Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να μείνω "Μόνος στο σπίτι" (το θυμάστε το έργο;).
Και, αφού δεν με προσκάλεσε ΚΑΝΕΙΣ, για μεσημεριανό, έκανα την ομελέττα που βλέπετε
Όχι τίποτ'άλλο, αλλά για να καταναλωθεί ένα μέρος από τον Καβουρμά Κερκίνης και να κάνω και το κέφι μου.
Όπως είναι γνωστό, τουλάχιστον στους φαγανούς, σαν κι εμένα, ο Καβουρμάς ο γνήσιος είναι αυτός που γίνεται από βουβαλίσιο κρέας, που βράζει μέχρι θανάτου, μαζί με χοιρινό και αρνίσιο. Συν τα σχετικά μυρωδικά.
Και είναι αυτός
Και έτσι γίνεται μόνο στην περιοχή γύρω από την Λίμνη Κερκίνη, όπου "φύονται" πολλά βουβάλια (και όχι οι βουβάλες στις οποίες πήγε το μυαλουδάκι σας).
Ο "αλλος" , ο Θρακιώτικος, έχει μοσχαρίσιο κρέας και είναι "ημιτασιόν". Καμμία σχέση!
Και σε αυτό το αποτέλεσμα φθάνει κανείς με τον ακόλουθο τρόπο:
Υ Λ Ι Κ Α για ένα άτομο (!)
140 γραμ. Καβουρμά Βουβαλίσιο
2 κουτ.σουπ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο
2 Πιπεριές Κέρατο, σε κομματάκια
1/2 φλυτζανάκι του Ελληνικού Νερό (ή κρασί άσπρο)
3 αυγά χτυπημένα με Αλατοπίπερο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και το νερό και σκεπάζουμε για να βράσουν για μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε τον καβουρμά σε τετράγωνα κομματάκια
Και, αφού δεν με προσκάλεσε ΚΑΝΕΙΣ, για μεσημεριανό, έκανα την ομελέττα που βλέπετε
Όχι τίποτ'άλλο, αλλά για να καταναλωθεί ένα μέρος από τον Καβουρμά Κερκίνης και να κάνω και το κέφι μου.
Όπως είναι γνωστό, τουλάχιστον στους φαγανούς, σαν κι εμένα, ο Καβουρμάς ο γνήσιος είναι αυτός που γίνεται από βουβαλίσιο κρέας, που βράζει μέχρι θανάτου, μαζί με χοιρινό και αρνίσιο. Συν τα σχετικά μυρωδικά.
Και είναι αυτός
Και έτσι γίνεται μόνο στην περιοχή γύρω από την Λίμνη Κερκίνη, όπου "φύονται" πολλά βουβάλια (και όχι οι βουβάλες στις οποίες πήγε το μυαλουδάκι σας).
Ο "αλλος" , ο Θρακιώτικος, έχει μοσχαρίσιο κρέας και είναι "ημιτασιόν". Καμμία σχέση!
Και σε αυτό το αποτέλεσμα φθάνει κανείς με τον ακόλουθο τρόπο:
Υ Λ Ι Κ Α για ένα άτομο (!)
140 γραμ. Καβουρμά Βουβαλίσιο
2 κουτ.σουπ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο
2 Πιπεριές Κέρατο, σε κομματάκια
1/2 φλυτζανάκι του Ελληνικού Νερό (ή κρασί άσπρο)
3 αυγά χτυπημένα με Αλατοπίπερο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και το νερό και σκεπάζουμε για να βράσουν για μερικά λεπτά.
Ρίχνουμε τον καβουρμά σε τετράγωνα κομματάκια
Σκεπάζουμε για να γίνει και από επάνω και να μή χρειαστεί να την γυρίσουμε με πέταγμα ή δύο καπάκια κατσαρόλας
Την διπλώνουμε μισοφέγγαρο και έτοιμη, όπως είναι στην πρώτη φωτό.
Την συνόδεψα με "Ρωσική" σαλάτα (σιγά να μη την ξέρουν οι Ρώσσοι), που έγινε τις προηγούμενες μέρες, με δική μου μαγιονέζα, λίγο γιδοτύρι και ένα κομμάτι από το χθεσινό ψωμί.
Και για να μή πείτε ότι δεν είμαι "νοικοκυρόπαιδο", έπλυνα και τα τηγάνια
__________________________
(Περιμένω πως και πως να ξαναμείνω μόνος, για να κάνω μια κοτόσουπα και το στήθος με σάλτσα μιλανέζα, συνοδευόμενο με ρύζι......Σλουρπ!!.....που λέει εκείνο το παιδάκι με το βοϊδίσιο βλέμμα, σε μια διαφήμιση).
19 σχόλια:
Τώρα αυτό είναι για ένα άτομο ,άσε τα σάπια τρώνε δυο ανετότατα!!!
@ ΦΟΥΛΗ: Ε! Να μη πούμε και το γνωστό
"Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε"
Στο "κοιμηθούμε" διάβαζε "σηκωθούμε".
Να φθάσει και κάτι στο στομάχι....
______________________
ΠΡΟΛΑΒΑ?
@ ΕΛΕΝΙ: Έχω τεράστια απόθέματα διάθεσης και υλικών...
Πές το κι έγινε!! Προλαβαίνεις.
______________
μια χαρά την περνάς μόνος στο σπίτι, γρήγορα και σε κοτοκατανύξεις, με ζωμό, φαγάκι, ψητό όπως το επιθυμείς!!! πλένεις και τα πιάτα να κρύψεις τις αποδείξεις βλέπω!!!!
Επειδή μάλλον είμαι άσχετη ο καβουρμάς είναι κάτι σαν πηχτή;
ή λέω βλακείες;;;
δεν μπορώ όπως καταλαβαίνεις να εκφέρω άποψη, πάντως θα δοκίμαζα ευχαρίστως ~ διότι ως γνωστόν ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει !!!
@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ: Η μοναξιά της ελευθερίας.....εεεεεεεε!λάθος... η ελευθερία της μοναξιάς, ήθελα να πω, αλλά μετά από μερικές μπύρες τι περιμένεις;;;
Ναι! Τα κρύβω, φαίνομαι και νοικοκύρης!
_______________
@ Betty's: Στην δεύτερη φωτό φαίνεται μια φέτα, πάχους 2 εκατοστών και βάρους 280 γραμ.
Αν την μεγεθύνεις, με δεξί κλικ, θα δεις τα κομμάτια των τριών διαφορετικών κρεάτων.
Διαφορετική φωτό θα βρεις
ΕΔΩ
Εγώ το παίρνω από την Λιβαδιά Σερρών, με κούριερ, αν δεν πάω στην Κερκίνη.
Πηχτή δεν είδα ποτέ, αλλά νομίζω ότι είναι με χοιρινό και πολύ λίπος.
____________________
Τιμή και δόξα στα βουβάλια και τις βουβάλες της λίμνης Κερκίνης.
Ευτυχώς έφαγες κάτι ελαφρύ....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Είσαι απίστευτος!!!!!!!!!!
Τώρα αν μας αρέσει πολύ ο θρακιώτικος, τι θα πω για τον βουβαλίσιο καβουρμά και έτσι όπως τα περιγράφεις.
Στα υπ΄όψιν με την πρώτη ευκαιρία.
Πάντα λέω, σ΄αυτή την πόλη και μόνος σου περνάς καλά, χαχα.
Καληνύχτα σας.
μπράβο στα προϊόντα του τόπου μου
Βουβαλίσιος καβουρμάς; Άλλο πάλι αυτό, αλλά δεν θα ...δυσπιστἠσω καθόλου στην πρόταση. Μπαίνεισ το πρόγραμμα, αλλά βουβαλίσιο (καβουρμά) άντε να βρείς!
@ Ανέστης Κετσ.: Νάναι καλά αυτοί που τα εκτρέφουν και διατηρήσανε το είδος.
__________
@ aKanonisti: Και όμως, αυτό που μου κάθησε στο στομάχι, δεν το έγραψα για να μη παρασύρω. Φαίνεται κάπως στις φωτο. Ο άνιθος!
__________
@ Thalassenia: Θρακιώτικο και μάλιστα σπιτικό, με έφερε, πριν χρόνια, ένας ευχαριστημένος πελάτης από το Διδυμότειχο.
Καμία σχέση.
__________
@ Vaggelis: Του τόπου σου??
Δεν βλέπω καμιά φωτό του Μπέλλες ή της Κερκίνης!
__________
@ Cummulus: Ψάξε στα ψυγεία μεγάλου Σ/Μ ή ντελικατέσσεν. Αυτο που παίρνω (Μπόρας) πιθανόν υπάρχει ή ενός άλλου από την Ροδόπολη, επίσης χασάπη.
__________
Τι είναι αυτό το αλλαντικό που δεν έχω δοκιμάσει;;;;Καβουρμά Βουβαλίσιο;;Τρελαίνομαι για αλλαντικά,τα ταράζω!!!!
@ E!Allora: Δεν το ξέρει ο κόσμος.
Έλλειψη διαφήμισης.
Περισσότερα θα βρεις κλικάροντας
Καβουρμας Κερκίνης(εδώ)
Και στις μακαρονάδες είναι όνειρο.
Το ξέρω καλά το έργο! "Κάτι ελαφρύ θα φάω απόψε..."χαχαχχαχαχα!
Καλησπέρες
Kαβουρμά έχω δοκιμάσει πριν χρόνια σε ταξίδι στα μέρη αυτά!
Εδώ για να βρω αποκλείεται!
Να στείλω μπαρμπουνάκια που τα έχουμε πολλά να μου στείλεις καβουρμά?
τελειο!!
Καβουρμα δεν έχω φάει ποτέ. Θα πρέπει μια φορά να εκδράμω στα βόρεια, για να δοκιμάσω νέες γεύσεις!
Δημοσίευση σχολίου