Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Χτυπήσαμε Κατοστάρα !!!


Με μεγάλη μου χαρά είδα πριν λίγο, ότι οι Αναγνώστες αυτού του blog γίνανε 100 (εκατό)!!
Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει και εμένα.
Άρα είναι 99.

Για τον λόγο αυτό πρόκειται να φτιάξω Κυδώνια φούρνου με σιρόπι κόκκινου κρασιού, έτσι για κέρασμα, σε σας τους φανερούς, αλλά και τους αφανείς (κρυφούς) Αναγνώστες.

Τα κυδώνια τα κουβάλησα από την Χαλκιδική και συγκεκριμένα, την Ορμύλια, χθες που πήγα για λίγο Σιθωνία.

Η συνταγή για τα Κυδώνια με τον κιμά, είναι παλιότερη και οι φωτογραφίες αμφιβόλου ευκρίνειας, όχι ψηφιακές.

Ακόμη δεν πρόλαβα να "αξιοποιήσω" δεόντως τα κυδώνια. Άσε που άμα βρω αρμπαρόριζα, θα κάνω και γλυκό.

Έτσι κι αλλιώς, κρέμεται και ένα παράπονο "κρυφής" αναγνώστριας από το "εξωτερικό", που δεν βάζω γλυκά.
Αν αρχίσω να φτιάχνω όλα όσα ξέρω, το ζάχαρο θα πάει 1000 και θα πέσω σε κανένα κώμα και θα σας χάσω.
Αυτά θα είναι η εξαίρεση...... ελπίζω.

16 σχόλια:

Betty Manousos είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!
ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΥΔΩΝΙΑ.
Κι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ:)

Betty's Cuisine είπε...

αχ ναι...κυδώνι γλυκό, το αγαπημένο μου!
να τους χιλιάσεις τους αναγνώστες σου, το αξίζεις εξ άλλου!

zoyzoy είπε...

Να σου ευχηθώ και 300 οι αναγνώστες σου και πάντα όρεξη για την κουζίνα να'χεις.
Λύσε μου μια απορία έχεις σχέση με την μαγειρική αν είναι να σου θέσω ερωτήματα!!

Anestis Ketsetzidis είπε...

+εμένα 100

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Betty Manousos: Η γιαγιά μου ήταν από την Πόλη και ήταν fun των κυδωνιών, σε φαγητό και σε γλυκό.

Ευχαριστώ για τις ευχές !
_______________
@ Betty's: Το γλυκό, τριμμένο στο ρεντέ θα γίνει ΑΝ περισσέψουν και ΑΝ βρω αρμπαρόριζα. Για την ώρα θα κάνω μερικά ψητά.

Ευχαριστώ για τις ευχές !
_______________
@ Zoyzoy: Μόνο 300 δεν φθάνουν (;)
Και να φανταστείς ότι έβλεπα στον Πανόπτη " 2 Αναγνώστες" και δεν ήξερα τι είναι.
Ευχαριστώ για τις ευχές !

Σχετικά με τη μαγειρική: Μεγάλωσα με γιαγιά και μαμά πολύ καλές μαγείρισες, από την Πόλη.
Παρακολουθούσα και βοηθούσα, σαν δεύτερο χέρι.
Όταν παντρεύτηκα η σύζυγος δεν ήξερε ούτε αυγό να τηγανίσει.
Έμαθε γρήγορα ρωτώντας την πεθερά της και έγινε σύντομα άριστη.
Τα τελευταία χρόνια ανέλαβα εγώ την διατροφή μας και μαγειρεύω (πλένω και τις κατσαρόλες μετά).
Βρήκα πολλά χειρόγραφα με συνταγές και tips.
Εδώ ανεβάζω μόνο ότι φτιάχνω.
Αν μπορώ και ξέρω να απαντήσω, θα το κάνω με ευχαρίστηση και δημόσια αν θέλεις.
Σε όλη μου τη ζωή, μου άρεσε να μοιράζομαι τις γνώσεις, αν και μερικές φορές με κατηγόρησαν για αυτό.
_________________
@ Ανέστης: Είσαι μέσα από καιρό.
Λέω 99 γιατί μέσα είμαι και εγώ.

zoyzoy είπε...

Πώπω τυχερός μάνα και μαμά από την Πόλη λατρεύω τις μυρωδάτες συνταγές σας.
Δυστυχώς ο άντρας μου είναι αλεργικός στην κανέλα σπίτι δεν μπαίνει ούτε άρωμα εγώ την λατρεύω καθώς και όλα τα μπαχάρια αλλά και'δω καταπιέζομαι και χρησιμοποιώ μόνο αρωματικά βότανα δυόσμο,βασιλικό κ,λ,π.
Ηθελα να σε ρωτήσω γιατί κοσκινίζουμε τ'αλεύρι στα γλυκά?
Εχει διαφορά στη συνταγή?

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Zoyzoy: Σήμερα για να γίνει πιο αφράτο. Παλιά το κοσκίνισμα γινόταν για να φύγουν τυχόν ξένα σώματα, μυγαράκια (!) και βώλοι που γίνονταν από την υγρασία.
Έχω κοσκινήσει........τόνους!

Ανώνυμος είπε...

αχ και γω θελω κυδωνακι!!χαιρομαι που ειμαι κι εγω μερος των 99 αναγνωστων σου..αντε να τους χιλιασεις!!!το αξιζεις!!

mia maria είπε...

Συγχαρητήρια! Και το γλυκό κυδώνι ωραίο αλλά το γεμιστό με κιμά εξαιρετικό! Και η εμφάνιση τέλεια!

Ευρύνοος είπε...

Και εις ανώτερα εύχομαι..

να μας κάνεις γευστικά και όχι μόνο, ταξίδια φίλτατε!!

καλησπέρα :)

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλτατε να τους χιλιάσεις!
Φιρί φιρί το πας να με ξεκάνεις.
Δεν πιστεύω να ξέχασες ότι είμαστε ομοιοπαθείς;Που 'ναι οι εποχές που το βαζάκι το κυδώνι κράταγε δεν κράταγε δυο μέρες!Καλό βράδυ!

Σταυρούλα είπε...

Αγαπητέ Σταύρο καλησπέρα!
Σου εύχομαι και εγώ να τους χιλιάσεις!Οι πρώτοι 100 είναι λίγο δύσκολο να μαζευτούν,μετά όλα είναι εύκολα.Να είσαι καλά,καλό σου βράδυ!

ELENI είπε...

ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ..ΑΝΤΕ ΚΟΝΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ...ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!

Ανώνυμος είπε...

Αντε και να τους χιλιάσεις καπετάνιε μου ετσι και αλλιώς το αξίζεις.

ΕΥΗ ΚΟΥΚ είπε...

Να τους χιλιάσεις τους αναγνώστες σου φίλε Δύσπιστε και να έχεις ακόμη περισσότερους ενεργούς αναγνώστες-φίλους!!!!
Οσο για τις φωτο μάλλον κοπλιμέντα θες γιατί εμένα μου φάινονται τέλειες!! Καλό βράδυ :)))))

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ "Ξανθούλα": Κοπιάστε για κέρασμα, που λένε.
__________________
@ Big mama: Εντυπωσιακό για τραπέζι. Κάτι ασυνήθιστο.
__________________
@ Ευρύνοος: Προσωπικά προτιμώ τα "άλλα" ταξίδια που αδυνατίζουν κιόλας.
__________________
@ Zeidoron: Άσε φίλε μου, από τα δύο βαζάκια την εβδομάδα να πέσεις στο μηδέν είναι πολύ σκληρό.
Μικρές ποσότητες και όχι παντελής στέρηση, είναι το μυστικό(;)
__________________
@ Σταυρούλα: Ευχαριστώ αγαπητή μου φίλη.
__________________
@ ELENI: Αντεύχομαι σύντομα.
__________________
@ Thalassokrator: Ευχαριστώ, αγαπητέ Θαλασσόφιλε!
____________________
@ ΕΥΗ: Ευχαριστώ για τις ευχές.
Η φωτό είναι με πολύ μικρή ανάλυση.
Αν κάνεις δεξί κλικ και εμφάνιση σε νέα καρτέλλα, καταλαβαίνεις το μικρό μέγεθος. Ειναι από κλασσική μηχανή, σκαναρισμένη με λάθος ανάλυση.