"Μετά από απαίτηση χιλιάδων ακροατών, θα παίξω τραγούδια των seventies, χωρίς διακοπή, για ηχογράφηση".
Έτσι έλεγα στην εκπομπή μου, χωρίς βέβαια να υπάρχει "η απαίτηση"......
Τώρα όμως υπάρχει, όχι βέβαια "χιλιάδων αναγνωστριών", αλλά μιας-δυο και φτάνει.
'Οπως πάντα, το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α
1/4 Πεπόνι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1+1/2 φλ.τσαγ. Αλεύρι αυτοφούσκωτο (φαρίνα κόκκινη)
1 φλ.τσαγ. Ζάχαρη άσπρη (ήθελε λίγο ακόμη)
200 γραμ. Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο ή άλλη μαργαρίνη
3 κουταλιές σούπας γεμάτες Κατίκι Δομοκού (ή άλλο αλειφώδες τυρί)
2 Αυγά
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε μπωλ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, να αφρατέψει.
Ρίχνω το τυρί, τα αυγά και το πεπόνι και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και γίνεται ένας πυκνός χυλός.
Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (για να αποφύγω το επί πλέον βουτύρωμα, το έβαλα στον αντικολλητικό κάδο του αρτοπαρασκευαστή, χωρίς τα ζυμωτήρια).
Έψησα στο ανάλογο πρόγραμμα (μια ώρα).
Αλλιώς, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μια ώρα πάλι.
Το μικρό μου λάθος είναι ότι άνοιξα το καπάκι του αρτοπαρασκευαστή στα 20 λεπτά, με αποτέλεσμα να μη φουσκώσει πολύ. Το ίδιο θα συνέβαινε και στο φούρνο. Δεν θέλει άνοιγμα τα πρώτα 35-40 λεπτά.
17 σχόλια:
Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση!Πολυ ενδιαφερουσα η συνταγη,με προβληματιζει η νοτισμενη υφη του..τα κεικ με φρουτα εχουν συνηθως αυτη την οψη και μπορει καποιος να νομιζει οτι το κεικ ειναι αψητο.Ωστοσο θα το δοκιμασω γιατι το πεπονι συγκαταλεγεται αναμεσα στα αγαπημενα μου φρουτα.Καλο ξημερωμα.
ευχαριστώ για την ανάρτηση..πρώτη φορά ακούω κέικ πεπονιού..δεν το ήξερα ως τώρα..
να σαι καλά
πεπόνι ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα
Πού πας και τα βρίσκεις;))
Να το είχα το πρωί με τον καφέ!!!!!
Καλό μήνα.
Πρωτότυπη συνταγή και με προκαλεί να την δοκιμάσω, πόσο μάλλον που η σημερινή μέρα που ξημερώνει παιδιόθεν έχει γεύση!!!Ναι,ναι! παγωτό Πεπόνι!!! και μια κι αυτό δε τόχω φτιάξει ποτέ θα δοκιμάσω το κέικ σου.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
@ Foteini Thes :
Το πεπόνι και οι μπανάνες είναι τα αγαπημένα μου.
Απλά στο κέϊκ μπανάνας, άλλαξα το φρούτο, εν γνώσει μου ότι το πεπόνι έχει περισσότερα υγρά.
Καλό Μήνα!
______________
@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET :
Αγαπημένο όλων, απ'ότι φαίνεται.
Μέχρι που γέμιζα μισό πεπόνι με μπάλες παγωτού, διάφορες και με μακρύ κουταλάκι....δεν έμενε παρά μόνο η φλούδα!
Αυτά όμως σε παλιότερες εποχές, εκτός δίαιτας!!!!!
_____________________
@ Thalassenia :
Είχα πολύ καιρό να κάνω κέϊκ και προχθές το έβγαλα σαν συνοδευτικό με τον καφέ, σε συνδυασμό με βύσσινο γλυκό και επιλογές λικέρ, από λιμοντσέλο, 44 και αρμπαρόριζα.
Και πολλά ήταν......
Καλό Μήνα!!
__________________
@ Χαρά Θ.:
Σαν σοκολατόπληκτος θα ήθελα να το συνδυάσω με κάποιο σοκογλάσσο, αλλά δεν είχα χρόνο και έμεινε σκέτο.
Και έτσι καλό είναι.
Καλό Μήνα!!
____________________
εδω εχουμε ΘΕΜΑ ..ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΜΟΝΟ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ..ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ..ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ.. ΠΑΙΡΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΜΙΚΡΟ Κ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
http://youtu.be/0OSUdcd-ilQ
Καλημέρα Δύσπιστε και καλό μήνα,πολύ καλό το κέικ σου και σίγουρα πολύ αρωματικό θα μπεί στα υπ΄ όψην,εγω χθές έφτιαξα λικέρ πεπόνι περιμένω τ΄αποτελέσματα θα δούμε!!!
Μόνο πέτρες δεν εχεις μαγειρεψει ακόμα ....θα το δούμε και αυτό?
@ ELENI :
Μ'αρέσει!!
Ανάποδα από το αγριεμένο πλήθος!!!!
Καλό Μήνα!!
____________________
@ Ροδανθη :
Λικέρ Πεπόνι!!
Να κάτι που το έχασα!
Περιμένω την ανάρτηση...
Καλό Μήνα!!
____________________
@ Τhalassokrator :
Φίλτατε Καπετάνιε,
Περίμενε να μαριναριστούν τα αγκωνάρια και τότε θα δεις!
Καλό Μήνα!!
_________________
τι να σου πω! ζηλευω την γυναικα σου!!!!! :))))
Kέϊκ πεπόνι;;;; Πρωτότυπο! Θα το δοκιμάσω αφού είμαι λάτρης του πεπονιού!
Καλό μήνα να έχεις Δύσπιστε. Καλό και χαρούμενο!
Ααα! Ενθουσιασμός!
Τρελαίνομαι για πεπονάκι και σε κέικ θα είναι υπέροχο! Έχει συνδυαστεί και με κρεμώδες τυρί οπότε ακόμα καλύτερα!
Καλή συνέχεια!
Δημοσίευση σχολίου