Πριν από ένα εξάμηνο, έστειλα αυτή την συνταγή σε μερικές Κυρίες, ασχολούμενες εκτός των άλλων και με την μαγειροζαχαροπλαστική. Οι γνώμες ήταν συγκλίνουσες στο "εύκολα". Το "νόστιμα" είναι υποκειμενική έννοια. Για όσους θέλουν κάτι ήπια αλμυρό, είναι ότι πρέπει.
ΥΛΙΚΑ (για 15-20 κομμάτια)
250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κόκκινη φαρίνα)
150-200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο νερό
200+ γραμ. φέτα τριμμένη ή γιδοτύρι
50-80 γραμ. ελαιόλαδο
Σουσάμι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Όλα τα υλικά σε λεκανάκι και ζύμωμα με το χέρι ή (πιό εύκολα) με τα ζυμωτήρια του μίξερ χεριού
2) Πλάθουμε μπαλλάκια σαν καρύδι και τα πατάμε βάζοντάς τα σε ταψί με λαδόκολλα
3) Αλείφουμε την επιφάνεια με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι
4) Ψήνουμε στους 180 οC για 20'
Και αμέσως μετά βγάζουμε την φωτό, αν προλάβουμε.-
Κυριακή 3 Μαΐου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
2 σχόλια:
... και πιο light τα δικά σου αλλά κυρίως σαφώς πιο εμφανίσιμα!
έγραψες πάλι!
καλό απόγευμα...
χαχαχα αυτό με τη φωτογραφία το παθαίνω κι εγώ να μην προλαβαίνω :)
Δημοσίευση σχολίου