Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Τελικά το καρπούζι ήταν πολύ μεγάλο, 13 κιλά και έβγαλε καρπουζόπιτα, φάγαμε και περίσσεψε και 1,5 κιλό, καθαρισμένο.
Αυτό το τελευταίο, σήμερα πρωΐ-πρωΐ το έκανα μαρμελάδα.
Να και το αποτέλεσμα

Υ Λ Ι Κ Α
1,5 κιλά Καρπούζι καθαρισμένο
400 γραμ. Ζάχαρη άσπρη
Χυμό από 1 Λεμόνι
1 Βανίλια
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Κομματιάζω το καρπούζι μέσα σε ένα μπωλ.
Ραντίζω με τον χυμό του λεμονιού και

πασπαλίζω με την ζάχαρη.
Σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο 24 ώρες.
Την άλλη μέρα μεταφέρω το περιεχόμενο του μπωλ σε κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας πότε-πότε, για να μη κολλήσει.

Μου πήρε κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα, αλλά αν στο μείγμα του καρπουζιού έβαζα ένα τριμμένο μήλο, ή αχλάδι, ή ροδάκινο, πιστεύω ότι θα έδενε πιο γρήγορα, λόγω της πηκτίνης που περιέχουν αυτά τα φρούτα.

Οι ποσότητα αυτή έδωσε ένα βάζο των 720 ml.
Posted by Picasa

8 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλημέρα και καλή εβδομάδα...
πρώτη φορά ακούω καρπουζόπιτα και μαρμελάδα καρπουζιού...

μου αρέσει πολύ το φρούτο καρπούζι και το γλυκό κουταλιού καρπούζι

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ :
Η μαρμελάδα είναι πιο εύκολη από το γλυκό κουταλιού.
Στη λέξη καρπουζόπιτα έβαλα link, που σε πάει στην συνταγή.
Όποιοι το δοκίμασαν εντυπωσιάστηκαν!
Καλή Εβδομάδα!

Selcouth είπε...

Μπαίνει με τη μια στη λίστα, όσο ακόμα υπάρχουν καρπούζια! Μ' αρέσει να φτιάχνω πρωτότυπες συνταγές και έχω αδυναμία στις μαρμελάδες. Δεν την είχα ξανακούσει αυτή Δύσπιστε, αλλά νομίζω ότι θα είναι υπέροχη! Έχει και καταπληκτικό χρώμα!
Όσο γι' αυτό που λες προς το τέλος... Προτείνεις να βάλουμε τελικά κάποιο άλλο φρούτο για να πήξει πιο γρήγορα; Υπάρχει περίπτωση αν ρίξω π.χ. ροδάκινο να αλλοιωθεί λίγο η γεύση;
Όπως και να 'χει καταγράφεται και θα φτιαχτεί σύντομα!
Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Selcouth :
Τα άλλα φρούτα τα αναφέρω γιατί το καρπούζι βγάζει πολύ νερό και αργεί να εξατμιστεί και να πήξει.
Με υπομονή όλα γίνονται... λέει!

Αστοριανή είπε...

Γεια σου, Φίλε μου.
... αγόρασα ένα "κίτρινο" κι ένα κόκκινο, άσπορο...
Το κόκκινο, το ευχαριστήκαμε,
το ...κίτρινο το έδωσα σε απρόσμενη επίσκεψη...
Αν πάω στην "μαρκέτα" θα πάρω ένα ακόμη για την μαρμελάδα σου!
Φιλιά στη Ράνια,
Υιώτα
αστοριανή, ΝΥ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή :

Το watermelon λέει από μόνο του ότι βγάζει πολύ νερό και θέλει υπομονή στο βράσιμο.
Γλυτώνεις λίγο χρόνο όταν είναι άσπορο, αλλά εγώ δεν το προτιμώ... Χρόνο έχω πια όσο θέλω!!!

Φιλιά από όλους μας σε όλους σας!!

akrat είπε...

την κρατώ για του χρόνου..

kiki είπε...

Εγώ έφτιαξα πεπόνι και ήταν τέλεια! Ίσως αν το άφηνες λιγότερες ώρες με τη ζάχαρη; Δεν θα έβγαζε λιγότερα ζουμιά, άρα θα ήθελε λιγότερο βράσιμο;