Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μαφινάκια με καρυδόμελο....και άλλα!!!


Περισσεύματα από τα Χριστουγεννιάτικα Μελομακάρονα:
1 φλυτζάνι σιρόπι, αρκετά πηχτό
Λίγο καρυδοκανελλογαρύφαλο και
Λίγα καρύδια (πεταλούδα).
Ήρθε και η ιδέα από ΕΔΩ  και νάτα, έτοιμα
Ας δούμε όμως πως φθάσαμε ως εδώ
Υ Λ Ι Κ Α
Για την ζύμη
2 κουτ.σουπ. Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο
2 κουτ.σουπ. Ζάχαρη μαύρη
1 φλ.τσαγ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.γλυκ. Baking Powder
1 Αυγό

Για την γέμιση
1 φλ.τσαγ. Καρύδια ψιλοκομμένα στο multi
1 κουτ.γλυκ. Κανέλλα
1/2 κουτ.γλυκ. Γαρύφαλλο σκόνη
1 φλ.τσαγ. Μέλι αραιωμένο λίγο
1/2 φλ.τσαγ. Σταφίδες ξανθές
1 ποτήρι κρασιού Μαυροφάφνη

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βάζουμε σε μπωλάκι τις σταφίδες με την Μαυροδάφνη και τις αφήνουμε μια ώρα, για να φουσκώσουν.
Ανακατεύουμε το μέλι με τα ψιλοκομμένα καρύδια, την κανέλλα και το γαρύφαλο, καλά, να γίνει παχύρευστος πολτός.

Βάζουμε τη ζάχαρη και την μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, σε μπωλ και τα κτυπάμε με τους αυγοδάρτες του μίξερ χειρός, μέχρι να ομογεννοποιηθούν.
Ρίχνουμε το αυγό, συνεχίζουμε το κτύπημα και σταδιακά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα τοιχώματα.
Για να αποφύγουμε το έξτρα αλεύρι, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και πλάθουμε την ζύμη σε μπαστούνι.
Την κόβουμε με βρεγμένο μαχαίρι σε 12 κομμάτια.
Τόσες θέσεις έχει το αυτόματο ηλεκτρονικό μαφινοταψάκι μας!!!
Λαδώνουμε ελαφρά τις θέσεις και βάζουμε από ένα κομμάτι ζύμης, που το απλώνουμε να καλύψει τον πάτο και το τοίχωμα.
Σε κάθε θέση βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμισης.
Στραγγίζουμε τις σταφίδες και βάζουμε λίγες πάνω από την γέμιση.
Πίνουμε και την μαυροδάφνη που έμεινε. Είπαμε δεν πετάμε τίποτα που να τρώγεται ή να πίνεται!!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 οC, με αέρα και αντιστάσεις, για 12-13'.
Μόνο αντιστάσεις βάζουμε τον φούρνο στους 200 οC.
Με την υψηλή θερμοκρασία πετυχαίνουμε να ροδίσουν και μέσα να παραμείνουν μαλακά.
Το φούσκωμα της σταφίδας, μπορεί να γίνει και με άλλα κρασιά ή ποτά. Είναι όμως απαραίτητο, για να μη ξεραθούν στον φούρνο και παίρνουν και γεύση.
Posted by Picasa

5 σχόλια:

ELENI είπε...

ΑΠΑΠΑ...ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΑ ΚΙΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ...ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK ????? ..Κ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΙΟΛΑΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ....ΑΜ ΔΕ!!! ΤΣΑΓΑΚΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΣΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Thalassenia είπε...

Δεν είναι και καλοκαίρι να πάρεις σβάρνα τις θάλασσες και να μας αφήσεις λίγο ήσυχες.
Να ήσουν και κοντά τουλάχιστον...

Όλο "φάτε μάτια ψάρια..." μας έχεις.

kiki είπε...

Είστε πειρασμός κύριε.... :-)

υγ. ΑΚΟΜΑ;;;;

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ LENA:
Να χαίρεσαι που φούσκωσαν με φυσικό τρόπο και όχι "τεχνητά".
Εγιναν για τσίμπημα!!!!!!
_____________
@ Thalassenia:
Που θα πάει; Έρχεται, αλλά μην περιμένεις να χαθώ. Τώρα έμαθα πως προγραμματίζεις χρονικά την δημοσίευση των αναρτήσεων!!
_____________
@ Kiki:
E! ΄χι και πειρασμός!! Σεισμός, ναι!!

ΥΓ: Την περασμένη Παρασκευή και μελετώ την έκπληξη.....
______________

zoyzoy είπε...

Οπως το'γραψες νόμιζα ότι θα χρησιμοποιούσες τα μελομακάρονα που περίσσεψαν!

Τέλειο το γλυκάκι σου:))