Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Η ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μια δωροεπιταγή για τα Jumbo, που ήρθε από την Anytime, με έκανε να πάρω ένα σωρό αντικείμενα σπιτιού, τα περισσότερα άχρηστα ή διπλά, για να έχω καβάντζες.
Μέσα σε όλα ήταν και σακκούλες ψησίματος, που δεν είχα δουλέψει ποτέ, αλλά είχα ακουστά!
Να λοιπόν η ευκαιρία για να την δουλέψω και να εξετάσω αποτέλεσμα. Και ήταν πολύ καλό
 ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Υ Λ Ι Κ Α 
400 γρ. Φιλέτα κοτόπουλου στήθος
4 μικρές Πατάτες, στα δυο
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Χυμό από ένα Λεμόνι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Πλένω τα φιλέτα και τα σκουπίζω.
Φτιάχνω μια μαρινάδα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και την ρίγανη και αφήνω μέσα στο μείγμα τα φιλέτα για μισή ώρα.
Στρώνω στον πάτο της σακκούλας τις πατάτες, βάζω από πάνω τα φιλέτα και ρίχνω και την υπόλοιπη μαρινάδα.
Κλείνω την σακκούλα με το δικό της κορδονάκι, αφήνοντας και αέρα μέσα, ανοίγω και μια τρυπούλα στο επάνω μέρος και κόβω το προς τα πάνω περίσσευμα (για να μην ακουμπήσει στο επάνω θερμαντικό του φούρνου.
Βάζω την σακκούλα σε μικρό ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για μια ώρα.
 Ενδιάμεσα ετοιμάζω και μια σαλάτα με μερικά φύλλα σγουρής (πολλά χρόνια είχα να βάλω στο σπίτι τέτοια σγουρή σαλάτα. Προτιμώ το μαρούλι, αλλά αυτά που βρήκα ήταν άθλια).
 Όταν ψήθηκε, έκοψα το επάνω μέρος της σακκούλας και δοκίμασα με μαχαιράκι τις πατάτες και το φιλέτο.
Άψογο!!
Για την "δύσκολη" έκανα στο σχαροτήγανο φιλεταρισμένο ψαρονέφρι, με πατάτες "ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ", που το γαρνίρισα με κουνουπίδι.
 Και αυτό έγινε μαλακό και ζουμερό
Έβγαλα και ένα δεύτερο πιάτο για πεσκέσι (δεν λείπει ποτέ)
Αύριο, ο Θεός μεγάλος!  Μάλλον θα κάνω κάποιο όσπριο. Θα δούμε.....

18 σχόλια:

Thalassenia είπε...

Λιμπιστικό και το ένα και το άλλο καθώς και το ωραίο ποτήρι με την μπύρα στην κορυφή.
Απλά εύκολα και καθαρά με την σακούλα. Μία φορά την χρησιμοποίησα μόνο, δεν ήταν άσχημα αλλά δεν μου πάει βρε παιδί μου. Προτιμώ πιο παραδοσιακά.

Καλό βράδυ και προσοχή στο κρύο:)

Frezia είπε...

Πολλά φαγητά!!!
Εγώ θα βαριόμουνα.
Φτάνει το ένα,εκτός
αν μαγείρεψες για όλη
την εβδομάδα να
ξεμπερδεύεις!
Καλή σου νύχτα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Thalassenia :
Εγώ πήρα 2 κουτιά και μάλλον θα τις καταναλώσω...

Καλό Βράδυ, ευχαριστώ!!
___________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Frezia :
Τι να κάνω;;
Την στιγμή που η άλλη δεν ανοίγει ούτε το ψυγείο, όταν μέσα έχει πουλερικό!!
Αυτά ήταν για σήμερα, σε ποσότητα μερίδας.
Αύριο.... δεν ξέρω ακόμη!

Καλό Ξημέρωμα!
___________________

Αστοριανή είπε...

....12.18!
κι ακόμη εδώ! (μετά από το Φ-Β !)
και...
δεν μου λες, αυτά δεν γίνονται και με αλουμινόχαρτο;;;;;;;;;
και...
160 βαθμοί ισον... για εδώ:

και... η δύσκολή σου, ξέρει να τρώει!!! ας είναι καλά η θάλασσα...
Μεταμεσονύχτιες καλημέρες,
Υιώτα, ΝΥ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή :
...12.18' είναι μεσημέρι. 00.18' ήθελες να πεις!! Δηλ. μεσάνυχτα και κάτι!

Για αλουμινόχαρτο σε επαφή δεν θα τόλεγα. Πρώτα σε λαδόκολλα και επ'έξω αλουμινόχαρτο, με δεμένη την κορυφή σαν πουγγί, θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Η "δύσκολη" χάνει μικρές απολαύσεις, γιαυτό εξαϋλώνεται μέρα με τη μέρα.

Οι βαθμοί για ¨εκεί" είναι 320 Fahrenheit και αυτό προκύπτει λύνοντας την εξίσωση
οF=(9x160):5+32=320......

Χρήσιμες είναι οι γνώσεις που πήρα από το σχολείο, το πανεπιστήμιο και την δουλειά μου και με συντροφεύουν και στην υπόλοιπη ζωή μου.

Φιλιά σε όλους σας! Καλό Ξημέρωμα!!
_________________

Selcouth είπε...

Έφτιαχνα συχνά φαγητά στη σακούλα και μου άρεσαν!
Πολύ ωραία και τα φιλέτα αλλά και το ψαρονέφρι! Ευτυχώς που τσίμπησα κάτι λίγο πριν, αλλιώς θα με είχαν πιάσει τρελές λιγούρες τώρα!
Καλή σου μέρα Δύσπιστε!

ELENI είπε...

ΓΙΑΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ ΑΝ Κ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΗΣΙΜΟ Η ΒΡΑΣΙΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΠΩΣ Κ ΝΑΧΕΙ ...ΕΓΡΑΨΕΣ..Η ΜΑΛΛΟΝ...ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕς

sundayspoon είπε...

Αχ τι τέλεια πιάτα είναι αυτά! Τη σακούλα ψησίματος τη χρησιμοποιώ κι εγώ -ειδικά όταν βαριέμαι να καθαρίζω για ώρες το ταψί! Χι χι!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Selcouth :
Εγώ τώρα ανακάλυψα την σακκούλα και έμεινα ευχαριστημένος.
Αρκεί τα υλικά κατασκευής της να είναι συμβατά για τρόφιμα και για τις θερμοκρασίες που γράφει το κουτί.

Καλή σου Μέρα!!
_______________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ ELENI :
Αυτά τα άπαχα στήθη που παίρνω, γίνονται πιο ζουμερά κλεισμένα σε λαδόκολλα ή γάστρα.
Τώρα βρήκα την σακκούλα και είναι το ίδιο.

Καλημέρα κι από εδώ!!
__________________

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ sundayspoon :
Είπες μια αλήθεια!!
Για να αποφύγω το δύσκολο καθάρισμα, έστρωνα μέσα στο ταψί βρεγμένη λαδόκολλα.
Τώρα όμως με την σακκούλα είναι μια λύση πολύ καλή.

Καλημέρα από Θεσσαλονίκη!!
______________________

zoyzoy είπε...

Η σακούλα αντικαθιστά άνετα την γάστρα!
Για λίγα και νόστιμα πιάτα είναι ό,τι πρέπει!

Η σαλάτα σου με σπανάκι μου μοιάζει!

Μάλλον έχεις πάθος με την μαύρη μπύρα !
Θα με κεράσεις ένα
μπιρόνι??

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ zoyzoy :
Συμφωνώ για την σακκούλα. Τώρα το κατάλαβα.

Η αλήθεια ότι ένα κόλλημα με αυτή τη μαύρη μπύρα, το έχω από παιδί, θα έλεγα. Τότε κυκλοφορούσε μόνο κατά την περίοδο της Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο και όταν τώρα ξανακυκλοφόρησε, έπεσα με τα μούτρα.

Πως το προτιμάς το μπυρόνι, σε κουτί ή σε μπουκάλι;; Έχω απ'όλα!!

Φιλιά Θεσσαλονικιώτικα!!
____________________

zoyzoy είπε...

Στο μπουκάλι έχει άλλη γεύση!
Κρατά καλύτερα τη γεύση της:))

Αστοριανή είπε...

Σταύρο μου,
χαίρομαι για τις ειδικές γνώσεις σου,
-γι αύτό άλλωστε σε ρωτάω-
μα
περισσότερο χαίρομαι
διότι δεν με ...ειρωνεύεσαι για τις ξεχασμένες
-σίγουρα-
τόοοοσα χρόνια εδώ, δικές μου!

Γι αυτό χαίρομαι την ιστοσελίδα και τους φίλους που διαλέγω και μου ανταποδίδουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους.
Πάλι *Ευχαριστώ* σε
μαζί κι όλους σας.

Υγ.: Η κομψή .... συμβία σου, Ξέρει τί κάνει! αυτό ΜΗ το ξεχνάς!!!
Ράνια μου, Φιλιά

Υιώτα

αχτίδα είπε...

Καλημέρα φίλε μου και ..παίρνω τη πιατέλα ολόκληρη και φεύγω, λατρεμένο φαγητό ότι έχει σχέση με κοτόπουλο.

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ αχτίδα :
Χαλάλι σου, αλλά δώσε και λίγο στον Δημήτρη!!
__________________