Αυτό το εργαλείο, Κρεπιέρα λέει, κυκλοφορεί στο σπίτι καμιά δεκαριά χρόνια, με το κουτί του σφραγισμένο, από ντουλάπι σε ντουλάπι και από ράφι σε ράφι.
Τώρα ήρθε η ώρα του....
Βέβαια οι οδηγίες χρήσεως έχουν κάποιο λαθάκι σχετικά με το άναμα και το σβήσιμο της ενδεικτικής λυχνίας, αλλά το εντόπισα έγκαιρα και ...... νάτες.
Δεν έκανα καμιά συνταγή από αυτές που γράφει το προπέκτους ή άλλες που ξέρω. Δοκιμή ήταν και έβαλα
Υ Λ Ι Κ Α
1 φλ.τσαγ. Αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ.τσαγ. Γάλα Εβαπορέ light, αραιωμένο 1:1
2 Αυγά
2 κουτ.γλ. Μινέρβα Μπένεκολ για μαγείρεμμα
Χωρίς αλατοπίπερο, baking powder ή ζάχαρη και άλλα.
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Όλα τα υλικά σε μπωλ, καααααλό ανακάτεμμα με το μιξεράκι χειρός και στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για μία ώρα.
Μετά, άδειασμα της ζύμης στο ειδικό λεκανάκι, ζέσταμα της συσκευής μέχρι να σβήσει το λαμπάκι και βούτηγμα της μαύρης επιφάνειας, για 3 δευτερόλεπτα. Γυρίζω στα ποδαράκια, περιμένω να ανάψει και να ξανασβήσει το λαμπάκι και "τούμπα" σε πιάτο.
Μερικές χρειάστηκαν μια μικρή βοήθεια με την σπάτουλα, που είχε στην συσκευασία.
Αυτά έγιναν χθες το απόγευμα και μπήκαν οι 13 στο ψυγείο, τυλιγμένες σε λαδόκολλα και σκεπασμένες με μεμβράνη, για να μη στεγνώσουν.
Και δεν στέγνωσαν!
Σήμερα έτριψα τυριά στο χοντρό του τρίφτη
100 γραμ. Γιδοτύρι (θα μπορούσε να είναι Φέτα)
100 γραμ. Μυζήθρα ξερή (θα μπορούσε να είναι Γραβιέρα ή Κεφαλοτύρι)
2 φέτες του τοστ Dirollo καπνιστό κομμένες μπαστουνάκια (στον τυρά ζητάω να κόψει τις φέτες στα 3 ή 4 χιλιοστά, αντί των 1,5 που κόβει συνήθως)
Έφτιαξα μια ελαφρά και αραιή μπεσαμέλ (χωρίς αυγό),
έβαλα σε μπωλ τα δύο πρώτα τυριά και μερικές κουταλιές μπεσαμέλ και τα ανακάτεψα. Η γέμιση έτοιμη (εδώ σηκώνει ΟΣΟ φαντασία μπορεί να βρει κανείς).
Παίρνω σε πιάτο μια κρέπα, βάζω μια γεμάτη κουταλιά γέμιση στο μισό της και διπλώνω όπως δείχνει η φωτό παρακάτω.
Αραδιάζω σε λαδωμένο ταψάκι, ρίχνω από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και βάζω ένα μπαστουνάκι Dirollo επάνω σε κάθε κρέπα, όχι τιποτ'άλλο, αλλά να ξέρουμε την θέση τους, αν μας πέσει πολλή η μπεσαμέλ.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 οC, με αέρα και αντιστάσεις, για 50'. Αν είχα μόνο αντιστάσεις 180 οC θα ήταν αρκετά.
Όταν όμως έφτιαχνα τις κρέπες, στο τελος στο λεκανάκι είχε μείνει λιγότερος χυλός και η κρεπιέρα έπαιρνε μόνο στο κέντρο της. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν 3 μικρότερες κρέπες (η τσόντα που λέμε).
Αυτές μπήκαν σε πυρεξάκι, αλλά το Διρόλλο κάτω από την μπεσαμέλ, για να δω τι θα γίνει.
Και έγινε ό,τι φαίνεται παρακάτω.
Τώρα βρίσκονται στον χλιαρό φούρνο, μέχρι να έρθει η ώρα, λίγο πριν την εκκίνηση της Φόρμουλα 1, στο Ισταμπούλ παρκ (ίσως για τελευταία φορά! Πάλι κλαίγονται οι Τούρκοι στον Μπέρνι Έγκλεστον, ότι μπαίνουν μέσα!).
17 σχόλια:
βρε παιδι μου ενα πραγμα που δεν μπορω να κανω ειναι να βγαζω φωτο ενω μαγειρευω. αποσυντονιζομαι. για αυτον τον λογο παρουσιαζω μονο το τελικο αποτελεσμα.
@ grEAT:
Έτσι έκανα και εγώ πριν 2 χρόνια που άρχισα.
Τώρα βρίσκω τρόπους, αλλά όχι πάντα!
_______________
μπουκιά και συγχώριο....τέλειες!!!
Σταύρο η τσόντα μου φαίνεται εξαιρετική!
Ακόμα σε αντικολλητικά τις φτιάχνω...
(μη παρεξηγηθώ από τους φίλους σου!)
Με την απουσία μου έχασα και τις προηγούμενες αναρτήσεις, αλλά τις κράτησα!
Να είσαι καλά!
προλαβα????/???????????????ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΛΩ Κ ΕΓΩ!!!!!!!!ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!(Η ΦΩΤΟ ΠΑΝΩ ...ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ ΚΑΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ)
Δεν κοιτάω την συνταγή καθόλου γιατί θα γίνω σαν το παληκάρι που μου έβαλες στη μόστρα.
Εκεί θα επικεντρώσω όμως, στη μόστρα.
Οι δεξιότητες απλώνονται όσο πάει και στα καλλιτεχνικά, κάθε τόσο μου αλλάζεις ..."συνολάκι"
Χαιρετώ σε κ.Σταύρε :)))
και ο γιος μου σήμερα κρέπες έφτιαξε!
Με τις δικες σου καμια σχέση!!!!
Γάλα,ασπράδια και κάτι σκόνες...ούτε που ξέρω τι είναι!!! Διαιτητικά πράγματα! πλιαξ!!!
ξελιγώθηκα μέσα στα ξημερώματα!!!!
@ Nandia:
Με αυτό το μηχάνημα για πρώτη φορά και, δεν μπορώ να πω, καλές εγιναν.
________________
@ Γιαγιά Αντιγόνη:
Καλώς ξανάρθες, Αντιγονάκι.
Σε αντικολλητικό έκανα προϊστορικά, αλλά με αποτυχία 50%.
________________
@ LENA:
Λενάκι, αν εννοείς την φωτό του υπέρτιτλου, την έβαλα "προς γνώσιν και συμμόρφωσιν".
Ακολουθούν κιάλλες.
_________________
@ Thalssenia:
Μετά από το παλληκαράκι, ακολουθεί και κοριτσάκι!
_________________
@ ElenaG:
Αν δεν κάνεις blog για να γράφεις τέτοια, δυσκολεύομαι να πιστέψω!
Καιρός δεν είναι;
_________________
@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ:
Υπομονή....όπου νάναι ξημερώνει!
_________________
Συνεπης πάντα αφου λυθηκε το θεμα με το ιστολογιο μου περασα να αφησω ευχες για το ξεκινημα μιας νεας και καλης εβδομάδας.Να εισαι καλά και καλο μηνα.
Τελεια ειναι!!!!!!!!!!!!
Όταν λες "τέτοια"...τι εννοείς;
@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS:
Φίλτατε, αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.
Υπομονή!
_____________
@ ElenaG:
Όταν λέω "τέτοια" εννοώ διάφορες καυασκευές/συνταγές, έστω και του γιου, αν όχι δικές σου.....
_____________
ΑΧ ΤΙ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ''Ο ΣΤΟΜΑΣ ΣΟΥ''......ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ....ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΚΡΕΠΕΣ...
ΦΙΛΙΑ Χ 2
Ακριβώς την ίδια συσκευή έχω κι εγώ.
Πολύ τα ψήνεις,λιγότερο θέλουν γιατί
ξαναψήνονται στο φούρνο.
Καλή εβδομάδα...
@ [handmade+art] x2 :
Στόμας είνα αυτός! Λέει και πολλά παράξενα!!
___________
@ Frezia:
Όταν τις έκανα δεν ήξερα τι θα τις κάνω. Οι πρώτες φαγώθηκαν με κατίκι και με ταχίνι με κακάο.
___________
Μmmm...!!! ΤΕΛΕΙΕΣ
ΦΙΛΙΑ!!!
Αυτο το γκατζετάκι, ήταν το πρώτο με το οποίο η κόρη μου έμαθε να μαγειρεύει!
Δημοσίευση σχολίου