Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Ζυμαρικά, φιλέτα καπνιστού σολομού και σάλτσα σαν "πέστο".  Ωραίος συνδυασμός, για ένα πρόχειρο γεύμα, με μικρό χρόνο ετοιμασίας.
Έγινε σήμερα, να το αποτέλεσμα

Υ Λ Ι Κ Α  για 4 μερίδες
2 κουταλιές Κρεμμύδι (χοντρο- ή ψιλοκομμένο)
2 κουταλιές Άνιθο
2 κουταλιές Μαϊντανό
2 σκελιδες Σκόρδο
5-6 σταγόνες Ταμπάσκο κόκκινο
50 ml Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
100 γραμ. Κατίκι Δομοκού (ή άλλο κρεμώδες τυρί)
100 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κουταλιά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, διαλυμμένο σε λίγο νερό
1 φλυτζανάκι Κρασί άσπρο
500 γραμ Σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό)
Πιπέρι κατά κρίσιν (λόγω ταμπάσκο)
Μερικά έτοιμα φιλέτα καπνιστού Σολομού (τα δυο ψιλοκομμένα και τα υπόλοιπα σαν ντεκόρ)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Τα έξη πρώτα υλικά στο multi, για καλή πολτοποίηση.
Το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι και να πάρει βράση για 5-7', ανακατεύοντας.
Έριξα το μείγμα του τυριού με το γιαούρτι, έβρασα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογεννοποιηθεί το μείγμα και ρίχνω το κρασί.
Βλέπω την πυκνότητα σε 2-3' και, αν είναι νερουλό, ρίχνω το αλεύρι, που το διέλυσα σε λίγο νερό, χρησιμοποιώντας μικρό βαζάκι σαν σέηκερ.
1-2' πριν βγάλω το τηγάνι από το μάτι, ρίχνω τον ψιλοκομμένο σολομό και ανακατεύω. Το ψάρι είναι ήδη έτοιμο για φάγωμα και δεν πρέπει να ψηθεί πολύ, για να μη χάσει τις ιδιότητες του.
Παράλληλα βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, 2' λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Στραγγίζω, σερβίρω, στολίζω με τα φιλετα, φωτογραφίζω, τρώω!!!

Σημείωση: Παλιότερα που δεν είχα κατίκι, έβαλα φέτα και 50 γραμ. γάλα 2% και έγινε λίγο πιο αλμυρό (να προσέχουμε και την υπέρταση, χωρίς να χάνουμε τη γεύση)......
Posted by Picasa

8 σχόλια:

ELENI είπε...

ερχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ ELENI :
Έλα, θα σου το κρατήσω ζεστό!!!!
___________________

VickyR είπε...

Δεν έπρεπε να είσαι στον Όρμο, για την Ρεγκάτα?

Τι δουλειά έχεις να φτιάχνεις μακαρόνια?

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ VickyR :
Δεν πήγα αυτό το Σ/Κ, γιατί έχουμε πατωματάδες και αλλάζουμε τα ξύλινα δωμάτια, που φούσκωσαν από την πλημμύρα του περασμένου Σαββάτου.
Έχασες τις επαφές και χθες δεν ρώτησες!!!!
Το σπίτι είναι άνω-κάτω. Έλα από Δευτέρα να βάλεις και ένα χεράκι!!
______________________

Lila Xagorari είπε...

Ο καπνιστός σολoμός είναι μεγάλη μου αδυναμία....λόγω περικοπών βέβαια μπήκε στα απαγορευμένα οπότε θα πάρω ένα πιατάκι από εδώ που είναι και free!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Λίλα :
Εμείς, όταν είμαστε δυο, το πακέτο των 200 γρ. φθάνει για 4 μερίδες, σαν γαρνιτούρα, στην πράξη.
Βέβαια, η τιμή του σε ένα χρόνο είχε αύξηση 38,06%, από 2,89€ πέρσυ, σε 3,99€ φέτος, στο ίδιο Σ/Μ.
Δεν τρώμε όμως κάθε μέρα.
Να μη βγάλουμε και λέπια!!!

Καλή Κυριακή με φιλιά Θεσσαλονικιώτικα!!
__________________

Selcouth είπε...

Ωραία μακαρονάδα! Μ'αρέσουν τα υλικά οπότε... πού θα μου πάει; Θα τη φτιάξω κάποια στιγμή!

Ουπς... Τί διαβάζω; Ζημιά στο σπίτι; Ελπίζω να ξεμπερδέψεις γρήγορα και όσο το δυνατόν γίνεται πιο οικονομικά!

Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα Δύσπιστε!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Selcouth :
Έστω και χωρίς τον σολομό, αυτή η σάλτσα είναι σαν "πέστο" και είναι νοστιμότατη.

Στο σπίτι, ατυχία. Ούτε γρήγορα, ούτε οικονομικά θα είναι!!
Άναψα καλοριφέρ, με ανοιχτές πόρτες για να στεγνώσει, αλλά ούτε ο καιρός βοηθάει!!!!
Αλλά....εν το βάζω κάτω!

Καλό Απόγευμα!!!
_________________