Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΛΙΓΑ(;) ΛΑΧΑΝΙΚΑ...για δύο μόνο...


ΥΛΙΚΑ (για δύο μερίδες):
2 πατάτες
5 κουταλιές Βιτάμ ή αντίστοιχο ελαιόλαδο
4 αυγά φρέσκα
100 γραμ. φέτα θρυμματισμένη
1/2 φλυτζ. γάλα
1 ντομάτα
1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα ροδέλες πιπεριάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τις πατάτες με την φλούδα τους, τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για περίπου 40 λεπτά.Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με 3 κουταλιές από το λυωμένο Βιτάμ ή το ελαιόλαδο.
Πλένουμε τα λαχανικά, τα σκουπίζουμε και κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες, την πιπεριά σε λωρίδες και την ντομάτα σε κύβους. Έτσι έχουμε γεωμετρικά σχήματα (δίνουν νοστιμιά, άραγε;;)
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, λυώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε το σκόρδο, σπασμένο, το αφήνουμε για 1 λεπτό και το αφαιρούμε.Σωτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τα λαχανικά, τις φέτες της πατάτας και ανακατεύουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη φέτα, το πιπέρι, το γάλα, το αλάτι, τα χτυπάμε καλά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και το κουνάμε, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα σε όλη τη επιφάνεια.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο (ή με το καπάκι του, αν έχει), αφήνουμε να δέσει η ομελέτα, το ξεσκεπάζουμε και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 4-5 λεπτά, έως ότου γκρατιναριστεί η ομελέτα.Σερβίρουμε την φριτάτα γαρνιρισμένη με ροδέλες πιπεριάς και τριμμένο τυρί (ότι έχουμε!)

13 σχόλια:

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Μη με παρεξηγείτε για τα γράμματα, αλλά δεν ξέρω γιατί βγήκαν έτσι.
Επίσης η φωτογραφία τραβήχτηκε πρίν αρκετά χρόνια, με φιλμ, σκαναρίστηκε και έγινε "αναρτήσιμη" σήμερα.

Sorry καρντάσια, αλλά excuse me, είπε ένας παλιόφιλος, όταν άρχισε να μαθαίνει Αγγλικά.
Τώρα κολλάει και εδώ.....

ELENI είπε...

μου ανοιξες την ορεξη......καιΠΡΟΣΕΧΩ....!!!ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Ανεμοδούρα είπε...

Μια χαρά είναι κι η φωτό και τα γράμματα και η μιαμ μιαμ φριτάτα!

Καλημέρα :)

Λίλα είπε...

Τι σημασία έχουν τα γράμματα μπροστά στη θέα της φριτάτας;
Μια εικόνα = χίλιες λέξεις

Margo είπε...

Xαχαχα γελάω με το Sorry καρντάσια αλλά excuse me:)))
Λοιπόν το πιάτο ωραίος μεζέ και πλήρες πιάτο. Πολύ καλή ιδέα!!!
Ευχαριστούμε πολύ..:)

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

καρντάσι συγχωρημένος,
είναι τόσο νόστιμο το πιάτο που δε βλέπω τίποτε άλλο, απλά το ονειρεύομαι στο δικό μου πιατο, το όνομα φριτάτα από που είναι; προφανώς από κάπου που πέρασαν Ενετοί, Ιταλοί,

kiki είπε...

Εύκολο, γρήγορο και πρακτικό!

Betty's Cuisine είπε...

...για 2 μόνο ε; δηλαδή ένα κομματάκι και για μας δεν περισσεύει; πω πω...λιγούρα με έπιασε...

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

FRITTATA είναι η Ιταλική Ομελέττα, η δε λέξη "ομελέττα" είναι Γαλλική (και διεθνής).
Είπα να χρησιμοποιήσω την Ιταλική λέξη, γιατί αλλιώς δεν θα το διάβαζε κανείς !!!

γαστεροπλήξ είπε...

κάνεις και κολπάκια για να μας προσεγγίσεις, ατιμούλικο, άρα έπεσα μέσα στο όνομα, απλά νόμιζα ότι ως πολυταξιδεμένος την έφαγες σε κανένα νησί μας

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ: Δεν περίμενα τίποτε λιγότερο από μια "γάτα". Κτύπησες διάνα στο όνομα και, όντως την έφαγα στη Ρόδο, αλλά σε άλλη έκδοση με τυριά και αλλαντικά.
Αυτή είναι όπως την κάνουμε χρόνια τώρα.

Cheryl είπε...

I haven't had breakfast yet and to visit and find this waiting...yum! Now, I'm really hungry. Looks delicious :)

Betty's Cuisine είπε...

Ναιιιιι... την έχω δει αυτή τη φοβερή ομελέτα και την ζήλεψα...!