Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ.

Πριν ξαναφύγω, έκανα ένα εύκολο γκιουβετσάκι, χρησιμοποιώντας την γάστρα.
Και λέω εύκολο και απλό, γιατί έχει απλή εκτέλεση.
Το αποτέλεσμα νοστιμότατο.

Υ Λ Ι Κ Α
500 γραμ. Κρέας μοσχαρίσιο άπαχο (νουά)
500 γραμ. Κριθαράκι χοντρό
400 γραμ. Ντομάτες ξεσποριασμένες και ξεφλουδισμένες
1 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 Κρεμμύδι μεγάλο, χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 λίτρα Νερό (πρέπει, μαζί με τον ντοματοπολτό, να είναι 1:4 σε όγκο με το κριθαράκι)
Αλάτι-Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε το κρέας και ΔΕΝ το τσιγαρίζουμε.
Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο multi.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κριθαράκι, στη γάστρα και φουρνίζουμε για 3 ώρες, στους 100 οC, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε για 20-25' ακόμη. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Το φαγητό μας θα έχει ζουμί, που θα απορροφηθεί όλο από το κριθαράκι.
Ρίχνουμε, προαιρετικά, τυρί τριμμένο, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε 5-10' στον σβησμένο φούρνο.
 Σερβίρουμε και τρώμε ζεστό κι ας έχει καύσωνα, ιδρώνουμε και κάνουμε και αποτοξίνωση.
Θυμήθηκα το γκιουβετσάκι που έφαγα πηγαίνοντας για την Σχοινούσα, με τον σκυλοπνίχτη "ΚΥΚΛΑΔΕΣ", χωρίς A/C.
Αλλά για εκείνο το ταξίδι, άλλη φορά.......
Posted by Picasa





12 σχόλια:

LENA είπε...

δεν ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΑΠΕΡΑΚΙ ΜΕ 2 ΜΕΡΙΔΟΥΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ...ΧΩΡΙΑΤΙΣΣΑ .ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΑΡΕ Κ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ Κ ΕΛΑ ΠΕΡΑΙΑΑΑΑΑΑ ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ElenaG είπε...

Σταυρο γίνετε κάτι και δεν το καταλαβαίνω!!!
Εγώ είμαι χαϊβάνι σ αυτά! Πάω στη γιαγιά που είναι σοφή να μου εξήγηση!
A! και το γιουβέτσι το καλύτερο μου!!

Betty's Cuisine είπε...

Νομίζω από τα καλύτερα φαγητά ever!
Άμα χυλώσει σωστά, δεν παίζεται!!!
Καλή συνέχεια, να περνάτε καλά!

manousina είπε...

Είναι από τα πολύ νόστιμα φαγητά, αλλά είναι το μοναδικό φαγητό που τρώω μόνο ζεστό, ότι καιρό και αν έχει.

Vita είπε...

Έρχεσαι μας μαγειρεύεις πειρασμούς και ξαναφεύγεις. Εμείς πάλι...φάτε μάτια ψάρια! Ή μάλλον γιουβέτσι :-)

VAD είπε...

Στο χωριο μου λενε,"πότε ηρθες,πότε θα φύγεις"!:))
Αριστομαγειρεμα,απ'τ'αγαπημένα:)
Ωρα καλή στην πρύμη σου,καπετάνιε...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ....ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΕΙΧΑ ΕΧΘΕΣ .....ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΓΙΑΓΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ''....ΩΡΑΙΟΣ ...ΧΑΛΒΑΣ!!!!!!!!!!!!......ΑΝΩΝΥΜΟΣ ''Ν''

VASILIKI είπε...

Ωραίο φαίνεται το "Γκιουβέτσι"... Καλό καλοκαίρι και καλές θάλασσες φίλε Σταύρο!

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΥΣΠΙΣΤΕ!!!
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ....

ElenaG είπε...

καλεεεε τώρα πρόσεξα το "πριν ξαναφύγω"!!!!
Που πας!!!! Σταυρο έλα πίσω τώωωωωρα!!!!
Γιαγιααααά αν τον βρείς τραβα του το αυτί!!!!
Με έσπρωξε στη θάλασσα με γεμάτο στομάχι κολύμπι δεν ξέρω...πνιιιιιιιίγομαι λέμε!!!

Marί είπε...

Σταύρο έχω κάτι για σένα στο σπιτάκι μου, αν δεν κάνεις ΤΑΚ, αν δεν τριμμάρεις τη τζένοα κι αν δέσεις και σε κανένα λιμάνι, πέρνα από κεί να το παραλάβεις.
Ώρα καλή στη πρύμη σου κι αέρα στα πανιά σου!!

mia xara είπε...

Poly agapimeno fagito sto spiti mas...Deihnei apithano sti gastra!!Kalwsorises kai Kalotaxidos!!!