Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΩΜΑ SOFT COOKIES ΒΡΩΜΗΣ & ΕΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΠΑΓΩΤΟΥ


Θα έχει τύχει σίγουρα, να βρισκόμαστε μακρυά από τον φούρνο μας και να έχουμε μόνο μια γκαζιέρα, ή ένα camping-gas, όπου ψήνουμε τον καφέ μας.
Ας πούμε σε ένα κάμπινγκ ή σε κάποιο άγνωστο λιμανάκι!
Τότε είναι που μας πιάνει η μανία για γλυκό, ή και για να εντυπωσιάσουμε τυχόν καλεσμένους, από διπλανές σκηνές ή σκάφη!
Τα άψητα μαλακά μπισκοτάκια είναι η λύση, όπως περιγράφονται παρακάτω

ΩΜΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΡΩΜΗΣ
Υλικά
2 φλ.τσ. Ζάχαρη άσπρη
3 κου.σουπ. Κακάο άγλυκο
1/2 φλ.τσ. Μαργαρίνη σκληρή (πχ Βιτάμ κλασσικό)
1/2 φλ.τσ. Γάλα Εβαπορέ light
1 πρέζα Αλάτι
3 φλ.τσ. Βρώμη σε νιφάδες
2 Βανίλιες
1 κουτ.σουπ. Ανθόνερο
Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
(Τα 3 τελευταία προαιρετικά)
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά, εκτός της βρώμης, σε κατσαρολάκι και τα φέρνουμε σε βρασμό, ανακατεύοντας συνέχεια.
Βράζουμε για 1 λεπτό, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την βρώμη, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Με κουταλάκι του γλυκού, σε λαδόκολλα, ρίχνουμε τα cookies και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αν τα βάλουμε στο ψυγείο, ακόμη καλύτερα.
Δεν είχα σκληρό βιτάμ και έβαλα Μινέρβα Μπένεκολ με ελαιόλαδο, που είναι μαλάκό και δεν σκλήρυναν όσο πρέπει.
Οι ποσότητες αυτές βγάζουν 25-30 κομμάτια και ένα κατσαρολάκι του 1,5 λίτρου, είναι αρκετό............
++++++++++++++++++++++++
Το ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΠΑΓΩΤΟΥ είναι πολύ εύκολο, αρκεί να έχουμε κοντά μας μια κατάψυξη και διαθέσιμες 4-5 ώρες.
Υλικά για 4 άτομα
1 κεσεδάκι Γιαούρτι στραγγιστό 2%
1+ κουτ.σουπ. Ζάχαρη άσπρη (ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα)
2 φλ.τσ. διάφορα φρούτα, ξεφλουδισμένα
(φράουλες, βατόμουρα, μπανάνες, καρπούζι, πεπόνι, ή ότι άλλο θέλουμε)
Εγώ χθες βράδυ έβαλα μια μπανάνα και μια φέτα πεπόνι.
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά στο multi, χτύπημα μερικά λεπτά, μέχρι να γίνουν πολτός.
Αν έχουμε θήκες γρανίτας, τις γεμίζουμε, αλλιώς σε θήκες παγωτού.
Και επειδή δεν είχα τίποτε από τα δύο, έβαλα τον πολτό σε ταπεράκι και στην κατάψυξη.
Σε μερικές ώρες, είχε πήξει τόσο που δεν μπορούσε να μπει το παγωτοκούταλο και το έκοψα με το μαχαίρι, για να μπορέσει να ποζάρει για την παρακάτω φωτό.
Γαρνιρισμένο με γλυκό κουταλιού ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ.
Posted by Picasa

8 σχόλια:

Irene είπε...

μια χαρα τα καταφερνεις και χωρις φουρνους!!!!!
εννοεις οτι εισαι ηδη σε διακοπες?????

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ grEAT :
Διακοπές με την έννοια που έκανα παλιά (δηλαδή ταξίδι μακρυνό και 2 εβδομάδες) όχι.
Τα τελευταία χρόνια κάνουμε "σπαστές" διακοπές.
Πχ Δευτέρα-Παρασκευή, Χαλκιδική και Σ/Κ στην άδεια πόλη. Αλλά τώρα τελευταία δεν αδειάζει και πολύ, με ότι και αν σημαίνει αυτό.
_______________

Eri είπε...

τελεια τα μπισκοτάκια, καταχωρήθηκαν! :)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Eri :
Κανονικά θέλει και μισό φλυτζάνι φυστικοβούτυρο, αλλά δεν με εμπνέει σαν υλικό. Δεν ξέρω γιατί.

Καλώς ήρθες στο φτωχικό μας!!
____________________

Thalassenia είπε...

Τώρα για καλό έβαλες το υποκατάστατο παγωτού και μου θύμισες το κανονικό του ψυγείου?

Δοκίμασε φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα τζάνερο και θα με θυμηθείς.

Καλά να περνάς όπου είσαι.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Thalassenia :
Δεν έχεις παρά να την κάνεις την βουτιά στο ψυγείο.
Θέλει και ρώτημα;;;
Καλό Σ/Κ
______________

Mariarosa mariarosalibra είπε...

Γειά σου Σταύρο με τις έξυπνες - γρήγορες συνταγές σου ! Θα φτιάξω άμεσα το παγωτάκι με το γιαουρτάκι ! Θα βάλω επάνω μαρμελάδα βερύκοκο που έχω φτιάξει απο τον κήπο μου !

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ mariarosa :
Παίρνει μια υφή γρανίτας.
Δεν είναι λείο σαν κανονικό παγωτό, γιαυτό το λέω υποκατάστατο.

Μη μιλάτε για κήπους με καΐσια, μούρα, σύκα, αμύγδαλα, λουλούδια, εδώ μέσα.
Θα με κάνετε να αυτοκτονήσω ξανά!!!!
Καλό ΣαββατοΚύριακο!!
____________________