Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

SHRIMP BURGER ..... το απορριφθέν (!)

Σήμερα είπα να φτιάξω την μια από τις τρεις συνταγές, που έστειλα στον διαγωνισμό των Friday's, μέσω των Greek Foodbloggers.
Τα  ΓΑΡΙΔΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ  ή  Shrimp Burgers, όπως θέλουν να λέγονται.....
Το αποτέλεσμα χορταστικό
Οι γαρίδες ήταν κατεψυγμένες, μεγάλες και χωρίς ουρά και κεφάλι.  Το πρόβλημα ήταν ότι στο σακκουλάκι έγραφε και τα συντηρητικά και τον τρόπο αποβολής τους, μετά την απόψυξη.
Να μείνουν, λέει, σε νερό με τρεις φέτες λεμόνι, για 10 λεπτά, να αλλάξει το νερό και τα λεμόνια για άλλα 10 λεπτά.  Τρίχες!!!
Εγώ ακολούθησα την μέθοδο του Καπετάνιου από την Μεθώνη:
Ξυδόνερο 3/1 και παραμονή μια ώρα.
Έβγαλα και το ραχιαίο εντεράκι, μια προς μια και αντέγραψα την δική μου συνταγή, από  ΕΔΩ (κλικ).
Το άλλο θέμα που είχα, ήταν με το βάρος των γαρίδων.  Στο σακκουλάκι έγραφε 425 γραμμάρια. Δεν το ζύγισα παγωμένο.  Μετά όμως το ξεπάγωμα, το καθαρό ήταν 327 γραμ., χωρίς να φαίνεται τόσος πολύς επίπαγος!!!  Μετά με λες να μην είμαι δύσπιστος.   Με τους κλέφτες... επιβάλλεται να είμαι!!
Και, επειδή αυτή η κατασκευή "κοντράρησε" με κάτι σπανακομανίταρα της πλάκας και απορρίφθηκε από την "επιτροπή", σύντομα θα σας ενημερώσω πότε και που θα την δείτε για να την δοκιμάσετε, όπου και αν είστε στα Βαλκάνια!!
Και σε νηστήσιμη έκδοση, εποχιακά....
Ίσως και σε πιο καλή παρουσίαση, πιο επαγγελματική, γιατί, μη κρυβόμαστε, ερασιτέχνης οικιακός μάγειρας είμαι......

18 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Εγώ εκείνη τη ροζ σώς θέλω να δοκιμάσω που είχες στη σχετική ανάρτηση.....περιμένω με αγωνία να αγοράσω τα burger!!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Lila Xagorari :
Η σημερινή σάλτσα δεν έγινε τόσο ροζ, γιατί έβαλα λιγότερο κέτσαπ.

Δες το gmail σου.

Πάω πίσω στο Sin!!
_____________________

Αστοριανή είπε...

...Μια με την ...Σάντυ,
μετά με την...Αθηνά!!!

καλά τα πάμε, στο σπίτι μας..
Φιλοξενούμε μετά χαράς τον ...ασταμάτητο μικρό μας, λόγω ότι έντεκα μέρες τώρα, δεν έχουν φως και θέρμανση... (μια μεγάλη γεννήτρια θέλει πετρέλαιο και δεν...υπάρχει!!!)

Θα σε ξαναβρώ όταν ησυχάσουμε κάπως!!!

Χαιρετισμούς,
Υιώτα, ΝΥ

grEAT είπε...

πολυ ωραιο σταυρο. αλλα με εβαλες σε αποριες. που θα βρισκεται στα βαλκανια?

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ grEAT :
Είναι κάτι να μη μου μπει στο ρουθούνι.
Την βλακεία και την ασχετίλα των ντεμέκ "ειδικών", δεν την συγχωρώ!! Όπως ακριβώς άλλοι δεν συγχωρούν εμένα όταν ανακατεύομαι σε τομείς εκτός γνώσης!!!
Καμία παραπάνω εξήγηση, για την ώρα.

Μελλοντικά θα βρίσκεται σε 178 σημεία στην Ελλάδα και σε Αλβανία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, αλλά και στη Λευκορωσία, την Ουκρανία, το Καζακστάν και τη Ρωσία.
Σε Μιλάνο...όχι!! Όταν έρθεις θα σου το φτιάξω εγώ!!!!!!

Καλό ΣαββατοΚύριακο με φιλί Θεσσαλονικιώτικο!!
__________________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή :
Με την Σάντυ και την Αθηνά, πάει καλά!!
Κανένας Ζεύς να μη κατέβει και ποιος μας σώζει!!!!

Εύχομαι σύντομα τα καλύτερα!!

Φιλιά σε όλους!!
________________________

Thalassenia είπε...

Αυτά παθαίνεις αν μπλέκεις με άσχετους.
Πού ξέρουν παιδί μου από γνήσιο οικιακό μάγειρα; Δεν γνωρίζουν ότι οι συνταγές που γίνονται από χόμπυ είναι οι καλύτερες;
Θα έρθει και νότια φαντάζομαι, σε κάποια "αλυσίδα";

Καλό Σαββατοκύριακο

sundayspoon είπε...

Υπέροχο το γαριδομπέργκερ! Φαίνεται πολύ χορταστικό! Πολύ θα ήθελα μια μπουκίτσα (άντε το πολύ δύο, τρεις, τέσσερις...)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Thalassenia :
Δεν ξέρω ποιοι έκριναν, αλλά από τα αποτελέσματα εγώ κρίνω ότι δεν είδαν τις συνταγές από την πλευρά του επιχειρηματία, ούτε και από την πλευρά του πελάτη. Σε αυτόν το τομέα έλειπαν οι ικανότητες.
Έμαθα να κοιτάζω τα πράγματα πρακτικά και να μετράω την "παραγωγικότητα" αναλυτικά (λόγω παλιάς ενασχόλησης) και όταν έδειξα στα φιλαράκια μου την υποτυπώδη παρουσίαση που έστειλα με mail, κατάλαβαν τι και πως τα μετρούσα.

Τώρα αν και πότε θα εμφανιστεί, εξαρτάται κυρίως από μένα. Η πρόκριση έγινε και υπολογίστηκε και το κοστολόγιο, όχι μόνο των υλικών αλλά και των εργατοωρών που απαιτούνται για την προετοιμασία. Άσε που τους έκανα και ένα δωράκι. Τους έδειξα ένα πρακτικό τρόπο/κόλπο, για να υπολογίζουν την βιωσιμότητα των καταστημάτων τους. "Σχίζω το πτυχίο μου" είπε ο αρμόδιος διευθυντής τους.

Πάντως οι δύο από τις τρεις νικήτριες συνταγές είναι αξιόλογες και περιμένω να δοκιμάσω την πρώτη που θα βγει στο τέλος του Νοεμβρίου.

Θα τα ξαναπούμε!
Καλό Σ/Κ, με φιλί Θεσσαλονικιώτικο!!
____________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ sundayspoon :
Έφτιαξα τρία, για μένα και την συζυγο και φάγαμε από ένα και ήταν αρκετό.
Πράγματι χορταστικό.

Ίσως να δοθεί η ευκαιρία για δοκιμές, αργότερα!

Καλό ΣαββατοΚύριακο!
______________________

Kamikaze είπε...

Είσαι θεός!...... με ξελίγωσες πάλι .... τυχαίο?

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Kamikaze :
Δεν είμαι, ούτε θέλω να γίνω!!!
Εχει μεγάλες ευθύνες η θέση και Αυτός που την έχει τώρα, δεν τις ξέρει!!

Καλό Ξημέρωμα!!
_______________________

Magia da Inês είπε...

¸.•°✿⊱╮╮

O visual é muito bom, parece delicioso.
Boa sorte no concurso.
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil
¸.•°✿⊱

Frezia είπε...

Και γιατί καταψυγμέμες οι γαρίδες?
Προχθές είχανε με 12e το κιλό,από την Ιερισό.
Οι καταψυγμένες από που έρχονται?

Selcouth είπε...

Κι εγώ ερασιτέχνης φαγού είμαι, οπότε μπορώ να πάρω ένα από αυτά τα λαχταριστά μπέργκερ; :)
Αυτό με τις γαρίδες και το ξυδόνερο δεν το ήξερα... Νόμιζα ότι ένα πλύσιμο αρκούσε... Στα υπόψιν λοιπόν!
Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη εβδομάδα Δύσπιστε!

Marί είπε...

Μπράβο βρε Δύσπιστε, πολύ καλά τα λες, σου βγάζω το καπέλο!!
Θα δοκιμάσω να το φτιάξω κι εγώ, πολλά φιλιά.

Marί είπε...

Μπράβο βρε Δύσπιστε, πολύ καλά τα λες, σου βγάζω το καπέλο!!
Θα δοκιμάσω να το φτιάξω κι εγώ, πολλά φιλιά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ, ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΒΡΕ ΔΥΣΠΙΣΤΕ ΜΟΥ! ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΚΡΙΝΑΝ; ΑΠΛΩΣ ΓΕΥΣΗΣ;