Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤΙΑΝΑ (!!!) ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΤΑ / ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Ειπα και παλιότερα, μην κρίνετε τους bloggers από το "όνομα" του blog!
Και φέρνω παράδειγμα εμένα.  Τελικά είμαι "εύπιστος" και αν ήμουν ψάρι, δεν θα ζούσα ούτε ένα λεπτό, έτσι εύκολα που τσιμπάω τέτοια δολώματα .
Σήμερα το πρωί είδα στο φιλικό blog BETTY'S CUISINE  ότι η Κυρία Ελισσάβετ έχει αναρτήσει μια συνταγή εύκολη, εμπνευσμένη από τον Στέλιο Παλιάρο (σίγουρος και συνεπής επαγγελματίας).
Παίρνω την συνταγή "Μπισκότα με σοκολάτα", την προσαρμόζω στα υλικά που θέλω και γίνεται κάτι "πειραγμένο" (δεν θα προδώσω τον χαρακτηρισμό "πειραχτήρι" που με έδωσαν!).
Πειράζω και τον τίτλο, για να φανεί η προέλευση και η γεύση που κυριαρχεί
και νάτα, ωραία και καλλιτεχνικά

Πως έφθασα ως εδώ;
Στην βασική συνταγή που μπορείτε να δείτε πατώντας το λινκ πιό πανω, έκανα τις εξής αλλαγές:
α)  Αντί για βιτάμ, έβαλα Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο, για μαγείρεμμα
β) Αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μπέϊκιν, έβαλα φαρίνα ολικής, αυτοφούσκωτη
γ) Αντί για τρούφα, έβαλα κουβερτούρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη 
και επί πλέον ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού.
Κατά τα άλλα η συνταγή έμεινε ίδια.
Η γεύση όμως που κυριαρχεί είναι η κανέλλα.
Ίσως το βράδυ που θα γυρίσω να δοκιμάσω να βουτήξω το μισό μπισκότο σε λυωμένη κουβερτούρα.
________________
________________
Και, όπως υποσχέθηκα, έστω και σουρωμένος από μια απογευματινή τσιπουροουζοκρασοποσία, τα βούτηξα και σε 50 γραμ. λυωμένη σκέτη κουβερτούρα
Κρύβω μερικά για τον πρωινό καφέ

19 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Mέχρι να γυρίσεις δεν θα βρείς τίποτα για να το βουτήξεις στην σοκολάτα.....θα τα έχουμε φάει όλα!!!

ιρινι είπε...

Οτι θα εκανες 'επέμβαση' και στις συνταγές του Παρλιάρου ,δεν το πίστευα!!!!!και λέω "μπράβο σου!!!διότι τα εψησα με την δική σου εκδοχή και ειναι θαύμα!!!!!
Αλλά δεν θα τα βουτήξω στην σοκολάτα, ετσι ειναι πεντανόστιμα, ειναι ηδη αρκετά γλυκά!!!!
Τι άλλο να περιμένω τώρα????
Καλό βράδυ!!!

Maria είπε...

ΤΡΕΜΕ ΠΑΡΛΙΑΡΕΕΕΕΕ.....ΟΛΕ!
ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑ!ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΑΑΑΑΑΑ!

marilise είπε...

αμ ποιός είσαι φίλε μου , τέλεια

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σταύρε
τι να γράψω?
Πολλά ευγε!!!

Thalassenia είπε...

Ευτυχώς που κράτησες γιατί ως το πρωί δεν θα μείνει τίποτα.
Τα έφτιαξα κι εγώ -απείραχτα-, αλλά τα προτιμώ χωρίς κανέλα τελικά.
Είπα την επόμενη να βάλω ξύσμα πορτοκάλι όπως εσύ που ταιριάζει στην σοκολάτα.
Καλά κάνεις και επεμβαίνεις γιατί η εξιδανίκευση δεν κάνει καλό.

Προσοχή στα τσιπουράκια, με μέτρο.

mari beika είπε...

Μπράβο Δύσπιστε με πρόλαβες, θα τα φτιάξω κι εγώ αλλά με τη βασική συνταγή, δεν θα βάλω όμως κανέλα.
Τέλεια τα έκανες πάντως!!
Καλό ξημέρωμα

Vita είπε...

Εκείνο το tip με το πορτοκάλι πρέπει να τους έδωσε άλλο αέρα.Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι αξεπέραστος συνδυασμός

ELENI είπε...

COKKIES...ΓΙΑΜΜΜΜ. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ Κ ΦΥΛΑΞΕΣ ///ΠΩΣ ΘΑ ΠΙΝΑΜΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΩΡΑ!!!ΚΑΛΗΜΕΡΙΣΙΟΥΣ!!!!!!!

kiki είπε...

Μπήκα κι εγώ να δω, γιατί τα λες ελισσαβετιανά! χαχα! Να είχα ένα!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Αγόρασα καινούργια φορμάκια, κουπ-πατ νομίζω τα λένε οι ... επαγγελματίες. Μήπως να τα εγκαινιάσω με αυτή τη συνταγή! Τι λές? Φιλιά

Μαίρη (Ginger) είπε...

Κι εγώ με τη σειρά μου τα καταχώρησα στο αρχείο μου με την ονομασία

Τα Ελισσαβετιανά του Σταύρου

Εεεεε πως σου φαίνεται!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Λίλα:
Και όμως βρήκα και τα έκανα και μισο-σοκολατένια.
__________
@ RIRI:
Προσαρμογή στα οικιακά μας δεδομένα το λέω.
__________
@ Maria:
Ε!! Όχι και έτσι, απλά είμαι λίγο πειραχτήρι, κουσούρι που μου έμεινε από παλιά.
__________
@ Marilise:
Τίποτε το εξαιρετικό δεν είμαι. Απλά καθημερινά πράγματα φτιάχνω, έτσι για να περνά και η ώρα.
__________
@ Mygonimo:
Ανέστη, φίλε μου, δεν ήταν και κάτι δύσκολο, θα μπορούσα να εμφανίσω την συνταγή σαν δική μου, μιας και με τα "πειράγματα" έγινε αγνώριστη.
Από μια καλώς ή κακώς εννοουμένη τιμιότητα, έκανα τις σχετικές αναφορές.
Να'σαι καλά!
__________
@ Thalassenia:
Σε μια συνταγή παρόμοια της μαμάς μου (από το ΡΟΜΑΝΤΣΟ) έχει ΜΙΣΟ κουταλάκι κανέλλα και νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό, γιατί η κανέλλα τα καλύπτει όλα.

Αχ! Καλά θα ήταν να ήταν μόνο τσιπουράκια.
Δοκιμή μεζέδων και ποτών κάναμε για το κόψιμοτης πίτας του ομίλου την Κυριακή. Κάπως περισσότερο από απλή δοκιμή ήταν!
____________
@ ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ:
Περιμένω ανάρτηση και ας είναι μια απλή συνταγή.
____________
@ Vita:
Την τελική κουβερτούρα την έλυωσα σκέτη, γιατί την ήθελα άγλυκη. Αν ήθελα πιο γλυκιά θα διέλυα μέσα και άχνη ζάχαρη, όπως κάνουν στα ζαχαροπλαστεία.
____________
@ LENA:
Cookies KAI για τον COOKIE σου κράτησα!!!!
____________
@ Kiki:
Δηλαδή αν δεν ήταν τραβηκτικός ο τίτλος δε θα ερχόσουν;
Δεν το πιστεύω!
____________
@ Ginger:
Εγώ δεν έχω τέτοια και σκαρφίζομαι διάφορα κάθε φορά.
Αυτά όμως δεν χρειάζονται, γιατί απλώνουν και στρογγυλύοθν μόνα τους.
Μια ποσότητα ζύμης μισό κουταλάκι του γλυκού, δίνει μπισκότο με διάμετρο 5-7 εκατοστά.
Ευχαριστώ για την τιμή!
_____________

mara είπε...

Αχ αυτός ο Παρλιάρος έχει "κάψει"πολλά σπίτια και βλέπω ότι και στο δικό βγαίνει καπνός.Καλημέρεεεεςςςςςς~!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Σταύρεεεεεεεεε βοήθεια! Λοιπόν άκου, τα έφτιαξα (αν και το βράδυ όταν γυρίζουμε σπίτι έχω μόνο 3 ώρες πριν πάω γιά ύπνο και μέσα σ'αυτές πρέπει να χωρέσω τα πάντα). Αλλά αντικατέστησα τον ολικής άλεσης με κανονικό άσπρο αλεύρι (αυτό είχα στο σπίτι) με το ανάλογο μπεικιν (γιατί εδώ δεν υπάρχει αυτοφούσκωτο αλεύρι). Η γεύση βγήκε θαυμάσια αλλά σήμερα το πρωί αν και δεν θα είχα σκεπάσει όταν τα άφησα να κρυώσουν δεν μου βγήκαν τραγανιστά αλλά κάπως μαλάκα. Τι έκανα λάθος Σταύρε μου? Φαντάσου ότι άκουσα τη συμβουλή σου και έκανα διπλή δόση, έλεος. Σε παρακαλώ πες μου τι νομίζεις? Μήπως έπρεπε να τ'αφήσω περισσότερο στο φούρνο σε λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία? Περιμένωωωωωω

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Mara:
Έχεις δίκιο για τον καπνό!!!
Ο Παρλιάρος μου αρέσει για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων το οτι είναι Ισταμπουλούς (βλ. Κωνσταντινουπολίτης = εγγύηση) και για το ότι έχει μεγάλη ακρίβεια στις δοσολογίες.
Συνταγές του έχω κάνει, αλλά τις πείραχτες δεν τις δημοσιοποιώ, ούτε με αναφορά, γιατί είναι σοβαρός επαγγελματίας και δεν πρέπει.
Καλή σου μέρα!
___________
@ Ginger:
H original συνταγή είναι για απλό αλεύρι με μπέϊκιν.
Η τελευταία σου ερώτηση είναι και η απάντηση.
Χρησιμοποίησα αντιστάσεις +αέρα στους 160 βαθμούς για 12 λεπτά.
Δεν είδα το σχόλιο νωρίτερα γιατί έλειπα.
___________

Betty's Cuisine είπε...

πω πω Σταύρο αυτά έγιναν υπερπαραγωγή!
αυτά με τη σοκολάτα τα λιγουρεύτηκα, δεν στο κρύβω!

όσο για τον τίτλο, ομολογώ πως αρχικά έμεινα άφωνη να τον κοιτώ και να προσπαθώ να φανταστώ τι εννοείς... μετά κατάλαβα πως αφορά εμένα!!! χαχα... τέλειος!
ευχαριστώ πολύ!!!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Ευχαριστώ Σταύρε, εγώ τα έψησα στους 180 για 10 λεπτα ααααχ γιατί δεν μου τα λες αυτα απ την αρχη. Τώρα θα φάω ένα κάρο μαλακά μπισκοτάκιαααααααααα . Φιλάκια φιλαράκι μου!

kiki είπε...

Όχι καλέ! Θα ερχόμουνα! Αλλά είχα περιέργεια!