Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

Ότι και να κάνεις στην φωτογραφία, όσα εφέ και να βάλεις,
οι μπάμιες είναι και θα είναι μπάμιες.....μπλιάχ!!!!!
Επειδή όμως είναι υγειινό φαγητό και υπάρχουν και
μερικοί που τις αρέσουν, τις φτιάχνουμε μερικές φορές
τον χρόνο και εγώ το βλέπω και σαν φάρμακο, για να
στρώνω και ψυχολογικά.............
Χρησιμοποιούμε μπάμιες κατεψυγμένες, ακόμη και στην εποχή τους, που δεν θέλουν και καθάρισμα (σιγά μη κάτσω να τις καθαρίζω μια-μια, κώνικα το κοτσανάκι και να τις βουτάω και σε αλάτι). Παίρνω δε extra fine αυτουνού του "μπάρμπα" του αγροτοβιομήχανου με το ψάθινο καπέλλο και το καλάθι. Με ένα σακκουλάκι των 400 γραμ. βγαίνουν 2 καλές μερίδες και φτάνει......
Το φτιάξιμο τους είναι απλό, χρησιμοποιώντας χύτρα ταχύτητος.

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ για 2 μερίδες
400 γραμ. Μπάμιες extra fine (1 σακκουλάκι κτψγμ.)
200 γραμ. Κονκασέ (μισό κουτί)
1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτά φετάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (μπορεί να είναι και κτψγμ. του ως άνω κυρίου)
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη χύτρα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ήδη ζεσταμένο λάδι και σωτάρουμε μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε τις μπάμιες, όπως είναι από το σακκουλάκι, χωρίς ξεπάγωμα και σωτάρουμε, ανακατεύοντας μαλακά, μερικά λεπτά ακόμη.
Στο μούλτι κάνουμε πηχτό χυμό το κονκασέ με το αλάτοπίπερο και το ρίχνουμε στις μπάμιες.
Μόλις πάρει βράση, κλείνουμε το καπάκι της χύτρας και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Αποσύρουμε την χύτρα από το μάτι, ανοίγουμε την βαλβίδα εκτόνωσης και, άν δούμε ότι έχει πολύ ζουμί την ξαναβάζουμε για λίγο στο μάτι, ανοικτή, για να σωθούν τα υγρά στο επιθυμητό.
Εκείνη την ώρα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και ΔΕΝ ανακατεύουμε, παρά κουνάμε κυκλικά την χύτρα, για να ανακατευτούν.

Καλή όρεξη στους λίγους που τους αρέσει και Περαστικά στους άλλους και άλλο κακό να μη μας βρεί.........
Posted by Picasa

8 σχόλια:

korinoskilo είπε...

συμφωνω δεν τρογοντε με τπτ:/


τα αλλα τα βλεπω στα γρηγορα γιατι τετοια ωρα που τα βλεπω ..... με πιανει κατι σαν λιγουρα :Ρ

καλο βραδυ :)))

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ KORINOSKILO : Είδα ειδοποίηση από το GMAIL NOTIFIER για άφιξη σχολίου σου, αλλά στο mail δεν έφθασε ποτέ.
Αν δεις το μήνυμα, ξαναστείλε το.
Καλημέρα Συμπολίτισσα....

korinoskilo είπε...

μου κανουν σαμποταζ οι μπαμιες επειδη δεν τις συμπαθω να εισαι σιγουρος :ρρρρρ

ειπα οτι συμφωνω για τις μπαμιες ... τις αλλες συνταγες που δινεις τις προσπερνω στα γρηγορα γιατι την ωρα που τις εβλεπα μου ερχοταν μια λιγουρα και δεν κανει :ρρρ

καλημερα

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Για όλους μας μου δεν γουστάρουμε τις μπάμιες, έγραψα στο τέλος "περαστικά μας" χαχα!!

Είδα αστραπή ανταπόκριση και σε ευχαριστώ.....

Και μιας και είμαστε στην ίδια πόλη, φάρμακα για την λιγούρα, πάντα υπάρχουν στο σπίτι μας. Κόπιασε, όλοι οι φίλοι ευπρόσδεκτοι!!

korinoskilo είπε...

χαχαχαχαχα
να σαι καλα.....
ασπραπη διοτι καφεδιαζομαι ακομη η τεμπελα σημερα ..
οι φιλοι μου το ξερουν για τις μπαμιες και οταν θελουν να με πειραξουν λενε...... ελα θα σου εχουμε και μπαμιες:ρρρ

καλημερα

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ korinoskilo: Το βρήκα!!! (Μην πεις εδώ...-Πιάστο να μη σου φύγει!!!) το πρώτο σχόλιο.
Το είχε παει στα "προς αναθεώρηση".
Δεν ξέρω γιατί....
Και δημοσιεύθηκε...

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

καλέ γι' αυτό σου γίνονται μπλιάχ, μπάμιες στη χύτρα, μάλλον αλοιφή στη χύτρα γίνονται!!!!
επειγόντως ανατρέχεις στη συνταγή για μπάμιες και τις οδηγίες μήπως και τις πετύχεις, αφού τις μαγειρεύεις γιατί να μη τις πετυχαίνεις κιόλας

όσο για τις κατεψυγμένες πολύ κακώς τις προτιμας, μήπως νομίζεις ότι τους κόβουν κωνικά το κοτσανάκι; δουλέψαμε στο μπάρμπα κι αν δεις τι περνάνε τα λαχανικά δεν θα ξαναφάς.
εμείς εδώ στη Μακεδονία έχουμε υπέροχες μικρές μπάμιες, Πυλαίας Βέροιας, τις πλένεις πολύ καλά, και τις μαγειρεύεις, σιγά μη κάθεσαι να καθαρίζεις κωνικά, είναι τρυφερές, το πολύ πολύ αν είναι μακρύ το κοτσάνι με ένα ψαλίδι κουζίνας να το κοντύνεις λιγάκι

Unknown είπε...

εμενα μου αρεσουν αλλα με κοτοπουλο..τωρα θα τις κανω σκετες για χαρη της νηστειας!!!