Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ζ Η Τ Ε Ι Τ Α Ι ...... ΠΩΡΔΥΠΟΥΡΓΟΣ & ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ !!!!!

Να λοιπόν που φθάσαμε και σε αυτό το σημείο σαν χώρα!
Να μη μπορεί να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, μέρες τώρα!
Λες και χάθηκαν όλοι!!!
Αλλά, έτσι σκ@τ@ που τα έκαναν, κανείς δεν θέλει να έρθει να τα καθαρίσει.......

Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα ειδήσεων, είπα κι εγώ να αξιοποιήσω κάτι σκέπες, που είχα στην κατάψυξη, από το Πάσχα!
Συκωταριά για να κάνω τζιγεροσαρμάδες δεν είχα.
Είχα όμως μοσχαρίσιο κρέας, νουά και αρκετή έμπνευση.
Έκανα λοιπόν αυτό που εικονίζεται παρακάτω και ψάχνω όνομα, γιατί όπου και αν κοίταξα, δεν βρήκα κάτι ανάλογο.
Τζιγεροσαρμάδες, δεν είναι, γιατί δεν υπάρχει "τζιγέρ".
Σεφταλιά Κυπριακή δεν είναι, γιατί δεν έχει κυμά.
Φρυγαδέλι δεν είναι, γιατί δεν έχει μοσχαρίσιο συκώτι.
Θα γράψω υλικά και εκτέλεση και όποιος/-α θέλει, ας προτείνει ένα όνομα.
Υ Λ Ι Κ Α
450 γραμ. Μοσχαρίσιο νουά άπαχο
1 + 1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ.τσ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο + 3 κουταλιές
1,5 λίτρο νερό
1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Ρύζι γλασέ
1 φλ.τσ. Ανηθο και Μαϊντανό ψιλοκομμένα
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
1 κουπάκι Γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 αυγά
Αλατι
Ξερή μυζήθρα ψιλοτριμμένη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βάζουμε στο multi το ένα κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι και τα πολτοποιούμε.
Σωτάρουμε τον πολτό στη χύτρα ταχύτητος και όταν λιγοστέψει το υγρό που βγάζει , ρίχνουμε το κρέας και το σωτάρουμε και αυτό για μερικά λεπτά.
Έριξα νερό πολύ, τριπλάσιο από το κρέας, για να κρατήσω ζωμό και για τις ανάγκες του φαγητού, αλλά και για να κάνω και λίγο σούπα με φιδέ, με το περίσσευμα.
Κλείνω την χύτρα και σιγοβράζω (μόλις που να σφυρίζει η βαλβίδα), για ΜΙΑ ώρα. Ήθελα το κρέας πολύ μαλακό.
Βγάζω το κρέας, κρυώνει και το ψιλοκόβω. Σουρώνω τον ζωμό και κρατώ ότι μένει στο ψιλό σουρωτήρι. Εκεί μένει η νοστιμιά!
Βράζω το ρύζι σε 3 φλυτζανάκια ζωμό, προσθέτοντας λίγο αλάτι.
Μαλακώνω σε χλιαρό νερό την ήδη πλυμμένη και ζεματισμένη σκέπη.
Ψιλοκόβω το δεύτερο κρεμμύδι και το σωτάρω σε βαθύ τηγάνι, με τις 3 κουταλιές λάδι.
Σβήνω με 2-3 φλυτζανάκια ζωμό και ρίχνω το ψιλοκομμένο, σαν κυμά, κρέας, το βρασμένο ρύζι, τον πολτό από το σουρωτήρι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σιγοβράζω μέχρι να σωθούν τα υγρά. Όλα τα υλικά είναι ήδη κατάλληλα για φάγωμα και το σωτάρισμα γίνεται για να ενωθούν οι γεύσεις.
Τυλίγω από μια κουταλιά υλικού σε κομμάτι σκέπης και τοποθετώ  στο ταψί, με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Ρίχνω 2 φλυτζανάκια ζωμό και ψήνω στους 200 οC, μέχρι να ροδίσουν τα σαρμαδάκια.
Άλλοτε, σε αυτή τη φάση, έβαζα στο καθένα από ένα κομματάκι κασέρι και ξανά στον φούρνο, για να λυώσει.
Σήμερα έκανα μια σάλτσα με το γιαούρτι, τα αυγά και την  μυζήθρα και τα περιέχυσα.
Πάλι στον φούρνο, στο γκριλ αυτή τη φορά, μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
Και έγινε αυτό το φαγητάκι και μιας και ήμουν μόνος στο σπίτι, το απόλαυσα με την συνοδεία μπυρών.......
Όποιος βρει κάποια ικανοποιητική ονομασία, δεν παίρνει δώρο!
Κάτι τέτοια δώρα-μαϊμούδες, είναι για πολύ-πολύ μικρά παιδάκια και για "ξεμωραμένους/-ες"!!!!
Μόνο την αναφορά του Νονού στην συνταγή μπορώ να υποσχεθώ!!!!!
Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι, με αρνίσιο ή κατσικίσιο κρέας, ίσως να ταίριαζε καλύτερα.  Έχουμε μπροστά μας μέλλον!

13 σχόλια:

Αμερικλάνος είπε...

Φαίνεται νοστιμότατο αλλά η εμφάνισή του προκαλεί, θες και όνομα χαχαχαχαχαχα

Καλημέρα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αμερικλάνος :
Όνομα εννοώ για την συνταγή και όχι για τον πορδυπουργό! Αυτόν, όπως και να τον λένε, τον έχω.....δια βίου, που λέμε και εμείς εντώ στο Ελλάδα!
Καλή σου μέρα!
__________________

Lila Xagorari είπε...

Παλικάρι μας (αφού σου άρεσε) ποσώς μας ενδιαφέρει πως λέγεται. Το οτι είσαι μακριά και δεν μπορούμε να το δοκομάσουμε μας καίει. Όνομα .......Σκεπασμένο μοσχαράκι?

ElenaG είπε...

Τζιγεροσαρμάδες, δεν είναι, γιατί δεν υπάρχει "τζιγέρ".
Σεφταλιά Κυπριακή δεν είναι, γιατί δεν έχει κυμά.
Φρυγαδέλι δεν είναι, γιατί δεν έχει μοσχαρίσιο συκώτι.

βρε άστα ονόματα και στείλε κανένα κομμάτι..τώρα όμως πριν ξεκινήσουν οι νηστείες!!Τέλεια φαίνονται!!!
καλημέρα!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Λίλα :
Λέγε-λέγε κινδυνεύω να το πιστέψω! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!
Κρατώ το όνομα και περιμένω.....
_______________

@ ElenaG :
Και το όνομα χρειάζεται!!!!
Πάντως η κατασκευή πέτυχε και, όσο το σκέφτομαι, σηκώνει αρκετό παιχνίδι στη γέμιση και στην κάλυψη.
Βρήκα πως θα περάσω τον Χειμώνα!!
________________

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Λόγω μεγέθους, φουσκώματος, θερμίδων και τρέχουσας πολιτικής κατάστασης, η ονομασία έρχεται αυτόματα. Μόλις δημιούργησες τα "ΠΑΓΚΑΛΑΚΙΑ". Ή "ΠΑΓΚΑΛΑΔΑ" (κατά το στραπατσάδα) στο πιο επίσημο.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ kaliteros :
Ωραίος!!!
Μπαίνει και η "Παγκαλάδα" στις υποψηφιότητες!
Ευχαριστώ!!
________________

Ανώνυμος είπε...

χαιβαν σαρμα

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Ο/Η Ανώνυμος :
Ναι! Με την έννοια ότι η γέμιση θα μπορούσε να περιέχει κρέας από ζώα (ως γνωστόν τοις πάσι "χαϊβάν=ζώον", στα Τούρκικα).
Οπότε μπορεί να περιέχει και αλεσμένα γατάκια και, κυρίως, σκυλάκια!!!!!
_______________________

Ροδανθη είπε...

Και το όνομα αυτού μοσχαράκι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Ροδανθη :
Και αυτό παίζει "Σαρμάς της χρεωκοπίας"!!!! Επίσης ωραίο!
Καλά λένε θηλυκό μυαλό!

Και μάλλον αυτό θα εννοούσε και η παραπάνω "Ανώνυμη", ότι με την χρεωκοπία θα "αξιοποιήσει" τα σκυλάκια της!!!!!!!!!
________________

Ανώνυμος είπε...

...κουκουλωμένη συμμαχία...

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Ο/Η Ανώνυμος :
Καμία σχέση με "συμμαχία", ειδικά με "ανώνυμους/-ες"..........
_____________________