Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Σήμερα πάλι το γνωστό ερώτημα "Τι θα φάμε σήμερα;" βρήκε την απάντηση στον καταψύκτη, όπου, μεταξύ άλλων, υπήρχε ένα πακέτο φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα.
Και έγιναν στον ατμό με μια σαλτσούλα από τον ζωμό των λαχανικών

Υ Λ Ι Κ Α για 2 μερίδες
500 γραμ. Φιλέτα Γλώσσας
1 Πατάτα μεγάλη σε κύβους
3 καρότα σε ροδέλλες
1 κλαδάκι Σελινόφυλλα
Αλατοπίπερο
Χυμό από 1 λεμόνι και ίση ποσότητα Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 κουτ.σουπ. Νισεστέ (κορν-φλάουερ)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Άρχισα με την επεξερξασία των κατεψυγμένων, όπως κάθε κατεψυγμένο που περνά από τα χέρια μου.
Μετά το ξεπάγωμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μια ώρα μπανάκι σε ξυδόνερο (1 μέρος ξύδι σε 3 μέρη νερό), για να φύγουν τα συντηρητικά και ας ορκίζεται το πακέτο ότι δεν έχει...
Καθάρισα πατάτα-καρότα-σέλινο και τα έβαλα στην χύτρα ταχύτητας. Καλύφθηκαν με 2 φλυτζάνια νερό και τα σιγοέβρασα 10 λεπτά από το ελαφρό σφύριγμα της βαλβίδας.

Εκτονώνω και βγάζω τα λαχανικά σε πιάτο.

Βάζω την βάση από το καλαθάκι της χύτρας στο ζωμό των λαχανικών και το καλαθάκι με τα φιλέτα επάνω.  Περιχύνω με το λαδολέμονο, κλείνω την χύτρα και σιγοβράζω πάλι για 5 λεπτά από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα.  Ανοίγω αμέσως και βγάζω το καλαθάκι.
Στο ζουμί ρίχνω τον Νισεστέ και σιγοβράζω μέχρι να πήξει η σάλτσα στο επιθυμητό

Το αλατοπιπέρωμα το αφήνω για το τέλος και μάλιστα στο πιάτο του καθενός, γιατί ξαναμάλωσα με το αλάτι.
Αύριο τα υπόλοιπα....
Posted by Picasa

9 σχόλια:

Frezia είπε...

Ετσι μπράβο,το καλοκαίρι τελείωσε,κάθε κατεργαρης...στην κουζίνα του.
Και άρχιζουμε με ενδιαφαίρουσα συνταγή,ειδικά η σάλτσα.
Καλό φθινόπωρο!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Frezia :
Μπορεί για μια βλακεία να κατέστρεψα τον Αύγουστο, ξαναφεύγω όμως μεθαύριο.
Η σάλτσα έγινε πολύ καλή, ξυνούτσικη όσο χρειάζεται. Ίσως με προσθήκη ψιλοκομμένου άνιθου να ήταν καλύτερη.
Μάλλον Καλό Σεπτέμβρη να λέμε!

Lila Xagorari είπε...

Καλό Φθινόπωρο να έχουμε, ψάρι, λαχανικά, ελαφρύ......φαγητό για μένα μαγείρεψες!!!!!

Selcouth είπε...

Και υγιεινό και νόστιμο! Ωραίο ψάρι η γλώσσα και έχω καιρό να φάω. Στα υπόψιν η συνταγή, για την επόμενη φορά που θα έχω ψαράκι στο τραπέζι!
Διαβάζω ότι θα φύγεις. Να περάσεις πολύ πολύ όμορφα, να ανανεωθείς και να ξεκουραστείς!
Καλή σου μέρα Δύσπιστε!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Lila Xagorari :
Με λίγα υλικά και υγειινά.
Το Καλοκαιράκι έχει αναλαμπές ακόμη!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Selcouth :
Όπως είπα και στη Λίλα πιο πάνω, έχει ακόμη αναλαμπές το Καλοκαίρι!

Vita είπε...

Εκτός των άλλων θετικών, και διαίτης η συνταγούλα!

αχτίδα είπε...

Λατρεμένο μου φαγητό ( σου το λέω μπας και καμμιά φορά μου κάνεις το τραπέζι ..να ξέρεις!!!)Εγώ το κάνω με ..πέρκα και βάζω και κολοκυθάκι μικρό κομμένο λεπτές βεργούλες.

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

το κάνουμε και μεις αυτό το φαγητό..μου αρέσει πολύ..