Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ / ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ / ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΪ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...

Οι προετοιμασίες για το σημερινό τραπέζι ξεκίνησαν χθες και τελείωσαν σήμερα, λίγο πριν το μεσημέρι.
Το γεύμα είχε και επετειακό χαρακτήρα, με τα γενέθλια της κουνιάδας μου.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι φάγαμε.....

ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ

Αυτό είναι μια Πολίτικη συνταγή, που έγινε δημοφιλής τα τελευταία χρόνια εδώ.
Λένε ότι "ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ" θα πει "Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ".
Δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από ένα κοκκινιστό "Τας κεμπαπ" γαρνιρισμένο με πουρέ μελιτζάνας.
Όποιος θέλει το γαρνίρει με ρύζι ή μακαρόνια ή ότι άλλο τραβά η ψυχή του.
Την δημοφιλία του την οφείλει στο εντυπωσιακό όνομα.

Υ Λ Ι Κ Α για το κρέας
1200 γρ. Μοσχάρι Νουά ή Κιλότο
400 γρ. Τοματάκια Κονκασέ ( 1 κουτί)
3 σκελίδες Σκόρδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Λίγη Ζάχαρη (μισό κουταλάκι είναι αρκετό)
1 φλυτζ.τσαγ. Κρασί κόκκινο
Αλάτι-Πιπέρι

Υ Λ Ι Κ Α για τον πουρέ Μελιτζάνας
6 μελιτζάνες χοντρές (φλάσκες)
5 κουτ.σουπ. Αλεύρι για όλα
4-5 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο
2 + φλ.τσαγ. Γάλα
Τυρί σκληρό τριμμένο
Αλάτι
Λευκό Πιπέρι

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ξεκινάμε πρώτα με την προετοιμασία του πουρέ.
Τρυπάμε με πηρούνι τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία, για να αποφύγουμε την έκρηξη.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκρίλ, μέχρι να μαλακώσουν μέσα και να σκληρύνει η φλούδα τους, γυρνώντας τις μερικές φορές.
Αν έχουμε γκριλ+αέρα τις γυρνάμε μόνο μια φορά.
Αν έχουμε κάρβουνα, είμαστε τυχεροί...
Παρόμοιο αποτέλεσμα έχουμε και στον φούρνο μικροκυμάτων, αλλά δεν θα μυρίζουν "καμμένο" και βγαίνουν πολύ υγρές.
Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίσουν (τις άφησα όλη τη νύχτα και έβγαλαν δυο δάκτυλα ζουμί).
Τις πολτοποιούμε με μπλέντερ-ράβδο, ή τις ψιλοκόβουμε και χρησιμοποιούμε πηρούνι.
Με το αλεύρι, το λάδι και το γάλα φτιάχνουμε μια απλή σάλτσα , σαν μπεσαμέλ, σφιχτή και την ρίχνουμε στις λυωμένες μελιτζάνες.
Ρίχνουμε αλάτι, λευκό πιπέρι και τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε καλά.
Ρυθμίζουμε την ρευστότητα με έξτρα αλεύρι ή γάλα.

Φθάνουμε σε αυτό το αποτέλεσμα

Για τό κρέας:
Το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Όχι μικρότερο γιατί θα διαλυθεί.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνουμε το κρέας και τα γυρνάμε μερικές φορές, μέχρι να αρχίσει να ασπρίζει.
Τότε το σβύνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το κονκασέ, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Εγώ αυτά τα τελευταία τα έκανα πολτό στο multi.
Αν έχουμε χύτρα ταχύτητος , βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 25-30' από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Σε απλή χύτρα βράζουμε 50-60'.
Αν έχει πολύ σάλτσα, την αφήνουμε ανοικτή στο μάτι, μέχρι να πήξει.

Σερβίρουμε με τρυπητή κουτάλα για να μη φάμε σούπα , μαζί με τον πουρέ.

Αν μας περισσέψει κάποια ποσότητα, την γαρνίρουμε με ρύζι, πουρέ πατάτας ή μακαρόνια.
Στο τραπέζι βγήκαν χωριστά κρέας, πουρές και έκανα και ένα πιλάφι, για όποιον δεν τρώει μελιτζάνα.
___________________________________

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

Το πρωτοδοκίμασα στη Σύμη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, και με ενθουσίασε. Η μερίδα ήταν μεγάλη έως τεράστια και έφαγα το μισό, πράγμα σπάνιο.
Σκαλίζοντας την "κληρονομιά" των συνταγών, πέφτω σε φύλλο από το περιοδικό "Ρομάντσο" (το διάβαζε και ο Δαρείος με τον Αρταξέρξη)!
Είπα να το δοκιμάσω για το τραπέζι της Κυριακής και έκανα τις ανάλογες προμήθειες "επί το υγειινότερον". Άλλαξαν οι εποχές .

Υ Λ Ι Κ Α για πολλές (>8) μερίδες
500 γραμ. Κυμάς Μοσχαρίσιος (από νουά ή κιλότο)
500 γραμ. Κυμάς Χοιρινός (από τηγανιά)
2 φλυτζ.τσαγ. Φρυγανιά τριμμένη (έτριψα στο multi "ολικής, χωρίς")
1/2 φλυτζ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
2 μέτρια Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες Σκόρδο πολτοποιημένο με την πρέσσα του σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού Κύμινο σκόνη (είχαμε δεκαετίες να χρησιμοποιήσουμε)
1 κουτ.γλ. Πάπρικα γλυκειά
1 κουτ.γλ. Μουστάρδα σε σκόνη ή μια κουτ.σουπ. φτιαγμένη καυτερή
Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
1 κουτ.σουπ. Βούτυρο (έβαλα Minerva Benecol με ελαιόλαδο)
400 γραμ Τοματάκια Κονκασέ ( 1 κουτί)
2 σκελίδες Σκόρδο
Λίγη ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. Κανέλλα σε σκόνη (θέλει μάλλον λιγότερο)
Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ
Πίτες για σουβλάκια
400-500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
Πάπρικα γλυκειά

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ρίχνουμε σε μπώλ όλα τα υλικά του κεμπάπ, τα ζυμώνουμε πολύ καλά, με το χέρι ή με τα ζυμωτήρια του μίξερ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).
Όταν θα το χρησιμοποιήσουμε, πλάθουμε τα κεμπάπ, σαν τετράγωνα σουτζουκάκια.
Τετράγωνα για να τα ψήσουμε σε όλες τις πλευρές.
Πάτησα, επάνω σε λαδόκολλα, τον κυμά με την παλάμη μου και τον έκοψα κάθετες λουρίδες, όπως φαίνεται στην φωτό.
Αυτό που δεν φαίνεται είναι το κατά μήκος κόψιμο, για να γίνουν διπλά κομμάτια.
Τα έψησα,σε δόσεις, στο ριγέ τηγανάκι/γκριλλιέρα, αφού μελέτησα όλες μου τις δυνατότητες ψησίματος (Τοστιέρα ανοικτή, ψησταριά ηλεκτρική με νερό, γκριλ κουζίνας).

Για την σάλτσα χρησιμοποίησα multi.Έριξα μέσα το κονκασέ, το σκόρδο, το λάδι και τα μυρωδικά. Τον πολτό που βγήκε τον σιγόβρασα μέχρι να πήξει.

Παράλληλα έψησα στο γκρίλ της κουζίνας τις πίτες, αφού τις έβρεξα λίγο και τις άλλειψα λάδι με το πινέλλο.

Σερβίρουμε όπως φαίνεται στη φωτό.
Δηλ.: Στρώνουμε τις πίτες σε κάθε πιάτο, αφού τις κόψουμε σε μέγεθος μπουκιάς.
Από πάνω στρώνουμε την σάλτσα , επάνω στην σάλτσα 2 ή 3 κεμπάπια και αριστερά/δεξιά γιαούρτι πασπαλισμένο με πάπρικα (αν θέλουμε βάζουμε καυτερή).

Αυτό που έφαγα στη Σύμη είχε το γιαούρτι σαν τζατζίκι, με αγγούρι στο ρεντέ, χωρίς άνηθο.
Βίτσια μαγείρων. Κόντρα θα πάμε;
_______________________________________

ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΪ

Επειδή στην παρέα ήταν και ένας από τον Βόλο, αποφάσισα να κάνω ένα Σπεντζοφάϊ με μια συνταγή που είχα φέρει από τα Χάνια του Πηλίου, πριν μερικά χρόνια και την έχω δοκιμασμένη αρκετές φορές.
Συμπτωματικά πριν μερικές μέρες βλέπω κάτι παρόμοιο στο φιλικό blog "Betty's Cuisine" .
Τα υλικά και την Εκτέλεση μπορείτε να δήτε πατώντας τον παραπάνω σύνδεσμο.
Τα λουκάνικα που πήρα ήταν Χωριάτικα Τρικαλινά με πράσσο, της creta farm.

Στο τηγάνι, χωρίς λάδι. Βγάζουν τα λουκάνικα και μετά το πέταξα.

Σε κατσαρόλα σωτάρησα με ελάχιστο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις χρωματιστές πιπεριές

Έριξα το πολτοποιημένο στο multi κονκασέ, τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, λίγο νερό και μόλις πήρε βράση, έριξα τα τηγανισμένα λουκάνικα
Σιγοβράζω σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15', ξεσκεπάζω και πήζω την σάλτσα
και έτοιμο



Η κρίση του φίλου από τον Βόλο, πολύ καλή.
Είπε ότι τα λουκάνικα αυτά είναι καλύτερα από τα Πηλιορείτικα, τα οποία είναι πολύ λιπαρά.
Μεταφέρω τα συγχαρητήρια στην Κα Ελισσάβετ.....
________________________________

Το τραπέζι έτοιμο να δεχτεί τις πιατέλες, λίγο πριν έρθουν τα παιδιά.......


____________________________________

Επειδή δεν ήξερα τα γούστα τους, έκανα και Φιλέτα (κλικ)....

Σαλάτες, μιά κοινή αγγουροτομάτα με λαδοξυδορίγανη και μια πράσινη Ρόκα/Μαρούλι με dressing Ροκφόρ, που μπορείτε να δήτε ΕΔΩ .
Από κρασί, οι μισοί ήθελαν κόκκινο (σωστό)

..........και οι άλλοι μισοί λευκό (λάθος)


__________________________
Επιδόρπιο είχαμε φρουτοσαλάτα με ανανά και πορτοκάλι, μια κατασκευή της συμβίας και....
την τούρτα των γενεθλίων

και παγωτίνια σε χωνάκι και ξυλάκι.
Για χωνευτικό (απαραίτητο δεν είναι;) ένα Λιμοντσε.... με παγάκι


Να τα χιλιάσεις , Άννυ !!!!!!
Posted by Picasa

28 σχόλια:

Anestis Ketsetzidis είπε...

Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.

ΦΟΥΛΗ είπε...

βρήκα που θα κάνω του χρόνου τα γενέθλιά μου!! να ζήσεις Αννυ...

Thalassenia είπε...

Με τέτοιο σεφ θα τα γιόρταζα αύριο.
Πολύχρονη και πάντα χαρές.

Καλή εβδομάδα.

Τσαλαπετεινός είπε...

Να σου πω πότε έχω γενέθλια;

Υπέροχο τραπέζι! Θα δοκιμάσω σύντομα τον πουρέ μελιτζάνας.

logia είπε...

θα αναλάβεις το τραπέζι των γενεθλίων μου; τώρα κοντά είναι 25 Μαϊου...
ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΆΖΟΥΣΑ!

Lila Xagorari είπε...

Όλα υπέροχα αλλά το γιαουρτλού είναι η αδυναμία μου!!! Χιλιόχρονη η εορτάζουσα και να έχουμε μια υπέροχη εβδομάδα!!

Antigonistyli είπε...

Τι όμορφα που είναι όλα! Χρόνια της πολλά γεμάτα ευτυχισμένες στιγμές!

ELENI είπε...

να πω πως ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΘΑ ΒΓΩ ΨΕΥΤΡΑ ...ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΙΤΑς....ΤΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑ ΦΑΓΑΚΙΑ ...ΒΛΕΠΕΙΣ!!
ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ......

loulou είπε...

Καλημέρα! Καλή βδομάδα! Να την χαίρεστε.
Μου κάνει εντύπωση πάντως για το κύμινο, είχα την ιδέα οτι του χρησιμοποιουν στην θεσσαλονίκη.
Και μια ερώτηση! Εγω που βάζω αρνισιο κυμά μαζί βεβαια με μοσχαρισιο είμαι λάθος?
Η γιαγιά μου (καταγωγη απο την Πόλη) έτσι το έφτιαχνε!!! Αααα,και πολύ καυτερο πιπέρι βάζω...
Καλά μάλλον τουρμπο τα κάνω...
Νασαι καλά μου άνοιξες την όρεξη μάλλον θα αναψουμε κάρβουνα....

Φιλάκια Loulou.
Καλά να περνάτε!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Ανέστης Κετσεντζίδης: Την επόμενη φορά θα γίνει Καβουρμάς βουβαλίσιος Κερκίνης και θα τους ξετινάξω. Είσαι καλεσμένος και λόγω εντοπιότητος.
_____________
@ ΦΟΥΛΗ: Είμαι έτοιμος πάντα. Έλα!!!
_____________
@ Thalassenia: Περιμένω....
_____________
@ Τσαλαπετεινός: Σήμερα, στον πουρέ που έμεινε (γιατί έμεινε και κάτι),θα ανακατέψω φέτα, να δω τι θα γίνει.
_____________
@ Logia: Θα φτιάξουμε ένα μενού που όμοιο του δεν έχουν γευθεί οι καλεσμένοι σου.
_____________
@ Λίλα: Στην τελευταία πινελιά ήθελα να "ψιχαλήσω" πάπρικα καυτερή στο γιαούρτι, αλλά φοβήθηκα επειδή δεν ήξερα τα γούστα των καλεσμένων.
Έτσι το έκανε η γιαγιά μου και δεν το έτρωγα. Τώρα άλλαξαν οι αντιλήψεις.
_____________
@ Antl-l: Με μέτριο βαθμό δυσκολίας, μπορείς να ευχαριστήσεις φίλους.
_____________
@ Loulou: Το κύμινο ναι! Το χρησιμοποιούν πολύ στη Θεσσαλονίκη.
Εμείς είχαμε στο ντουλάπι για πολλά χρόνια ένα βαζάκι, αλλά δεν το έβαζα πουθενά. Τώρα τα κεμπάπ απέκτησαν γεύση "Διαγωνίου" ή, πιο παλιά, "Ρογκότη".
Όταν έφαγα το δοκιμαστικό κομμάτι, είπα "Που είσαι Διαγώνια να σε σκίσω" (και είναι και κοντά μας!).
Για τον κυμά μπορείς να κάεις διάφορους συνδυασμούς. Και ο αρνίσιος παίζει, αλλά σε αναλογία 70 μοσχ./ 30 αρν %
Εγώ προτίμησα χοιρινό 50/50%, για να γίνουν αφράτα, ζουμερά και να μή διαλύονται στο ψήσιμο.
Κάρβουνα ε;
Η πρώτη και τελευταία απόπειρα με κάρβουνα, κατέληξε σε φωτιά στο φίλτρο του απορροφητήρα. Ντράπηκα να ανάψω στο μπαλκόνι, μιας και η παλιά αυλή του πατρικού δεν υπάρχει πια!
_____________

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ/-ΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ!!!
_____________

zoyzoy είπε...

Αχ!Τι μενού είναι αυτό τα σάλια μου τρέχουν το Χουνκιάρ Μπεγεντί το λατρεύω όσο για το Κεμπάπ δεν κρατιέμαι!
Βρε πάς και'χω ρίζες ανατολίτικές??

Να τη χαίρεσαι τη συμβία και πάλι και να μας στείλεις κανένα τάπερ :))
Ξέρεις εσύ τον τρόπο;)

loulou είπε...

Αντε δε σε πιστεύω έκανες τέτοιο πράγμα??? Εβαλες φωτιά??
Είσαι απίστευτος....
Παντως πρέπει να παραδεχτεις οτι το κάρβουνο κάνει την διαφορα ετσι?? Οτι ψητο και να φτιάξουμε.
Τα λέμε, φιλάκια.
Loulou

Pansofix είπε...

χρονια της πολλα!!! το χουνκιαρ μπεγεντι ειναι απο τα ωραιοτερα πολιτικα φαγητα αυτος ο πουρες μελιτζανας ειναι ολα τα λεφτα!!! καλη βδομαδα!!!

Betty's Cuisine είπε...

Χρόνια της Πολλά!

Όσο για το μενού... τι να πω... το ένα καλύτερο από το άλλο!

Εκείνο τον πουρέ μελιτζάνας τον λιμπίστικα, αλλά νομίζω το γιαουρτλού περισσότερο από όλα!

ΥΓ: Χαίρομαι που άρεσε το σπεντζοφάι, ευχαριστώ για την μνεία στο Betty's Cuisine, αν και τα εύσημα ανήκουν σε σένα εξ'ολοκλήρου!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

το λιμοντσέλο να το βάζεις στην κατάψυξη όπως κάνουν με τη βότκα.κάπου πρέπει να έχω τη συνταγή για το φτιάξεις σπίτι....πρέπει να ψάξω τα τεφτέρια.

νταξ για τα πιάτα δεν έχω να πω τίποτα,δε θα'ξερα ποιο να πρωτοφάω!!!!!

Dreameraki είπε...

Τέτοιους γαμπρούς θέλω κι εγώ!Για όσους γνωρίζουν από την επιστήμη του Δύσπιστου παρακαλώ σας ενημερώνω πως έχω δύο αδερφές!Χαχαχαχαχ!Για περισσότερες πληροφορίες-μαγειρέματα απευθυνθείτε στο μαιλ μου!Χρόνια της πολλά και του χρόνου με υγεία!

mia maria είπε...

Να τα χιλιάσει η Αννυ και πάντα να περνάτε έτσι όμορφα!

marilise είπε...

πολύχρονη η Aννυ την επόμενη φορά θα σας στείλω σπιτικό lemoncelo ,τέλειος ο συνδιασμός με τα κρασιά και........ το χουνκιαρ μπεγεντι φίλε μου η αδυναμία μου σ ευχαριστώ για την συνταγή θα το δοκιμάσω άμεσα !!!!!!!

thumbelina είπε...

Να σου πω, του χρόνου να έρθω να γιορτάσουμε σπίτι σου τα γενέθλιά μου? τι υπέροχα φαγητά ήταν αυτά, και λιμοντσέλο στο τέλος, όνειρο...
να τα εκατοστήσει η κουνιάδα σου, κάθε χαρά σας εύχομαι!!!
την καλημέρα μου!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Zoyzoy: Τα γενέθλια ήταν της κουνιάδας.
___________
@ Loulou: Και η ψησταριά ήταν καινούργια και πολύ μαστορική. Πήγε χαμένη.
___________
@ Pansofix: Τελικά αυτός ο πουρές είναι εύκολος. Μπεσαμέλ φτιάχνυμε για ψύλλου πήδημα. Οι μελιτζάνες θέλουν στο γκριλ μια ώρα.
___________
@ Betty's Cuisine: Για το γιαουρτλού, την άλλη φορά, θα φτιάξω εγώ τις πίτες, για να γίνουν αφράτες.
___________
@ ...E allora: Το λιμοντσέλο είναι (ήταν) άγνωστο σε μένα.
Εγώ το μόνο "Λιμοντσελο" που ξερω, είναι ένα ιστιοφόρο στους αγώνες ανοιτής θάλασσας.
Αυτά τα ανακαλύπτει η σύζυγος και έφερε και μια συνταγή, αλλά....
___________
@ ...I'm a dreamer: Ή εγώ βιάστηκα, ή εσύ και οι αδελφούλες σου, άργησαν να γεννηθούν.
Βρες εσύ τους γαμπρούς και εγώ αναλαμβάνω να τους κάνω σεμινάρια ταχύρρυθμα.
___________
@ Big mama: Ευχαριστώ!
___________
@ MARILISE: Καλοδεχούμενη η προσφορά. Ευχαριστώ.
___________
@ Thumbelina: Ευτυχώς όλες οι αιτήσεις έχουν διαφορετική ημερομηνία και έτσι θα έχω απασχόληση όλο το χρόνο.
___________

zoyzoy είπε...

Είπα και'γω πολύ διαφήμιση στα γενέθλια πέφτει για να την μεγαλώνεις:))

Ανώνυμος είπε...

aaaa με τρελανες με τα φαγητα!!!κλαψ ......πειναωωωωωωω

χρονια πολλα στην εορταζουσα

cummulus είπε...

Πάντα τέτοια!!!

Dreameraki είπε...

Mη τάζεις στο παπά κερί και στο παιδί κουλούρι!Χαχαχαχαχ!Η προθυμία σου μου φτάνει!

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Τι με κάνεις πάλι!!!
Πέραν του φουσκώματος λόγω εγκυμοσύνης,κάποιοι!βαλθήκατε να με χοντρύνετε!
Δε πειράζει,για τα μωράκια μου ρε γαμώτο,θα τους το φτιάξω αυτό το Πολίτικο αριστούργημα!!
Καλησπέρα.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Χρόνια πολλά και να την χαίρεστε!!
Ο σέφ πάλι μας έστειλε αδιάβαστους...
Αν δεν είχα την βάπτιση θα ήμουν πάνω σίγουρα!!
Καταπληκτικά όλα, γειά στα χέρια σου :))

oreksinaxeis είπε...

Το γιαουρτλου κεμπαπ θα το τιμήσω με την πρώτη ευκαιρία!

Μαριάνθη είπε...

Και τώρα που σας γνώρισα ως καλοφαγάδες κερνάω χταποδάκι κρασάτο και κολοκυθολούλουδα γεμιστά στο Πλωμάρι, καλοκαιράκι γαρ, με ουζάκι εξ αποστάξεως 100%. Και μη ...δυσπιστείτε....!!!