Ναι, απλά πράγματα, μιας και υπήρχε γέμιση από τα προηγούμενα στρόγγυλα κολοκυθάκια και να το αποτέλεσμα, αλλά, ναι, υπάρχει και "αλλά", παρακάτω
Τα κολοκυθάκια ήρθαν διαδικτυακά, μαζί με άλλα ζαρζαβατικά, από καλή Φίλη, που έχει τον σχετικό "μπαχτσέ". Διάλεξα κι εγώ τα μεγαλύτερα
Για πρώτη φορά, είπα να μη τα ψήσω στο γκριλ, ούτε να τα τηγανίσω, για να μαλακώσουν, αλλά να τα ζεματίσω, σχισμένα κατά μήκος, σε αλατισμένο νερό, για 3-4 λεπτά.
Έσκαψα τα σπόρια (ναι, τα σπόρια, γιατί είχαν τέτοια! Χρόνια είχα να 'δω σπόρια), κράτησα το υλικό και το σωτάρησα με μαϊντανό και άνιθο και το έβαλα στα περιθώρια
17 σχόλια:
και ποιος βλεπει πια σπορια στα κολοκυθια..... εδω κοντευουν να εξαφανιστουν και απο τα αγγουρια!
καλη σου μερα
@ grEAT :
Και όμως και τα αγγουράκια, που είχε το Χρυσό Πακέτο, έχουν σπόρια.
Για τις ντομάτες δεν ξέρω ακόμη.
Καλό Σ/Κ
______________________
κορνέ!!!! τς τς τς τι να κάνεις το κορνέ μάνα; μου μια χαρά και έτσι είναι!!! Τέλεια φαίνονται και είμαι σίγουρη πως είναι!
@ ElenaG :
Με το κορνέ κάνεις σχέδια και σκέρτσα, αλλά όταν είδα ότι δεν έβγαινε σφιχτή, βαρέθηκα να προσθέσω 2 κουταλιές αλεύρι ακόμη.
Γλύτωσα και το πλύσιμο του κορνέ!
Καλό Σ/Κ
_________________
Υπέροχο φαγητό αγαπώ πολύ τα κολοκυθάκια και σήμερα αγόρασα μικρά από τη λαική για να τα κάνω γιαχνί με μπόλικο κρεμμυδάκι!
@ αχτίδα :
Τα μικρά που είχε το Χρυσό Πακέτο, θα γίνουν τύπου "Afredo" με κάποιο ζυμαρικό, αύριο.
Μια που δεν πάμε για μπάνιο, λόγω ζωικών προβλημάτων, ασχολούμαι με την κουζίνα, για να περνά η ώρα (κάνω και κάτι χρήσιμο).
Καλό ΣαββατοΚύριακο
________________________
Παρά τη γαλλόφερτη μπεσαμέλ,
μ'αρεσουν αυτές οι δοκιμές,μπραβο...
Kαλημερα πατριδα!τι μου κανεις τωρα φιλε! Αχ, ρε μανα.............!
@ VAD :
Ναι μεν Γαλλόφερτη, αλλά με αλεύρι Αγίου Γεωργίου, Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο από τα Χανιά, Γάλα και αυγό από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, αλάτι φυσικό θαλασσινό και άσπρο πιπέρι από τον φίλο μου (παλιό πελάτη), που έχει φυτείες αρωματικών φυτών στην Καλαμπάκα.
Τι άλλο θέλεις? Αυτά τα προϊόντα ο Μπεσαμέλ ούτε στον ύπνο του δεν τα έβλεπε!!! Απλά έδωσε το όνομα του σε μια σάλτσα με βούτυρα και άλλα τέτοια "παχυντικά".
Να έχεις Καλή Κυριακή και Καλή Εβδομάδα!!
____________________
@ Makis Sougias :
Καλώς ήρθες στη Πατρίδα, κατά κάποιο τρόπο.
Ήδη μπήκες στην πλαϊνή στήλη παρακολούθησης αναρτήσεων και θα με βρίσκεις εδώ, όπως και άλλους φίλους.
Ευχαριστώ!!
____________________
Μου κανες ζημια σημερα, θυμήθηκα την μανα μου που μαγειρευε κολοκυθακια γεμιστα!Και με τυρι φετα μαζι!
Εδω που ειμαι δεν την ξερουν την συνταγη, ισως κατι παρομοιο σε μελιτζανες, αλλα σπανιζουν αυτα τα φαγητα εδω.
Ik ben blij voor een vergadering!
Χαρηκα για την γνωριμια!
Νιωθω μια μυρουδια απο Ελλαδα με σενα!
Μου κανες ζημια σημερα, θυμήθηκα την μανα μου που μαγειρευε κολοκυθακια γεμιστα!Και με τυρι φετα μαζι!
Εδω που ειμαι δεν την ξερουν την συνταγη, ισως κατι παρομοιο σε μελιτζανες, αλλα σπανιζουν αυτα τα φαγητα εδω.
Ik ben blij voor een vergadering!
Χαρηκα για την γνωριμια!
Νιωθω μια μυρουδια απο Ελλαδα με σενα!
@ Makis Sougias :
Τώρα που είσαι στην παρέα, θα αποφασίσω να γράψω τι και πως έτρωγα όταν πήγαινα Βρυξέλλες (για παρόμοια δουλειά σαν την δική σου).
Πολλά δεν ξέρουν σε 'κείνες τις γειτονιές. Εγώ τουλάχιστον άφησα κάτι ίχνη πίσω μου, στο σπίτι που έμενα.
Συνήθως κάνω μαμαδίστικα φαγητά, από την γιαγιά και την μητέρα μου και αυτός είναι ένας τρόπος να θυμάμαι αυτούς που έφυγαν.
Θα τα λέμε συχνά!
____________________
Είσαι μάστορας πάντως στην κουζίνα!
Μου αρέσει η φαντασία σου να αλλάζεις τις κλασικές συνταγές.
@ Thalassenia :
Ευτυχώς έμεινε η φαντασία ακόμη.
Αυτή δεν μπορούν να την πάρουν, όσο και αν το θέλουν!!
Με τα ίδια υλικά, διαφορετική εμφάνιση. Όχι τα ίδια και τα ίδια!!
Καλή Εβδομάδα!!
_________________
Μου τρεχουν τα σαλια!
@ Beauty Follower :
Φαίνεται ότι πέτυχα τον σκοπό μου!
Που να δοκιμάσεις κιόλας!!
Ευχαριστώ.
Καλό Βράδυ :)
____________________
Δημοσίευση σχολίου