Το διαδικτυακό "Χρυσό Πακέτο", που ήρθε, εκτιμήθηκε από την πρώτη ώρα με αγγουράκι και πιπεριά. Τέλεια.
Οι ντομάτες, λίγο αγουρωπές, βγήκαν για μια διήμερη ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι, μερικά από τα κολοκυθάκια είναι στην προηγούμενη ανάρτηση.
Και αγγουράκια με σπόρια, με την χαρακτηριστική μυρωδιά, που δεν την έχουν πια τα Κρητικά, που μεγαλώνουν σε μια νύχτα!
Με το απαραίτητο Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, το άσπρο ξύδι, την ρίγανη και το χοντρό αλάτι, να η σαλάτα, έτοιμη.
Με τα κολοκυθάκια δεν τελειώσαμε.
Σήμερα διάλεξα τα τρία μικρότερα, τα έκοψα ροδέλλες και έγινε μια σάλτσα τύπου "Alfredo", αλλά με διαφορετικά υλικά, προσαρμοσμένα στις Ελληνικές συνήθειες.
από το site "Allrecipes.com"
3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα ροδέλλες
1 Πιπεριά κομμένη ροδέλλες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
3 κουταλιές Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ light αδιάλυτο
2 γεμάτες κουταλιές Κατίκι Δομοκού
1 φλυτζανάκι Κρασί λευκό
1 κουταλάκι Ρίγανη
Αλάτι - Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω το σκόρδο για 2-3 λεπτά και το βγάζω. Το λάδι μας αρωματίστηκε.
Ρίχνω τα κολοκυθάκια και την πιπεριά και σε μερικά λεπτά σβήνω με το κρασί. Περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ και σκεπάζω, για 5 λεπτά ακόμη.
και σε λίγο πήζει.
Προς το τέλος πασπαλίζουμε με την ρίγανη (ή βασιλικό)
Αν πρόκειται να την ξαναζεστάνουμε την σάλτσα, τότε την αραιώνουμε με ένα φλυτζανάκι νερό και ανακατεύουμε καλά.
28 σχόλια:
Αυτά παθαίνεις όταν είσαι όμορφος;)
σου τα στέλνουν διαδικτυακά.
Την "ALFREDO" την κρατάω για παραλλαγή στις σάλτσες.
Λίγο σποριάρικα τα αγγουράκια... χαχα κακιούλα:)
Καλή εβδομάδα.
@ Thalassenia :
Ε, όχι και κακιούλα!!
Τα φωτογράφησα close up για την Irene (grEAT) που είπε στην προηγούμενη ανάρτηση ότι ξέχασε πως είναι τα σπόρια στα αγοραστά!
Καλή Εβδομάδα!!
____________________
@ Thalassenia :
Τα αγγουράκια αναδεικνύουν τη γεύση τους στο τζατζίκι.
Έγινε γευστικότατο και εύπεπτο, πράγμα για το οποίο είχα αμφιβολίες, λόγω ιδιοσυγκρασίας!!
Οι ντομάτες, μετά την ηλιοθεραπεία και ξεφλούδισμα, καλές (σαν τις προπέρσυνες που έβγαλα από μια ρίζα Βελβενδού. Ενώ από εκεινο τον σπόρο, πέρσυ, σκέτο tragic!! Μετά ανακάλυψα το σφάλμα: ήταν κοντά η μία με την άλλη.
Οι πιπεριές, ευτυχώς, μικρές και λεπτόφλουδες, δεν κάνουν για γεμιστά, τα οποία είναι "τζιζ" στο σπίτι μας. Αν έκανα γεμιστά και συνέβαινε κανένα "μοιραίο", η "Μονομελής Διοικούσα επιτροπή" Θα με έδιωχνε ανεπιστρεπτί!
Έτερον ουδέν (για την ώρα, λέμε)!!
Καλή σου μέρα!!
_________________
καλημερα σταυρο
πολυ ωραια φαινεται η σαλτσα.
οσο για τα αγγουρακια τι να πω. η μυρωδια τους θαρρεις και φτανει εδω. σε ευχαριστω για την φωτο!
καλη σου εβδομαδα
ειρηνη
@ grEAT :
Αυτόν τον έρημο τον "Alfredo" τον έχουν κακοποιήσει παγκόσμια.
Κι εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση από πέρσυ που τον έβαλα στο χέρι.
Άλλαξα τα υλικά σε πιο υγειινά, χωρίς λίπη και χοληστερίνη.
Τώρα αν αυτή η σάλτα είναι "Αλφρεδο" εγώ είμαι Βιετναμέζος!! ΧΑΧΑΧΑ!!
Καλή σου Μέρα και Καλή Εβδομάδα!!
_______________________
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΛΕ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ?? ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΑΦΟΡΗΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ..ΚΑΛΟΜΑΘΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΟΛΟ ΒΟΥΤΙΕΣ ..ΕΚΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ...ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΩ ..ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΟΠΟΤΕ...ΚΑΝΟΝΙΣΕ ...ΦΙΛΙ-ΑΓΚΑΛΙΑ...ΦΡΕΣΚΙΑ ΑΛΜΥΡΗ ......ΧΑ ΧΑ ΚΑΛΗ .....ΔΡΟΟΣΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΕΜΑΣ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
@ ELENI :
Ευτυχώς μας φέρνεις κάποια αλμύρα, γιατί εδώ αλμύρα μόνο από χοντρό και ψιλό αλάτι έχουμε!!
Κι αν ήρθες πεινασμένη, φτιάχνω στο τσάκα-τσάκα ότι θέλεις και φρέσκο!
Καλή Εβδομάδα!!
__________________
καλο μεσημέρι
πρώτη φορά έρχομαι
σας βρήκα από ένα άλλο μπλόγκ που παρακολουθώ
ενοχλώ;
μια ματιά που ριξα πολύ ωραίο μπλογκ
θα περιμένω απάντηση και μετά να γίνω μέλος , μήπως κι ενοχλώ που ήρθα ακάλεστη
ευχαριστώ
@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET :
Πρόσκληση????
Άγνωστη λέξη!!
Εδώ όλα είναι ανοικτά, ελεύθερα και προσκλήσεις δεν κάνω!! Βαριέμαι!!
Όποιος θέλει έρχεται, όποιος θέλει φεύγει! Καμία δέσμευση, ούτε και λογοκρισία (μέσα σε ηθικά πλαίσια, εννοείται)!!
Καλώς όρισες Δελφινάκι!
_________________________
Μη φέρουμε και διαζύγιο:)))
Εκεί εύρισκα στην αγορά τις ανοιχτόχρωμες πιπεριές συνήθως με ηπιότερη γεύση και άρωμα. Αυτές που λες για γεμιστά. Εδώ κάτω έχει μόνο ο ΑΒ τέτοιες, οι λαϊκές έχουν τις σκούρες.
Δώσε διεύθυνση να σου στείλω ένα τελάρο;)
@ Thalassenia :
Έχει κι εδώ ο ΑΒ, έχει και η μανάβισσα της γειτονιάς, Βασιλικών, αλλά, είπαμε, τα γεμιστά "τζιζ".
Που να τρώγαμε και γεμιστά, με τέτοια που τραβάμε. Τέλεια θα ήταν η καταστροφή!!
Πάντως χωρίς πλάκα, μόλις άνοιξα το χρυσό πακέτο, μύρισε η πιπεριά, πάω απ'όλα!!
Καλό Απόγευμα!
___________________
ωραία...ευχαριστώ πολύ που με δεκτηκατε στην παρεα σας.. θα γινω μελος ..θα αφηνω και σχολια στις αναρτησεις..
θα χαρω να σας βλεπω και στο δικο μου μπλογκ , αν θελετε να γινετε μελος..και να τα λεμε μεσω των μπλογκ μας
ευχαριστω
@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET :
Όταν λεω όλα είναι ελεύθερα, εννοώ ότι μπορείς να αναδημοσιεύεις όποια ανάρτηση θέλεις.
Και πάλι καλώς ήρθες!
__________________________
καλησπερα .ευχαριστω για την εγγραφη μελους στο σπιτακι μου και ευχομαι να σας προσφερει ομορφες στιγμες
παω να γινω μελος και γω
ωωω ευχαριστω για την αδεια αναδημοσιευσης (παντα βαζω ως πηγη το μπλογκ απο το οποιο τα παιρνω)
και σεις μπορειτε να παιρνετε απο μενα αμα κατι σας αρεσει (εχω και κατηγορια συνταγες) (αρκει να μπαινει ως πηγη το δελφινακι μου)
χαρηκα για τη γνωριμια και ευχομαι να τα λεμε
καλο βραδυ
Kαλησπέρα σας
αν και λίγο άσχετη με μαγειρική, στις φωτογραφίες φαίνονται νοστιμότατα!
Τα τηγανιτά όμως δεν είναι βαριά για το στομάχι? και παχαίνει και το λάδι!
Ψητά δεν θα ήταν πιο υγιεινά?
καλό σας βράδυ!
Σταύρο μου!
Τ΄αγαπημένα μου!
Όσο για τον...Αλφρέντο (τελικά, εδώ στης ...θείας Τερέζας...) όλοι αυτη ζητούν...
Η τωρινή, ενδιαφέρουσα.
αν βάλω φέτα ή μαλακό άλλο τυρί;;;;;
πειράζει;
Καμιά φορά, χρησιμοποιώ ότι έχω... η μικρή αγορά μας, εδώ, είναι λίγο μακριά με τα... πόδια.
Φιλιά στη Ράνια, Υιώτα, ΝΥ
@ Titi Nefer :
Έτσι όπως τα κάνω δεν είναι τηγανητά.
Απλά χρησιμοποιώ το αντικολλητικό τηγάνι, γιατί η ποσότητα είναι μικρή και, από την άλλη, δεν έχω αντικολλητικές κατσαρόλες.
Μετά το αρχικό σοκ με το σωτάρισμα, βράζουν με το κρασί σκεπασμένα.
Το ελαιόλαδο είναι πολύ μικρή ποσότητα και δεν είναι απλά κάποιο λάδι. Είναι έξτρα παρθένο.
Καλώς ήρθες στην παρέα!
Καλή σου μέρα!~
____________________
@ Αστοριανή :
Την φέτα, ή μάλλον το κατσικίσιο λόγω χαμηλών λιπαρών, το χρησιμοποιώ κι εγώ πολύ συχνά, όταν δεν έχω κατίκι.
Απλά σε ένα μπωλάκι διαλύω το κομμάτι που θα χρησιμοποιήσω με λιγο γάλα.
Προσέχω όμως το επί πλέον αλάτι, γιατί γίνεται πιο αλμυρό από το φρέσκο τυρί.
Φιλιά σε όλους σας..... Καλημέρα (ή μάλλον Καληνύχτα για εκεί σε σας, που ακόμη είναι "χθες" 23.32')
__________________________
Τέτοια πακέτα είναι πάντα ευπρόσδεκτα! Το κατίκι το λατρεύω. Με το φαγητό σου έδεσε τέλεια!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑς, ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΩΠΗΚΑΝ ΤΑ ΥΠΑΤΑ ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΑ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΩ ΚΑΤΩ ΟΥΤΕ ΕΓΚΥΟς ΝΑ 'ΜΟΥΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΛΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΕς ΜΑΓΕΙΡΙΚΕς ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΕΔΩ ΣΑς ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ titi ΑΝ ΕΝΟΧΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΤΕ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΚΑΛΕς ΜΑΓΕΙΡΙΚΕς ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕς ΘΑ ΣΑς ΕΡΧΟΜΑΙ
Μέρα δύσκολη χθές, γράψε μου απουσία, φίλε μου Δύσπιστε.Βλέπω σαλατούλα στο τηγάνι, τέλεια!Είμαι πιό "καυτερός" γενικά στίς προτιμήσεις μου,εκτός απο το αλάτι,τρώω απίστευτες ποσότητες πιπεριού.
Καλημέρα σε σένα και σε όλη την παρέα σου κι ευχαριστώ γιά την υποδοχή!
@ kiki :
Το αξιοποιώ με τον καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, τρόπο.
Το κατίκι, τώρα που έχει το δίκτυο διανομής του Νίκα, το βρίσκεις και στα Σ/Μ (θυγατρική στο Δομοκό).
Για πρωινό, με το δικό σου ψωμάκι ολικής και μέλι, ότι καλύτερο!!
________________________
@ ice creaminal :
Καλώς ήρθες στην παρέα!!
Εδώ όλοι είναι καλοδεχούμενοι!
Και όταν λέω "όλοι", εννοώ όόόόλοι!!
Και μην ανησυχείς! Και μετά τις διακοπές, πάλι εδώ θα μας βρεις!
(Άγιο πράγμα οι διακοπές. Μη τις αφήνεις να πάνε χαμένες!!)
Και πάλι καλώς όρισες!
____________________
@ Makis Sougias :
Απουσιολόγος ήμουν στο σχολείο.
Εδώ τα ξεπέρασα αυτά!
Αν περάσεις κάποια φορά από τα μέρη μου, θα δοκιμάσεις τον δυναμίτη των καυτερών πιπεριών (μέχρι δακρύων λέμε).
Αυτό το καλοκαίρι άρχισε η παραγωγή τρίτης γενιάς από πιπερίτσες που έφερα πριν χρόνια από την Ερέτρια και πάντα κρατώ σπόρο, κάνω μπούκοβο, έχω ξερές κρεμασμένες και κάνω και τουρσί. Όλα τα σχέδια!!
Άσε που αν έχεις μεγάλη γλάστρα, μπορώ να σου στείλω σπόρο. Δεν θέλουν μεγάλη προσοχή!!
____________________
Τι γίνεται εδω μέσα ρε παιδιά! Δύσπιστος και ξερό ψωμί!
Ξέρεις οτι για συνταγές σπανίως αναφέρομαι αν και τις παρακολουθώ όλες αλλά αυτη τη φορά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο πόσο σε αγαπάει ο κόσμος (κρίνοντας απο τα σχόλια) και ενα εχω να σου πώ.Το αξίζεις.
@ Τhalassokrator :
Φίλτατε Καπετάν-Θαλασσοκράτορα,
στο σχόλιο σου απαντώ με μια μόνο λέξη:
Υ Π Ε Ρ Β Ο Λ Ε Σ !!!!!
Καλό Απόγευμα Καρντάση.......
_____________________
αυτο το καρνταση τι σημαινει?
βρε σταυρο, φορουμ κοντευει να γινει το μπλογκ σου!!!! )
@ grEAT :
Το "καρντάση" είναι Βορειοελλαδίτικη (Θεσσαλονικιώτικη) παραφθορά της Τουρκικής λέξης "arkadaş"=φίλος.
Κυρίως το λένε οι Νότιοι για μας τους Βόρειους ("ήρθαν τα καρντάσια").
Τώρα που επεξεργάζομαι την επόμενη ανάρτηση, να δούμε, θα συνεχιστεί το "Forum"??
Καλό Βράδυ!!
_____________________
Δημοσίευση σχολίου