλεγε.
________________
@ Asteri: Γρήγορο και νόστιμο.
________________
@ Big mama: Ναι, όπως είπα και στη Φούλη, το κρεμμύδι φταίει.
________________
@ ...E allora: Εμένα πολύ "πλαστικές" μου μοιάζουν και ίσως μεγαλωμένες με ορμόνες.
Πιπεριά είναι η πρασινη που κοκκινίζει πριν ξεραθεί.
________________
@ ...I'm a dreamer: Κι εγώ πριν λίγο δέχτηκα τέτοιο χτύπημα, βρίσκοντας σημείωμα με παγωτό ντοντουρμά (καϊμάκι το λένε στα Νότια). Δύσκολο όμως!
Πάντως είναι εύκολο, αρκεί να ανακατεύεις συνέχεια όταν βάλεις το κριθαράκι. "Πιάνει" εύκολα.
Συνολικός χρόνος 30'.
________________
Είσαι μάστορας, τι να λέμε.
Στο τσακ μπαμ φαγάκι χορταστικό και νόστιμο.
Χαιρετώ σας.
Καταπληκτικό γεύμα....με τα όλα του!
Καλημέρα , είχα καιρό να σας έρθω λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας!
Καλή όρεξη!
Λαχανικά με ζυμαρικά είναι τα αγαπημένα μου.........κρίμα που είμαστε μακριά!!!!
Εύχομαι να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!!!
@ Thalassenia: Της στιγμής, που λένε.
Χρόνος 30'
Καλό Σ/Κ
_______________
@ Τρελή: Καλώς τηνε κι ας άργησε.
Να σκέφτεσαι ότι η δουλειά είναι χαρά και η τεμπελιά ευτυχία.
_______________
@ Λίλα: Και σε μας τα ζυμαρικά πάνε με όλα.
Καλό Σ/Κ
_______________
Ωραίο, ωραίο, έχω μεγάλη αδυναμία στις χρωματιστές πιπεριές, αν πεις δε για το κριθαράκι.....
Μοιάζει λίγο με το μεξικάνικο ρύζι που είχα φτιάξει προ καιρού, όμορφο γευστικά και εμφανισιακά!
Έχει να κάνει και με το φούρνο που έχεις.Τα δικά μου μάτια κουζίνας (για να μη μιλήσω για τον φούρνο) είναι από αυτά τα μικρά-φοιτητικά-που κάνουν 200 ώρες να ετοιμάσουν ένα φαγητό.Σκέψου ότι από τις 6 κάνω φακές,πήγε 9 παρά κι ακόμη να ψηθούν!Πφφφφφ!
μια χαρα
@ Betty's Cuisine: Αυτές οι χρωματιστές, ύποπτες μου μοιάζουν.
Εγώ, "στα μικράτα" μου, πράσινες τις ξέρω (είχαμε και στην αυλή μας).
_______________
@ ....I'm a dreamer: Νομίζω, αυτές οι κουζίνες έχουν ένα μάτι 20 εκατοστών και ένα 16 εκατ.
Ανάλογο πάτο πρέπει να έχει και η κατσαρόλα.
Αλλιώς πάει χαμένη η ενέργεια αν είναι μικρότερος, ή αργεί να βράσει άν είναι μεγαλύτερος.
Αυτή τη φορά δεν το έβαλα στο φούρνο.
________________
@ Ελεγεία: Ξανθούλα μου, ναι, μια χαρά ήταν, αλλά από σένα περίμενα πιο πολλές λέξεις.
Καλό Σ/Κ
________________
Γειά και συγγνώμη για το άτοπο σημείο του σχολίου αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μια μαγειρική μου εμπειρία.
Σήμερα προσπάθησα να φτιάξω τηγανητά μύδια και απέτυχα παταγωδώς. Νομίζω η αποτυχία ήταν στο χυλό κυρίως. Θα ήθελα αν μπορούσες να μου μεταδώσεις όταν ευκαιρήσεις λίγη μαγειρική εμπειρία πάνω στο ζήτημα εάν κατέχεις.
@ nazWraios: Τα προβλήματα τα δημιουργεί ο χυλός (κουρκούτι όπως τόλεγαν οι παλιοί).
Το δοκιμασμένο κουρκούτι περιγράφω στους ΔΥΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥΣ (κλικ).
Για ευκολία το αντιγράφω
"ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
3 φλ.τσαγ. Αλεύρι
2-3 κουταλιές λάδι
1 κουτάκι Μπύρα lager 330 ml
1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Ούζο ή τσίπουρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το κουρκούτι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γινουν παχύρευστος χυλός.
Τον αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον μια ώρα πριν την χρήση. Εγώ τον έβαλα και μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν το κουρκούτι είναι κρύο, δεν ξεκολλάει στο τηγάνισμα. Αν είχε 1-2 αυγά δεν χρειάζεται."
Μύδια τηγανητά στο σπίτι δεν έκανα. Η μητέρα μου έκανε συχνά και με κάποιο τρόπο, δεν θυμάμαι πως, τα κολλούσε δυο-δυο και γίνονταν μεγάλα.
Αλλιώς, τα ρίχνεις στον χυλό και παίρνεις με τσιμπίδα.
Καλή σου Εβδομάδα και καλή επιτυχία.
Δημοσίευση σχολίου