Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΓΙΔΟΤΥΡΙ

Σήμερα η επίθεση στην μανάβισσα τελείωσε με μερικά κέρατα!!
Όχι τέτοια που κατάλαβες, για πιπεριές λέω....
Η πρόθεση, σκέψη της στιγμής, ήταν να γίνουν ψητές με λαδόξυδο, σαν συνοδευτικό σαλάτας. Στον δρόμο έγινε η επεξεργασία της πρώτης σκέψης και κατέληξα να τις κάνω γεμιστές, σαν ορεκτικό, ή σαν πρώτο πιάτο.
Και να το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α 
 8 Πιπεριές κέρατο
200 γραμ. Γιδοτύρι (ή φέτα)
1 Ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη σε κυβάκια
2 κουτ.σουπ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μείγμα 4 πιπεριών χοντροτριμμένο
4 + 3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
2 σκελίδες Σκόρδο σε λεπτές φέτες
1 φλυτζανάκι νερό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένω τις πιπεριές, κόβω περιφερειακά στο κοτσάνι και τραβώ τα σπόρια. Καθαρίζω τα εναπομείναντα με το δάκτυλο, σε τρεχούμενο νερό. Κόβω ελάχιστα και την ψιλή άκρη.
Οι 8 πιπεριές ταίριαξαν ακριβώς σε πυρεξάκι 20x30 εκατοστά.
Σε μπωλ τρίβω το τυρί στο χοντρό του τρίφτη, ρίχνω τα κυβάκια της ντομάτας, πιπερώνω, ρίχνω τον μαϊντανό και τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.  Ανακατεύω καλά και γεμίζω τις πιπεριές, με μικρό κουταλάκι και με την βοήθεια δάκτυλου, για να πάει η γέμιση βαθειά.
 Τις στρώνω στο πυρεξάκι, ρίχνω το νερό και τις ραντίζω με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 20-25 λεπτά.
Έτοιμες για άμεση απαλλοτρίωση
με ουζάκι, τσιπουράκι, κρασάκι ή ότι άλλο θέλει κανείς.....

2 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

Πολύ ωραία καλοκαιρινη πρόταση!

Beauty Follower είπε...

Απίστευτο μεζεδάκι!

http://beautyfollower.blogspot.gr