Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ με ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΒΙΔΕΣ...


Άσπρη σάλτσα με μανιτάρια έκανα ΕΔΩ.
Μωβ (μπορντώ) σάλτσα με μανιτάρια έκανα ΕΔΩ .
Σήμερα, που γυρίσαμε για λίγες μέρες, είπα να κάνω Κόκκινη σάλτσα, για να συνοδεύσει πάλι ζυμαρικά (βίδες συγκεκριμένα) και να το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α
300 γραμ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γραμ. "χυλό" ντομάτας (κονκασέ στο multi)
3-4 κουταλιές Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ζεσταίνω το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο για μερικά λεπτά.
Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σωτάρισμα μέχρι να τελειώσουν τα υγρά, που βγάζουν.
Σβήνω με τον ντοματοχυλό, και αφήνω να βράσει μέχρι να πήξει στο επιθυμητό (περίπου 15').
Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνω.
Αν βιάζομαι να πήξει, διαλύω μισό κουταλάκι κορν-φλάουερ σε λίγο νερό και ανακατεύω την σάλτσα.

Παίρνω σπιτικές βίδες και τις βράζω 6'.
Στραγγίζω και σερβίρω σκεπασμένες με την σάλτσα.
Για το που θα βρούμε σπιτικά ζυμαρικά, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.
Η διαφορά, που κάνει αυτά τα ζυμαρικά διαφορετικά, είναι στο σιμιγδάλι (πιο "άγριο") και στην έλλειψη συντηρητικών. Φαίνεται άλλωστε και από την κοντινή ημερομηνία λήξης.
Παρόμοια ζυμαρικά είχε φέρει η γιαγιά μου από την Ρόδο, από ένα εργοστάσιο ζυμαρικών "ΡΟΣΟΛ", απομεινάρι της Ιταλικής κατοχής. Είχε δώσει την διεύθυνση του και στον μπακάλη μας και έφερνε για αρκετά χρόνια, φανατικά, μέχρι που πουλήθηκε.
Βρήκα το ιστορικό της ΡΟΣΟΛ, κάνοντας αναζήτηση ΕΔΩ.

Όπως καταλάβατε, γυρίσαμε για μερικές μέρες, να τελειώσουμε μερικές δουλειές και να ξαναπάμε, συνεχίζοντας αυτές τις σπαστές διακοπές.
Και μερικές εικόνες με τα "παιδιά", ένα ηλιοβασίλεμμα, το πευκάκι που ξεράθηκε στο Κώχι και τις "Γαλάζιες Σημαίες", που έγιναν κουρτίνες, στην αποθηκούλα του Ναυτικού Ομίλου, κοντά στα wc και τα ντους!!!
Ελπίζω να τα ξαναπούμε μετά το 15αύγουστο!!

10 σχόλια:

Evie είπε...

Συμφωνώ μαζί σου για τα ζυμαρικά. Το δε φαγητό φαίνεται νοστιμότατο.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ!!!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Πως φαίνεται ο καλοφαγάς άνθρωπος!
Από την λεπτομέρεια...

Οι σπαστές διακοπές είναι καλύτερες...
Καλή συνέχεια!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Evie :
Σε λίγο, ελπίζω, να αρχίσω να φτιάχνω δικά μου ζυμαρικά.
Ευχαριστώ!!
______________

@ Γιαγιά Αντιγόνη :
Αυτές οι λεπτομέρειες μου έφαγαν τη ζωή!
Βλέπω χαβαλέδες που πέρασαν καλύτερα, αλλά δεν μπόρεσα να αλλάξω.

Οι σπαστές διακοπές γίνονται αναγκαστικά.
Μου λείπει το μεγάλο ταξίδι.
Μόνο τότε καταλαβαίνω καλοκαίρι!
Νά'σαι καλά Αντιγονάκι!!
___________________

Unknown είπε...

όμορφη ιδέα και πολύ καλή...
ναστε καλά χάρηκα.....
καλοφαγάς και εγώ.....

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ homemade :
Καλως ήρθες στο φτωχικό μου.
Μου αρέσει που δηλώνεις "καλοφαγάς" και όχι "πολυφαγάς".
Εδώ θα βρίσκεις κοινές καθημερινές κατασκευές και όχι πολύπλοκα και εξεζητημένα φαγητά.
Ευχαριστώ!
_________________

Αστοριανή είπε...

...κάλιο σπαστές... παρά καθόλου!!!!!!!!!!!!

σας ζηλεύω!
Παρ'όλη την ζέστη, έφτιασα στο φούρνο, "στράϊπ-μπας" με πατάτες, αγγινάρες, μπάμιες, κι όλα τα νόστιμα συμπλρωματικά.... σε κόκκινη σάλτσα...
Νοστιμότατο! πες στην Ράνια...

Φιλάκια,
Υιώτα
αστοριανή,
ΝΥ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή :
Παρ'όλο που οι μπάμιες και οι αγγιάρες δεν είναι και πολύ του γούστου μου, αφού λες να πω στη Ράνια ότι είναι νόστιμο, στείλε μου την συνταγή να το κάνω και να το αναρτήσω.
Και μπορεί να βρω και Ελληνικό τίτλο, αντί stars and stripes!!!!!

Φιλιά καλκαιρινά από όλους μας σε όλους σας.

ΥΓ: Εκεί είναι μεσάνυχτα και 25' και πιστεύω ότι θα το δεις το πρωί.
___________________

VAD είπε...

Βάζε εσυ σαλτσάτα ζυμαρικά και συνεχισε τις διακοπές σου!Με τις ευχαριστίες μας και τις ευχές μας:)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ VAD :
Πεθαίνω για πειραματισμούς με σάλτσες, με διάφορα υλικά και όχι μόνο για ζυμαρικά.
Ευχαριστώ για τις ευχές και αντεύχομαι!!
_________________

Ανώνυμος είπε...

Εσύ θα μας πεθάνεις στο τέλος!
Να περνας καλά καπετάνιοοοοο