Η πρώτη μας "επαφή" με τη λέξη "ψαρονέφρι" ήταν στην Κεφαλλονιά, σε ψησταριά 7 χλμ από το Αργοστόλι.
Είδα στον κατάλογο ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ και το ζήτησα για να δω τι ήταν, σίγουρος ότι αποκλείεται να έχει ψάρια εκεί και ότι τα ψάρια δεν έχουν νεφρά.
Φέρανε ένα ωραίο ζουμερό φιλέτο χορινό!
Από τότε έγινα fun και, μερικές φορές το χρόνο, δεν χάνω την ευκαιρία να φτιάξω κάτι, διαφορετικό από την σχάρα.
Χθες ξεπάγωσα ένα κομμάτι, λίγο περισσότερο από 500 γραμ. και έγινε το.....εικονιζόμενο, σε μια ποσότητα για τρείς μερίδες
Είδα στον κατάλογο ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ και το ζήτησα για να δω τι ήταν, σίγουρος ότι αποκλείεται να έχει ψάρια εκεί και ότι τα ψάρια δεν έχουν νεφρά.
Φέρανε ένα ωραίο ζουμερό φιλέτο χορινό!
Από τότε έγινα fun και, μερικές φορές το χρόνο, δεν χάνω την ευκαιρία να φτιάξω κάτι, διαφορετικό από την σχάρα.
Χθες ξεπάγωσα ένα κομμάτι, λίγο περισσότερο από 500 γραμ. και έγινε το.....εικονιζόμενο, σε μια ποσότητα για τρείς μερίδες
Υ Λ Ι Κ Α
1 Ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) περίπου 600 γραμμάρια
450 γραμ. Μανιτάρα σε φέτες
2 Πιπεριές κέρατο σε κομμάτια ή ροδέλλες
1 νεροπότηρο (250 ml) Κρασί λευκό
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Καρότο σε κυβάκια ή ροδέλλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί Κονκασέ
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βάζουμε στο μπλέντερ (multi) το κονκασέ, το σκόρδο και αλατοπίπερο και τα κάνουμε ένα χυλό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια των 100 γραμ., αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και ρίγανη και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε έλαφρά το κρεμμύδι. Σε λίγο ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5' ακόμη.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σε λίγο σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε και το περιέχόμενο του μπλέντερ.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15', χωρίς να προσθέσουμε νερό.
1 Ψαρονέφρι (χοιρινό φιλέτο) περίπου 600 γραμμάρια
450 γραμ. Μανιτάρα σε φέτες
2 Πιπεριές κέρατο σε κομμάτια ή ροδέλλες
1 νεροπότηρο (250 ml) Κρασί λευκό
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Καρότο σε κυβάκια ή ροδέλλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί Κονκασέ
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βάζουμε στο μπλέντερ (multi) το κονκασέ, το σκόρδο και αλατοπίπερο και τα κάνουμε ένα χυλό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια των 100 γραμ., αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και ρίγανη και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε έλαφρά το κρεμμύδι. Σε λίγο ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5' ακόμη.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σε λίγο σβήνουμε με το κρασί.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε και το περιέχόμενο του μπλέντερ.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15', χωρίς να προσθέσουμε νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 1 ώρα.
Ενδιάμεσα γυρνάμε τα φιλέτα και συμπληρώνουμε ένα φλυτζάνι νερό.
Με όλα αυτά φθάνουμε σ'αυτό το αποτέλεσμα
___________________
Ακολουθεί ΜΠΙΖΕΛΙ ΚΟΜΜΕΝΟ σαν Φάβα Πράσινη, συνοδευόμενο από ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΑΡΗΣ, που θα γίνει σήμερα.......
16 σχόλια:
ΠΡΩΙ- ΠΡΩΙ ΒΡΕ ΣΤΑΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ!!!
Καλημέρα Ελενάκι,
Όλα τα καλά πράγματα γίνονται πρωί, για α πάει καλά η 'μέρα.
Αυτό όμως έγινε χθες. Σήμερα θα γίνει άλλο....
Καλημέρα Δύσπιστε!
Έχεις κάνει το γκουρμέ φαγητό καθημερινότητά σου! Μπράβο!
τι μας κάνεις τώρα και μεις αρχίσαμε δίαιτα με τραχανά σήμερα...
@ Χρωματιστή: Αν εννοείς γκουρμέ καμιά δύσκολη ετοιμασία, δεν είναι.
Απλώς επειδή είμαι πολυλογάς, γράφω και επουσιώδεις λεπτομέρειες.
Ένας σεφ θα το περιέγραφε με τρεις λέξεις.
_________________
@ Logia: Είπαμε, μικρές ποσότητες και απ'όλα.
Ωραίος ο τραχανάς...Τον έχω για την Παρασκευή.
_________________
Πολύ ωραίο το ψαρονέφρι σου!!
και δέν είναι και τόσο "βαρύ"..
αρκετά λαχανικά συνοδευτικά.. μιά χαρά είναι, θα το δοκιμάσω..
συχνά φτιάχνω ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας..
καλημέρα :)
Όχι, όταν λέω γκουρμέ εννοώ ότι είναι λίγο πιο ψαγμένες. Δεν κάνεις ψαρονέφρι δηλαδή με πατάτες τηγανιτές.Είναι λίγο πιο μερακλίδικες,θέλουν μια διαδικασία που απαιτεί γνώση και χρόνο και χρειαζονται πιο πολλά σκεύη για να γίνουν.Εγώ για παράδειγμα στην καθημερινότητα μου δεν έχω τη χρονική πολυτέλεια για κάτι τέτοιο. Εξαίρεση η σημερινή μέρα.
Tα κρεατικά και τα ψαρικά συνοδεία λαχανικών είναι η αδυναμία μου! Στείλε μια μεριδούλα!
Είμαι σίγουρος ότι είναι εξαιρετικό. Εξ΄άλλου το ψαρονέφρι είναι εκλεκτό κομμάτι, και κα΄τι παρόμοι κάνω και γώ. (Δύσπιστε, επειδή έμαθα ότι σε περισσεύει μόνο μιά μερίδα, στείλτην σε μένα και όχι στην Λίλα.)
Να'σαι καλά που μας δίνεις ιδέες!!
Κατά καιρούς έχω ανοίξει πολλές φορές τη σελίδα σου για αναζήτηση συνταγών!!
χιχιχιχιχι, κι εγώ χρόνια πριν οταν το είχα πρωτοακούσει, από τη μαμάκα μου, ψαράκι νόμιζα οτι ήθελε να με ταϊσει ¨-))) Καλημέρες
Α εσύ δεν την πάτησες, γιατί σχεδόν όλοι νομίζουν ότι είναι ψάρι...
Όμορφο φαγάκι!!
Δεν σε πιστεύω, έβαλες το ουίσκι σε μπανεράκι!!! ευχαριστώ,μα δεν ήταν σα βραβείο!! τες πα εσύ και άλλη μια φίλη που έβαλε το άρωμα....
δεν πρέπει να διαβάζω τους φίλους μου foodbloggers οταν είμαι όλη μερα με μια μπανάνα!
ψαρονέφρι μμμμμμμμμμμμ!!!!!!
ΕΠΑΝΗΛΘΑ!Καλή βδομάδα!
Πω πω μέχρι εδώ έφτασε η μυρωδιά.
Και ξέρεις δεν είμαι μακριά, εδώ δίπλα είμαι.
Καλό βράδυ να έχετε.
Ψηφίζω ΝΑΙ δαγκωτό!
Δημοσίευση σχολίου