Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Είχαμε πολύ καιρό να κάνουμε ένα ρυζότο και η ιδέα κατέβηκε όταν είδα στα ψυγεία του Σ/Μ αρακά extra fine, που είχα πολύ καιρό να δω.
Τα υπόλοιπα υπάρχουν και σε 40 λεπτά.... έτοιμο


Υ Λ Ι Κ Α
1 φλ.τσ. Ρύζι Καρολίνα
3 φλ.τσ. Νερό ζεστό
3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
1+ φλ.τσ. Μανιτάρια σε φέτες
1 φλ.τσ. Αρακά extra fine
Αλατι (με προσοχή λόγω ζωμού)
Πιπέρι λευκό
1 φλ.τσ. Παρμεζάνα 
2 κουτ.σουπ. Άνιθο ψιλοκομμένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρω το ρύζι μερικά λεπτά.
Προσθέτω τον αρακά και τα μανιτάρια και συνεχίζω το σωτάρισμα μέχρι να λαδωθούν.
Στο μεταξύ έχω διαλύσει τον ζωμό στο νερό και το έχω φέρει σε βρασμό.
Με μια κουτάλα ρίχνω σταδιακά το ζεστό νερό στο ρύζι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθεί, με χαμηλωμένη την φωτιά.
Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνω.
Η διαδικασία αυτή παίρνει περίπου 15 - 20 λεπτά, γιατί και τα λαχανικά μας βγάζουν νερό, ειδικά τα μανιτάρια.
Όταν σωθούν τα υγρά προσθέτω την τριμμένη παρμεζάνα και τον άνιθο και ανακατεύω.
Αφήνω για μερικά λεπτά και σερβίρω ζεστό.

2 σχόλια:

Αστοριανή είπε...

Καλημέρα.
...καί νόμιζα ότι ήταν πολύ δύσκολο! θα το προσπαθήσω, για χάρη σου!
Χαιρετισμούς στην Αιγιώτισσα,
Υιώτα, ΝΥ

Uouo Uo είπε...



thank you

سعودي اوتو